Apu engem a munkára akar tanítani?
Azt mondja hogy már dolgoznom kellene hogy tanuljam ne csak bent üljek a melegben
16F
Ezt anno hiányoltam a saját nevelésemből. A te korodban kezdtem (volna) el érdeklődni aziránt, hogy mi a pénz értéke. Persze anno pont voltak gondjaink (anyám munkanélküli volt, apám meg bár igyekezett ahol tudott megfogni minden egyes forintot, sokszor hó végére alig maradt pénzünk. Túlféltett engem, és nem merte bevallani a nyilvánvalót. Inkább elhajtott a búsba.
Édesapád ha nem is fogalmazott helyesen, de a szándéka jó. Bizonyára nem így mondanám el a fiamnak.
Na,megint ez a sok nagyokos kommentelő.
Már ugyan miért kellene egy 16 éves gyereknek dolgoznia?
Hétvégén "maszekolni".Mi van?
Ezt az idióta,szolga mentalitást nevelik bele egyesek a gyerekbe,ezért tart itt ez az ország,hogy hétvégén is dolgoznak az emberek,meg hát 12 órában.
Nem,normális ember nem akar hétvégén dolgozni,nem akar iskola mellett dolgozni,ha nem muszáj.
Szerintem ez a gyerek önértékelésnek a rombolása.
Egy másik kérdésben olvastam egy 17 évesről,aki tehernek érzi magát.
Nem értem miért probléma,ha egy gyerek hétvégén pihenni akar,a szülőknek is pihenni kellene.
Oké,a háztartásba segítsen be,mondjuk tartsa rendben a saját szobáját,ha úgy van elmosogathat.
Rosszul vagyok az ilyen mártír szülőktől,akik azt kommentelik,hogy hát ők dolgoznak.
Miért,ha nem lenne gyerekük,akkor nem kellene dolgozni,főzni,mosni,takarítani?
Egyébként a gyerekek nem egyformán érnek.
Nem várható el egy 16 éves gyerektől,hogy megértse a világ működését,amikor még egy gyerek.
Az apák néha ilyenek. (az anyák is, az hogy látom)
Életképes, megbecsült embereket szeretnék magam utàn hagyni, ha már lértehoztam őket!
Engem nem gátolt az egyetemi docensi pályámon, hogy 10-12 éves korom óta söprögetni vasalni, fát vàgni kezdtem.
8. után meg gyàrban dolgozni a nyári, téli szünetekben.
Azóta vàsàrolom a magam pénzéből a ruhàimat.
Nemsokára te leszel elsősorban FELELŐS az életedért, és hàt egyszer majd kizàrólagosan.
Elég vékonyka szkill az, hogy jól elvagy a meleg szobában.
Én ismeretlenül is megértem az apádat
Aki olyat mond a gyerekének,hogy "ő ül a melegben",annak nem nevelő célzata van,hanem szimplán irigy a gyerekére,hogy ő még gyerek.
Az,hogy melegben van a gyerek,egy szülőnek alapvető kötelessége,hogy normális életkörülményeket biztosítson.
Az én apám ugyanezt csinálta,már olyan 12-14 éves koromban.
Ilyeneket mondott,hogy,aki nem dolgozik ne is egyék.
Sajnos őt a szülei nem szerették,csak a világra hozták,és hát nekik már kisgyerekként dolgozni kellett otthon,és ő ezt látta normálisnak.
Nem,ez nem normális,ha gyereket vállalunk,azzal tehetünk a legtöbbet,ha nem romboljuk az önértékelését ilyen beszólásokkal,hogy "ülsz a melegben".
Miért hol kellene ülnie,az udvaron,kint a hidegben?
Nem az őskorban élünk,hogy tüzet kell rakni,ha melegben akarsz lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!