Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők közti anyagi viszony?

Szülők közti anyagi viszony?

Figyelt kérdés

Szüleim 25 éve házasok. Két teljesen különböző munkahellyel rendelkeznek.

Bankszámlájuk is külön van. Szóval nem közös kassza.

Anyánál van mindig Apa bankkártyája, és arról fizet sokmindent, úgy hogy szinte minden hónapban nulla lesz a végén az egyenleg.

Az övéről csak akkor kezd el fizetni, ha apa fizuja elfogyott., és persze a sajtjan hagy mindig...

Azt tudni kell hogy anya, többet keres mint apa ( kb 150ezerrel)

Mit gondoltok errol a helyzetrol?

2021. dec. 10. 10:31
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy apád nem tudja megfogni a pénzt, folyik ki a kezéből, ezért anyád kezeli az összes pénzt. A férjem szüleinél is ez van. Az apja bármekkora összeget képes elverni pár nap alatt, a keves nyugdíjból, meg se tudja mondani többnyire, hogy mire, "de hát csak egy kis túrórudit vettem, egy kis csokikát, grillcsirkét egy kis, egy kis, egy kis..." így a pénzt anyósom kezeli, így mindig marad hó végén is a nyugdijaikból.
2021. dec. 10. 11:27
 22/29 anonim ***** válasza:
27%
Akkor nem külön kasszán vannak, hanem anyádnak van két számlája. Apádnak meg semmi 😎🙂😂😂
2021. dec. 10. 11:30
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
21: igen, a mi ismeretségi körünkben is van hasonló: nem valami nemtörődöm magatartásból, szándékos pénzszórásból, hanem van vmi pszichés problémája a férjnek. Ami amúgy pl. a munkájában vagy hétköznapi élet más terén nem okoz problémát, ill. tudja kezelni - de a pénz kifolyt a keze közül. ezért már a házasság elején megmondta, hogy a feleség legyen a "pénzügyminiszter".
2021. dec. 10. 11:37
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Szüleiddel kapcsolatban mindig gyerek leszel, 50 évesen is. Akkor se lesz beleszólásod.

Ha apád kp-ban kapná a fizetését és anyád erővel elvenné tőle és úgy kellene könyörögnie, és nem merne lépni, mert fizikailag sakkban tartaná, az aggasztó lenne.

De nyilván erről szó sincs. Ha akarná 5 perc alatt kérne új kártyàt a bankban, a régit letilthatná. Vagy azt is bármikor megtehetné, hogy más számlára kéri a fizetését.

Valamiért nem teszi. Nyilván mert jó így neki. Nem kell intéznie semmit, nem kell határidőkkel, kamatokkal foglalkoznia, mindent intéznek helyette.

2021. dec. 10. 11:37
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is külön számlánk van,és mi is előbb a párom számlájáról használjuk a pénzt.Ettől függetlenül közös kasszán vagyunk.Fogalmam sincs miért pont azt kezdtük el használni előbb,lehetne fordítva is,hogy előbb az én fizetésemet költjük.Azért egy számláról fizetünk előbb,hogy könnyebben nyomon tudjuk követni,hogy is állunk.Nem gondolnék ebbe többet bele.Ha apukának nem felelne így még, akkor nem adná oda a kártyáját gondolom.Egyébként nálunk is általában minden számlát stb én szoktam intézni, gondolom anyud is mindent kifizet, bevásárol,stb.Ha nem titkolóznak,meg nem titkos számlán gyűlik a pénz valakinek akkor szerintem ezzel semmi gond nincs.
2021. dec. 10. 13:05
 26/29 anonim ***** válasza:
83%

"Ja igen, es apanak mindenre kernie kell a penzt"

Ez sok helyen azért van így, mert az apa nem tudja megfogni a pénzt, amennyihez hozzáférne, annyi fogyna el pár nap alatt.

Nagyon sok családban van ez a rendszer, hogy az egyik fél kezeli az összes pénzt meg pénzügyeket, a másik meg vagy "zsebpénzt" kap vagy ha valamire kellene neki, akkor elkéri, megbeszélik, hogy belefér-e.

Egyébként meg, nyugodjon meg a lelkecskéd, házasságban teljesen mindegy, kinek a nevén van a számla (még a titkosak is) közös vagyon, válás esetén felezödik.

2021. dec. 10. 15:12
 27/29 anonim ***** válasza:
87%
Semmit, rájuk tartozik
2021. dec. 10. 22:51
 28/29 anonim ***** válasza:
26%
Ez szerintem is az ő dolguk. Amúgy ilyenek a nők. 💁‍♂️
2021. dec. 10. 23:04
 29/29 anonim ***** válasza:
0%

Mire készül anyád?Válásnál anyád bankszámlája közös írja itt valaki.

Soha a bíróság nem tudja bizonyítani ott mennyi pénz van.Met okosan eltünteti ki tudja hova ahol utol nem lehet érni.

Az én párom is így járt úgy ki semmizte az exe hogy egyetemen sem lehetne ezt a módszert jobban tanítani.

Bocs hogy ezt írom ez egy nagyon csúnya viselkedés!Azért fogalmazok így mert neked akor is az anyukád és nem a te feladatod bíráskodni felette és megítélni őt.

Apukádnak a hibája ezt annó a páromnak is mondtam.Nem szabadott volna alatvalót csinálni magából!Bologató kiskutyát!

Azt sem mondom beszélj velük ez csak rájuk tartozik!

2021. dec. 13. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!