Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családodban kit szoktál...

A családodban kit szoktál vagy kit kell magázni?

Figyelt kérdés

és hogy alakult ki nálatok , hogy magázod?

(mondta kérte te akartad?)

2021. dec. 20. 07:43
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
87%

Anyósomat. Eleg maradi..

Meg persze a férjem 80+-os nagymamáit.

2021. dec. 20. 11:20
 22/45 anonim ***** válasza:
82%
Soha senkit sem magáztam még családban. Se a sajátomban, se a pároméban. Totál elfogadták, kérdés nélkül. Nem is értem mi ez a felhajtás e körül.
2021. dec. 20. 11:39
 23/45 anonim ***** válasza:
100%

Apai nagyszüleimet, apám testvérét és az ő férjét magáztam. (Sajnos már egyikük sem él.) Nagyszüleimet mindenki magázta, a saját gyerekeik is. Anyai nagyszüleimet mindenki tegezte, kivéve a "beházasodott rokonok". Anyós és após megszólítása mind a két ágon apuka és anyuka volt, nem volt keresztnéven szólítás. Akkoriban a gyerekek a rokonokon és fiatalokon kívül mindenkit magáztak és csendőrpertu volt, tehát senki nem magázta a gyerekeket.

De mostanára annyira kikopott a magázódás, hogy most már szinte senkivel sem magázódunk. Nem hogy a rokonságban, munkahelyen, szomszédokkal, hanem szinte idegenekkel sem. Egyedüli kivétel kb. a hivatalos helyek, pl. posta, bank, bármilyen hivatal, orvos. Bajban is vagyok, hogy a gyerek hogyan tanulja meg a magázódást, mert nagyon ritkán találkozunk olyannal, akivel én is magázódok. Na de majd az iskolában megtanulják. Bár hallottam már olyat, hogy egyre több helyen tegezik a tanítókat.

2021. dec. 20. 12:02
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
Apukám egész életében magázta anyukám anyukáját. Pedig együtt éltek konkrétan, egy háztartásban évtizedeken át. Nyilván a mamám megengedte volna neki, hogy tegezze, de apa azt mondta, hogy már ezt szokta meg.
2021. dec. 20. 12:25
 25/45 anonim ***** válasza:
91%
Mi lett az itteni trollokkal? Ennyire romlik a minőség? Hol a kreativitás? A kifinomult, jól átgondolt, fondorlatos kommentek? A megbotránkoztató, de árnyalt humorral átszőtt részletek? Mi lesz így??? Miért járunk akkor ide?
2021. dec. 20. 12:39
 26/45 anonim ***** válasza:
92%
Az egyik nagyszüleimet magáztuk mindannyian, amíg éltek, beleértve apámat, az ő gyereküket is.
2021. dec. 20. 12:45
 27/45 anonim ***** válasza:
28%
Senkit nem magázok a családban, azt sem aki elvárja.
2021. dec. 20. 13:01
 28/45 anonim ***** válasza:
89%
Nagyszüleimet magázom de őket apám is magázza. Anyai nagyszüleim már nem élnek de őket is magáztam anyám viszont már tegezte őket.
2021. dec. 20. 13:15
 29/45 anonim ***** válasza:
73%

Távolabbi 50 feletti rokonokat magázom.

26/N

2021. dec. 20. 14:46
 30/45 A kérdező kommentje:
VaN most valakid az ünnepekre?
2021. dec. 20. 15:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!