Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apu engem a munkára akar...

Apu engem a munkára akar tanítani?

Figyelt kérdés

Azt mondja hogy már dolgoznom kellene hogy tanuljam ne csak bent üljek a melegben

16F

2021. dec. 18. 19:45
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
24%

Miért lenne életképtelen?

Az ember,ha nem akar kint ülni a hidegben,tanulnia kell,hogy ne utcaseprő legyen belőle mondjuk,vagy kukás autóvezető,akinek a hidegben kell lennie.

És a szülő kötelessége ezt biztosítani.

Legalábbis normáliséknál,akik nem azért csinálnak gyereket,hogy utána legyen kin levezetni a frusztrációjukat.

2021. dec. 19. 10:03
 32/38 anonim ***** válasza:
61%
Ja, és napi tizenhat órában tanul, peersze....
2021. dec. 19. 10:44
 33/38 anonim ***** válasza:
78%
#31 mesélj, te mire vitted az életben ezzel a mentalitással, hogy nem kell dolgozni, csak ha muszáj? illetve, mikor veszed már észre, hogy a kérdező b.szik tanulni, egyszerűen lusta és valszeg erről akarja leszoktatni az apja?
2021. dec. 19. 10:44
 34/38 anonim ***** válasza:
27%

Ha rosszak a jegyei,akkor mondja azt!

Mondjuk a gyereket motiválni kellene a tanulásra is!

Mondjuk nem ilyen szövegeket,hogy 16 évesen dolgoznia kellene,mert ezzel pont azt éreztetik vele,hogy minek tanulni,majd 18 évesen mehet dolgozni.

2021. dec. 19. 10:52
 35/38 anonim ***** válasza:
13%

Amúgy meg maradjunk már a realitásoknál.

Ha lusta a gyerekem,nem fogok elő irreális elvárásokat támasztani.

Ha az iskolában sem tud teljesíteni elég jól,akkor majd még iskola mellett fog hétvégén dolgozni?

Vannak,akik egyetem mellett sem dolgoznak.Mások igen,nem egyforma az energiaszintje sem két embernek,meg az igényei sem.

Ez csak az idióta fogyasztói társadalom kreálmánya,hogy dolgozz éjjel-nappal és vedd meg azt,amire semmi szükséged.

Van,akinek fontosabb a pihenés,szabadidő.

Ha valaki lusta,akkor lusta.Ilyen géneket örökölt.

Ezen nem fog változtatni az sem,ha basz-gatja.

2021. dec. 19. 10:57
 36/38 anonim ***** válasza:
80%

#35 aztán ezekből lesznek azok a munkakerülő koldusok, akik szerint az egész társadalom el van b.szva, mindenki más rosszul csinálja az életet, mert nyilván nem az ember saját felelőssége az, ha a lustaságának köszönhetően sehova nem jut.

Mindenkinek fontos a szabadidő, csak ahhoz dolgozni is kell, hogy az a szabadidő minőségi legyen.

2021. dec. 19. 11:21
 37/38 anonim ***** válasza:
15%

Mert,aki nem dolgozik hétvégén az csak koldus lehet?

Pl egy tanár is csak egy koldus?Vagy mire akarsz kilyukadni.

Vagy a tanárok mind családi házban laknak és fát vágnak?

A szabadidő minősége mindenkinek mást jelent.

Aki lustább,annak pl nincsenek olyan szabadidős igényei sem.

Nem értem miért baj ez.

Ha valaki nem pörgős,akkor nem fogja igényelni azt,amire te minőségiként gondolsz.

Én pl olyan voltam,hogy egyszerre csak egy dologra tudtam kocentrálni az életben,de arra jól.

Én kitűnő voltam a gimiben végig.

Egyébként pedig nem ettől lesz sikeres valaki,hanem attól,hogy felismeri miben jó,és abba fektet energiát,eleget.

Most ha valakinek nem kell a legújabb i-phone mondjuk,akkor minek dolgozzon szombaton is?

Sokan a gyerekeikre erőltetnek olyat,ami meghaladja a képességeiket.

2021. dec. 19. 11:32
 38/38 anonim ***** válasza:
60%

Sajnos sok szülő elköveti azt a hibát,hogy a saját képmására akarja formálni a gyereket.

Vannak olyanok,ahol a gyereknek akkor is orvosnak kell lenni,mert hát a szülők is azok,nincsenek meg hozzá a képességei.

Magasra rakják a lécet,utána pedig nagyobb a csalódás.

Nem azt mondom,hogy ne feszegesse a határait az ember,de legyen reális önképünk,hogy mire vagyunk képesek és mire nem.

2021. dec. 19. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!