Szülők közti anyagi viszony?
Szüleim 25 éve házasok. Két teljesen különböző munkahellyel rendelkeznek.
Bankszámlájuk is külön van. Szóval nem közös kassza.
Anyánál van mindig Apa bankkártyája, és arról fizet sokmindent, úgy hogy szinte minden hónapban nulla lesz a végén az egyenleg.
Az övéről csak akkor kezd el fizetni, ha apa fizuja elfogyott., és persze a sajtjan hagy mindig...
Azt tudni kell hogy anya, többet keres mint apa ( kb 150ezerrel)
Mit gondoltok errol a helyzetrol?
15: de ha neki ez így jó, akkor téged miért zavar...???
Ha meg nem jó lenne, akkor már rég szólt volna anyádnak....
Kérdező, hidd el, nem látsz bele teljesen a szüleid kapcsolatába. Még ha születésed óta velük laksz, akkor sem.
Amit 15-ben írtál, engem is zavarna férjként. Szóvá tenném. Vitatkoznék, veszekednék rajta.
De - és ezt kell megértened - nem vagyunk egyformák. Apukádat ez vagy nem zavarja, vagy nem annyira zavarja, hogy emiatt konfliktust vállaljon fel. Nyilván ennek megvan a mély oka, hogy ő milyen családi mintát látott, ill. anyukád milyet. Lehet, hogy apukád gyerekkorában ilyen alárendelődő férj-mintát látott és ezt viszi tovább.
Ha te ezt igazságtalannak tartod egyet tehetsz: megfogadod, hogy a saját párkapcsolatodban másképp csinálod. A szüleidet meg ilyennek fogadd el: mindegyiket a saját hibájával együtt.
#18: az én szüleimnél egy számla van két kártyával. De soha nem volt abból még csak szóváltás sem, hogy ki mennyit költ. Nyilván két hasonló értékrendű ember között ez nem is probléma...
DE! Apámnak _mindent_ anyám vásárolt. Ő egyszerűen utálja az áruházakat, neki inkvizíció, ha el kell menni olyan dolgot megvenni, ami próba nélkül nem működik... Szerintem ez nem alárendeltségi viszony, ő kifejezetten hálás anyukámnak, hogy szép ingeket, nadrágokat, stb. vesz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!