Mi az, amit már nem tudsz megkérdezni a szüleidtől, nagyszüleidtől, de nagyon szeretnél?
Anyától:
- akart-e engem, vagy csak apa miatt vállalt
- miért kellett egy köztudottan örökletes betegséggel vállalnia engem, mikor tudni lehetett, hogy 95%-ban én is öröklöm majd és ugyanazokkal a fájdalmakkal kell élnem, mint neki kellett
Papától: kangyisi leves receptjét :D
Egyik nagymamámat megkérném, hogy meséljen többet magáról,életéről(ősök, kitelepítés,stb), mert szinte sose mesélt. Fiatal voltam mikor meghalt, nem kérdezgettem. Most már nagyon érdekelne.
Nagyapám nagyon szerettem, jó lenne újra beszélgetni vele, mindegy miről. Ő sokat mesélt amúgy, nagyon jókat beszélgettünk mindig.
Sokat kérdeztem már gyerekként a nagyszüleimet, mindig érdekelt az ő gyerekkoruk, később a fiatalkoruk, mert szerettem volna én is akkor fiatal lenni. Sok történetet le is jegyeztem egy füzetbe, főleg ami a családdal kapcsoLtos volt. Üknagymamámról is sokat megtudtam, szinte egy egy felmenőm személyiségébe bele is tudtam látni a sok történet alapján. Persze ezek a fejemben kirajzolódott elképzelések, képek aztán lehet nem úgy volt. De sok mindent amit magamban látod azt visszahallottam a felmenőim egy-egy tagjáról, mármint személyiségjegyekre gondolok itt.
Segít megerteni önmagunkat, egy-egy reakciónkat különböző helyzetekben
Hogy mit kerdeznék? Talán hogy ők hogyan kepzelték el ezeket az éveket amiket most élünk. Aztán összevetnénk a valósággal. Jó lenne ezt megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!