Manapság nem divat a Katalin név. Ha mégis, azt mindig "Katának" becézik, Kati helyett. Amikor gyerek voltam, minden ilyen nevű hölgy, lány Kati volt a környezetemben, ma meg: Kata. Szerintetek miért jobb a Kata, illetve miért rosszabb a Kati?
Ez a divat, ennyi, nem kell ezt túlgondolni.
A Kati valóban kissé öreges, pont azért, mert mikor én is fiatal voltam, az idősebb nőket, de legalábbis anyám korabelieket hívták Katinak, Katikának.
A Kata meg önálló nőre utal, aki nem régimódi, gyámoltalan asszonyka, aki a férjétől függ, hanem megáll a saját lábán, ezért (is) nincs agyonbecézve, kislányként kezelve.
Katalin, Kata, Kati - mind ronda név amúgy.
"A Kata meg önálló nőre utal,"
Egy név nem utal semmire. Max. valaki gondol valamit, hogy szerinte milyen, alapozva arra, hogy előtte milyen azonos nevű embereket ismert. Ennek a valósághoz semmi köze.
Régen is Kata volt. Van rokonom 40 felett, kiskora óta Katának hívjuk.
A többi ismerősömet meg ki így ki úgy hívta.
És igen, közben önálló név is lett belőle.
Ja, és a “Pál, Kata, Péter jó reggelt” sem mai.
A 80-as években volt egy gyerekeknek szóló műsor, Móka Miki, abban is volt egy versike, "
„Tercsi, Fercsi, Kata, Sára...”
11-es, ennyi erővel a Katalin meg egy magabiztos felnőtt asszony, akinek gyönyörű családja van, dolgozik, letett valamit az asztalra. A Kata meg egy neveletlen, elkényeztetett kis senki tinédzser.
Kb ennyi értelme van a “jellemzésednek”. Nincs olyan, hogy egy név erre meg arra utal, most akkor legyen az összes Szilvia meg Gabriella gonosz, mert én ezt tapasztaltam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!