Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Támogatnátok hogy a gyermeknev...

Támogatnátok hogy a gyermeknevelést egy tantárgy keretein belül tanítanák a középfokú oktatásban? Akár érettségi tantárgy is lehetne, mert baromi fontos tudás lenne.

Figyelt kérdés
Tudom, hogy sokan utálják, ha turkálnak az életükben. De egyszerűen sok szülőnek fogalma sincs, hogyan kell gyereket nevelni.

2021. ápr. 20. 21:54
A kérdező szavazást indított:
Támogatnám
Nem támogatnám
20 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Támogatnám, de nem tenném kötelezővé.
2021. ápr. 20. 21:56
 2/10 A kérdező kommentje:
Sok szülő idegrohamot kap, ha valaki bele akar szólni, hogyan nevel. Szerintem ez nonszensz. A gyereknevelésnek van egy többé-kevésbé univerzálisan használható receptje. Aki szülőként ragaszkodik a saját módszereihez, úgy hogy semmi tudományos alapja nincs, az nem normális.
2021. ápr. 20. 21:56
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
Csak érdeklődésképpen, mi az amit például egy ilyen tárgy keretében kell megtanìtani? Mi van azokkal akik soha nem akarnak gyereket? Mi alapjàn menne a tanítás?
2021. ápr. 20. 22:00
 4/10 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem jó lenne.

Általában véve gyakorlatiasabbnak kéne lennie az oktatásnak. Végül is az iskolának az életre kéne felkészítenie a diákokat.

Bizonyos gyermekpszichológiai, fejlődéslélektani ismereteket kéne tanítani. Én itt a gyakorin sokszor beleolvasok a gyereknevelési kérdésekbe, néha írok is. Döbbenetes, hogy pl. egyes gyerekes anyák mennyire nem értik saját kisbabájuk, kisgyerekük viselkedését. Egyszerűen képtelenek megérteni, hogy a gyerek nem kicsi felnőtt.

Az egy másik kérdés, hogy mennyire alkalmazza valaki a tanultakat, de legalább tudjon alapvető dolgokat.

2021. ápr. 20. 23:14
 5/10 A kérdező kommentje:
Gimnazistaként még nem lehet tudni, hogy akar-e valaki gyerket vagy nem. Ilyen alapon az összes többi tantárgy is felesleges. Azt kellene tanítani, hogyan lehet egy gyereket mentális és fizikai egészségben felnevelni egy becsületes, önálló és szerető egyénnek. Kezdve egészen a csecsemőkörtól a kamaszkorig. A csecsemő alvás és étkezésigényétől a kamaszok érzelmi instabilitáság. Tanácsok, tudományosan igazolt tények átadása, hogy a boldogabb lehessen a követekező generáció. Nem tudom mi jobbat lehetne tenni. Sok a rossz szülő. Abban lehet igazság, hogy egy tantárgy miatt nem feltétlen lesz valaki jó szülő a késöbbiekben. De nem tudok jobb megoldással előjönni.
2021. ápr. 20. 23:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk alapvetően én fontosnak tartanám a pszichológia oktatását is mindenkinek. Hasznosabb lenne, mint például az irodalom. Sok embernek fogalma sincs az emberi elme működéséről. Szerintem fontos tudás lenne. Hasznos egy olajozottabb társadalom kiépítése szempontjából.
2021. ápr. 20. 23:18
 7/10 anonim ***** válasza:
56%
Ezt mégis, hogy tanítani? Minden gyerek más. 2 gyerekem van, ugyanúgy nevelem őket, mégis teljesen mások. Tanácsadásra, pedig ott vannak a védőnők és a gyerekorvosok. Középiskolában pedig teljesen felesleges. A másik fele, hogy a problémákkal akkor szembesülsz, amikor megszületik a sajátod. Én sokat vigyáztam az unokaöcsémre, tehát élesbe be voltam vetve, de hidd el, teljesen más a saját.
2021. ápr. 21. 05:02
 8/10 A kérdező kommentje:
Természetesen minden gyerek más. De attól még lehetne tanítani. Nagyon sok dolgot.
2021. ápr. 21. 08:44
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Légyszíves írjál már pár dolgot, mit lehetne tanítani gimnazistáknak.
2021. ápr. 21. 15:08
 10/10 A kérdező kommentje:
Egészen attól kezdve, hogy milyen időközönként kell szoptatni egy csecsemőt, a nevelésmódszertanig. Hogyan kell rendezni a vitákat egy gyerekkel, hogyan nem lesz hisztis, lusta, szeretethiányos.
2021. ápr. 22. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!