Joggal dühös, vagy túlreagálja?
Szóval ma kaptam iskolakezdésre 68 500 ft-ot. Anyámat megkértem, hogy adjon 15 ezret belőle, hogy bevásárolhassak, mert gyakorlatilag még tusfürdőm sem volt már, legalább 6 hónapja :S (csak szappan) Most, amikor hazaértem a vásárlásból/suliból, leordított, hogy merészeltem elkölteni. Joggal dühös azért, mert konkrétan a SAJÁT pénzemből bevásároltam?
17L
szerintem meg igazad van.68ezerből végülis még megmaradt a nagyrésze és ha nincs testvéred akkor nem hiszem,hogy ennyibe került volna minden ami a sulikezdéshez kellene,szóval biztos maradt még,de ezt nem tudhatom.amugy meg ismerős a helyzet.neked is vannak szükségleteid,ha meg nem szoktál pénzt kapni így évközben(úgyértem csak ünnepekre-azon kívül meg nem nagyon) akkor szerintem megérthetné.
amugy az enyém is ezt csinálná,de semmi oka rá,végül is nem megyek oda naponta,hogy kell 2-3000 fortin...abból gazdálkodom,amit ünnepekre kapok,de közbe meg mit csináljak?? na szóval szerintem nincs oka kiakadni!
Nagy tévedés! Az iskolakezdési támogatást NEM a gyerek kapja, hanem a szülő a munkáltatójától, és igaz, nem villanyszámlára, hanem tankönyvre, ruhákra, cipőkre - nem tusfüdőre, sminkcuccokra és esküvőkre.
Ha a kedves gyermek elszórja baromságokra, a tankönyveket a szülő kényetelen a villanyszámlára félretett pénzből megvenni. Így lesz a villanyszámla fontosabb, mint a rúzs, remélem, érthető.
Az iskolakezdési támogatás nem zsebpénz a gyereknek, hanem segítség a szülőnek.
Gyerekek, az a baj, hogy a kérdezőnek (meg aki szerint jól tette) fogalma sincs arról, hogy 15 ezer Ft-ért mennyit kell dolgozni. Nekem konkrétan 3 teljes napot, és még a szerencsések közé tartozom.
Ha a kérdező diákmunkát vállalna (amit ugyebár megtehetne), 350 Ft-os órabérrel 43 órát, azaz több, mint 5 napot kellene.
Hát az óvszertől meg a sminkcucctól én is kiakadnék. Az a baj, hogy a tinédzserek nem tudnak spórolni, nem látják át, hogy mi a fontos. Nem azt mondom, hogy ne legyen smink rajtad, de basszus, kiscsaj, menj már el a százforintosba, és ott vedd meg! Engem úgy tanított anyám, hogy mindenből jó a legolcsóbb, és baromira igaza van, mert így jövök ki éppenhogy a pénzemből. Egyébként igen nagy bajban lennék.
Szóval nem kell márkás smink, a százforintos bolt cuccaiból ezer forintért olyan készletet tudsz összedobni, amilyet csak akarsz. Jó az. Egy 17 évesnek amúgy is minek még több kiló vakolat? A bőrödet is tönkreteszed vele, aztán 30-35 évesen meg majd sírhatsz. Ott a szempillaspirál is kijön 500 Ft-ból, én is olyat hordok, aztán nem haltam bele, mindig dicsérik a szememet.
Az óvszeren meg azért akadnék ki, mert te 15 ezer Ft-ból gyakorlatilag csak azt vettél. Még sminkkel együtt se tudsz ennyit elverni, a tusfürdő meg főleg nem kerül ennyibe.
Szóval lassítsál a tempón, mert nem úgy van az, hogy amikor van, elverjük, amikor nincs, éhezünk. Tanuld meg beosztani. Hogy lesz így családod, hogy leszel családanya, aki a kosztpénzt osztja be?
Jóindulatból mondom ezeket.
25/L
15 ezerből konkrétan két hétre megveszem a kaját + ami kell...komolyan sminkcuccot, gumit meg tusfürdőt vettél ennyi pénzből? Még ha mindenből nagy tétellel vásárolsz is be, akkor sem szabadna 4-5 ezernél többe lennie...én is lekiabálnám a hajad anyukád helyében.
24/L
17 éves vagy és 4 éve ugyanazt a nadrágot hordod?? Hm... Ez nekem már itt kicsit sántít...
Másrészt az a pénz meg nem a te pénzed volt, teljesen jogosan dühös rád anyukád..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!