Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Joggal dühös, vagy túlreagálja?

Joggal dühös, vagy túlreagálja?

Figyelt kérdés

Szóval ma kaptam iskolakezdésre 68 500 ft-ot. Anyámat megkértem, hogy adjon 15 ezret belőle, hogy bevásárolhassak, mert gyakorlatilag még tusfürdőm sem volt már, legalább 6 hónapja :S (csak szappan) Most, amikor hazaértem a vásárlásból/suliból, leordított, hogy merészeltem elkölteni. Joggal dühös azért, mert konkrétan a SAJÁT pénzemből bevásároltam?

17L

2010. szept. 8. 12:11
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

15 ezer sok ezekre a dolgokra (egyébként szerintem telen szükséges dolgok amiket felsoroltál, de ez kb 6-7 ezer Ft-ból kijön, ha nem márkás sminket veszel)lehet hogy ezért akadt ki anyukád.

Lehet hogy ő is felelőtlen (nem vesz tusfürdőt nem beszéli meg a lányával mire adta a 15ezer forintot) de talán pont ezért kicsit felnőttebb módon kellene hozzáálnod, megnézni mi mennyibe kerül és mennyit ér.

Az óvszerről meg annyit, hogy nagyon is szükséges és inkább te vedd mg mint senki.

2010. szept. 8. 13:22
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem ha 4 (?!) éve ugyanazt a nadrágot használod mért nem ruhát vettél magadnak?És télleg 1-2 heti kaja pénz amit te hülyeségekre dobtál ki.nekem is párszáz forintos smink cuccaim vannak ami 1 kicsit drágább volt az több éve meg van.És télleg sokat kell 15 ezer forintért gürizni.Bárcsak nekem is lenne ennyi pénzem hülyeségekre.Én 15 ezer forintból meg vettem volna az egész téli ruha kollekciómat.Szal erről ennyit....
2010. szept. 8. 13:25
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
A smink helyett nadrágot vettél volna...már amennyire igaz ez!
2010. szept. 8. 13:26
 24/35 anonim ***** válasza:
82%

Tizenöt ezer Ft-ból legalább egy új nadrág kijött volna még puccos helyen is, olcsóbb (nem kínai!) boltban legalább 3! Na ennyi pénzt szórtál el fél óra alatt.

A Baba szappanért csúfolnak? Na ne már! A legjobb szappan, mi is ezt használjuk, és nem csúfol senki. Mi több, az illata miatt szerettem bele a páromba, aki Babát használt, utána szoktam rá én is. (Amúgy meg a Babánál olcsóbb szappanok is vannak, mindenféle illatban. Valószínűleg ezt a verziót anyukád is jobban értékelte volna.)

Amúgy... ez is értékrend kérdése... de ha van pénzem, a párom viszont az éhenhalás szélén áll, és tényleg szeretem, nem szórom a pénzt sminkcuccokra és tusfürdőre, hanem kölcsönadom neki, hogy segítsek. (Akkor is, ha soha nem adja vissza.) Talán ez is fontosabb lett volna, mint az alapozó meg a szemhéjpuder.

2010. szept. 8. 13:28
 25/35 anonim ***** válasza:
94%
figyi odaadta az anyja? igen. megmondta mire költse v mennyit költhet? nem. akkor miért is hibáztatjátok?
2010. szept. 8. 13:45
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
tényleg mindenki azzal jön,hogy nem az ő pénze.odaadta neki az anyja.innentől nincs beleszólása,vagy akkor adott volna kevesebbet.amúgy meg hiába nem akar annyit költekezni.én is szoktam úgy lenni a kozmetikumoknál,hogy csakis a leglényegesebbet, aztán azt veszem észre,hogy alig maradt pénzem.
2010. szept. 8. 14:40
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

amúgy sem az olcsó a legjobb, legtöbb esetben a minőségnek ára van, nem kell lancome feltétlenül egy tininek de 100as bolt???

ez olyan h barátnőm vesz 1000ért kamu parfümöt amit 2hét alatt elfújkál mert elmegy az illata. én megveszem 6-8ért az eredetit de hónapokig elég, a kedvencem pl megvan fél éve és még megvan a harmada mert egy fújás reggel és este is érződik mert minőség.

ottvan pl rossmannban az essence v miss sporty még mindig jobb mint a 100as boltos.

2010. szept. 8. 14:58
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

Sztem a kérdező a 15 ezer ft-ból az óvszeren és a smink cuccon kívül,nem egy tusfürdőt és további fürdőszobai dolgot vett,hanem többet,h hónapokra elég legyen. Sztem nem volt jogos hogy így kiakadt anyukád,ezeket a dolgokat alapból megvehette volna neked.Mármint a fürdőszobai dolgokat. Az óvszert és a sminket én saját pénzből szoktam venni.

Nálunk mindig az veszi az óvszert akinek épp több pénze van :) MOst PL. barátom vett vagy 6 dobozzal :9 de ha köv. hónapba kapok pénzt én is veszek kb ennyit,mert ki tudja mikor lesz máskor pénzem

2010. szept. 8. 16:24
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

most nem azért mondom, mert sznob vagyok, de egyáltalán nem mindegy, hogy mit ken az ember a képére, olcsó, gagyi kozmetikumoktól sokkal hamarabb lehet allergiát, pirosodást, bőrkiütést kapni.

nem azt mondom hogy vásároljon a MAX-ben, de a maybelline, miss sporty stb pl nem is drágák. a nivea, dm saját termékek meg állatkísérlet-mentesek.

jó, alapozó kb 1500-2500 ft, maybelline great lash kb 999-1500ft, tusfürdő mondjuk 500...

de miért ne vehetne magának sminkcuccot, ha a nyári munkás fizetését tankönyvekre meg füzetekre költötte (pedig nem a saját fizujából kéne fizetnie)

2010. szept. 8. 16:57
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
Hát szépen le lett oltva a kérdező. De nem értem, h mindenki ezen lovagol állandóan, h nem ő dolgozott meg érte, nem az ő pénze. Leírta a kérdező, h már meg lettek véve a könyvek, tanszerek, abból a pénzből, amit ő keresett a nyáron, diákmunkával. Meg egyébként is; ezt a pénzt a gyerekre kell költeni, nem a villanyszámlára. És legkésőbb karácsonyig le kell vásárolni, vagy lehet kidobni. Akkor nem jobb, h arra költi ami kell, mert az anyja lusta elmenni a boltba és megvenni? Meg azt se nagyon értem, h ha egyszer odaadta a 15e Ft-ot, akkor utána miért cirkuszolt, h miért költötted el. Adott volna kevesebbet, vagy mondta volna, h ne költsd el mindet. Nem utólag ezen veszekedni.
2010. szept. 8. 17:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!