Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Joggal dühös, vagy túlreagálja?

Joggal dühös, vagy túlreagálja?

Figyelt kérdés

Szóval ma kaptam iskolakezdésre 68 500 ft-ot. Anyámat megkértem, hogy adjon 15 ezret belőle, hogy bevásárolhassak, mert gyakorlatilag még tusfürdőm sem volt már, legalább 6 hónapja :S (csak szappan) Most, amikor hazaértem a vásárlásból/suliból, leordított, hogy merészeltem elkölteni. Joggal dühös azért, mert konkrétan a SAJÁT pénzemből bevásároltam?

17L

2010. szept. 8. 12:11
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
80%

szerintem meg igazad van.68ezerből végülis még megmaradt a nagyrésze és ha nincs testvéred akkor nem hiszem,hogy ennyibe került volna minden ami a sulikezdéshez kellene,szóval biztos maradt még,de ezt nem tudhatom.amugy meg ismerős a helyzet.neked is vannak szükségleteid,ha meg nem szoktál pénzt kapni így évközben(úgyértem csak ünnepekre-azon kívül meg nem nagyon) akkor szerintem megérthetné.

amugy az enyém is ezt csinálná,de semmi oka rá,végül is nem megyek oda naponta,hogy kell 2-3000 fortin...abból gazdálkodom,amit ünnepekre kapok,de közbe meg mit csináljak?? na szóval szerintem nincs oka kiakadni!

2010. szept. 8. 12:44
 12/35 anonim ***** válasza:
75%
Csak azt ne mond,hogy eddig nem voltak sminkcuccaid,hogy most venned kellett megint?Amíg nem írtad,hogy mire költesz,addig azt mondtam volna,hogy igazad van,de így!Nem sulipénzből kell ilyeneket venni.Után meg sírsz,hogy nincs rendes tollad,nem tudsz kirándulásra menni és nem tudsz költőpénzt vinni,mert év elején sminkre költöttél el!
2010. szept. 8. 12:46
 13/35 anonim ***** válasza:
47%

Nagy tévedés! Az iskolakezdési támogatást NEM a gyerek kapja, hanem a szülő a munkáltatójától, és igaz, nem villanyszámlára, hanem tankönyvre, ruhákra, cipőkre - nem tusfüdőre, sminkcuccokra és esküvőkre.

Ha a kedves gyermek elszórja baromságokra, a tankönyveket a szülő kényetelen a villanyszámlára félretett pénzből megvenni. Így lesz a villanyszámla fontosabb, mint a rúzs, remélem, érthető.

Az iskolakezdési támogatás nem zsebpénz a gyereknek, hanem segítség a szülőnek.

2010. szept. 8. 12:47
 14/35 anonim ***** válasza:
90%

Gyerekek, az a baj, hogy a kérdezőnek (meg aki szerint jól tette) fogalma sincs arról, hogy 15 ezer Ft-ért mennyit kell dolgozni. Nekem konkrétan 3 teljes napot, és még a szerencsések közé tartozom.

Ha a kérdező diákmunkát vállalna (amit ugyebár megtehetne), 350 Ft-os órabérrel 43 órát, azaz több, mint 5 napot kellene.

2010. szept. 8. 12:50
 15/35 A kérdező kommentje:
Egész nyáron melóztam,a abból lett megvéve a sulikezdésre a sok holmi. Egyébként életemben egyszer nem kellett sminkcuccra költenie, csak most szeretnék normálisan kinézni, ha már annyi ember elé kell kiállnom. Apám nincs, de anyám most vett fel kölcsönt, plusz a nagyanyám és a 31 éves bátyám is rendszeresen támogat. Mikor mennyivel. Egyébként azért nem a 'pasasom' veszi meg az óvszert, mert nekik most kajára alig van pénzük, szülei munkanélküliek, mi meg szinte dúskálunk most...Anyám körülbelül 2 évente egyszer vesz nekem ruhát, ami nadrágom van pl, azt kb. 4 éve hordom. Meg az én ruháimat hordja anyám. Szóval nem hiszem, hogy ki kellett vernie a hisztit...
2010. szept. 8. 12:59
 16/35 A kérdező kommentje:
Főleg, hogy sminkcucc annyi, hogy vettem egy korrektort, egy alapozót, meg egy szemhéjtust...Azonkívül meg a legalapvetőbb dolgokat, amikre egy fürdőszobában szükség van, mert Ő lusta elmenni, hogy megvegye ezeket...Őt nem zavarja, ha Babaszappan szagúan megy dolgozni, de engem kifejezetten piszkálnak emiatt a suliban. Most legalább 3 hónapig nem kell azon izgulnom, hogy a suliban csúfolni fognak.
2010. szept. 8. 13:01
 17/35 anonim ***** válasza:
93%

Hát az óvszertől meg a sminkcucctól én is kiakadnék. Az a baj, hogy a tinédzserek nem tudnak spórolni, nem látják át, hogy mi a fontos. Nem azt mondom, hogy ne legyen smink rajtad, de basszus, kiscsaj, menj már el a százforintosba, és ott vedd meg! Engem úgy tanított anyám, hogy mindenből jó a legolcsóbb, és baromira igaza van, mert így jövök ki éppenhogy a pénzemből. Egyébként igen nagy bajban lennék.

Szóval nem kell márkás smink, a százforintos bolt cuccaiból ezer forintért olyan készletet tudsz összedobni, amilyet csak akarsz. Jó az. Egy 17 évesnek amúgy is minek még több kiló vakolat? A bőrödet is tönkreteszed vele, aztán 30-35 évesen meg majd sírhatsz. Ott a szempillaspirál is kijön 500 Ft-ból, én is olyat hordok, aztán nem haltam bele, mindig dicsérik a szememet.

Az óvszeren meg azért akadnék ki, mert te 15 ezer Ft-ból gyakorlatilag csak azt vettél. Még sminkkel együtt se tudsz ennyit elverni, a tusfürdő meg főleg nem kerül ennyibe.

Szóval lassítsál a tempón, mert nem úgy van az, hogy amikor van, elverjük, amikor nincs, éhezünk. Tanuld meg beosztani. Hogy lesz így családod, hogy leszel családanya, aki a kosztpénzt osztja be?

Jóindulatból mondom ezeket.

25/L

2010. szept. 8. 13:08
 18/35 anonim ***** válasza:
88%

15 ezerből konkrétan két hétre megveszem a kaját + ami kell...komolyan sminkcuccot, gumit meg tusfürdőt vettél ennyi pénzből? Még ha mindenből nagy tétellel vásárolsz is be, akkor sem szabadna 4-5 ezernél többe lennie...én is lekiabálnám a hajad anyukád helyében.

24/L

2010. szept. 8. 13:12
 19/35 anonim ***** válasza:
90%
szerintem nem gáz h kicsit költöttél magadra, én megértelek, én sem állok jól de kereteimen belül megoldom h ápolt legyek. és ha odaadta utólag ne balhézzon. ha a fizudból meg csomó mindent megvettél akkor főleg.
2010. szept. 8. 13:13
 20/35 anonim ***** válasza:
43%

17 éves vagy és 4 éve ugyanazt a nadrágot hordod?? Hm... Ez nekem már itt kicsit sántít...

Másrészt az a pénz meg nem a te pénzed volt, teljesen jogosan dühös rád anyukád..

2010. szept. 8. 13:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!