Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet feldolgozni ezt a...

Hogy lehet feldolgozni ezt a hatalmas fájdalmat? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ebben a hónapban lesz egy fél éve, hogy váratlanul meghalt apukám 51 évesen és 5 hónapja, hogy megszületett a kisfiam. 3 hét volt a különbség, s csak ennyit kellett volna várnia apunak... :( Rengetegszer elmondta, mennyire várja az első kisunokáját. Mióta apu meghalt, teljesen depressziós lettem. Szoptatok, de egy nap csak kétszer, azt is megnyugvásképp adom neki, mert nem volt elég erős a tejem, hiába próbálkoztam egy hónapig. Azt hittem, ha eltelik egy kis idő, jobb lesz. Anyukámat elvittem pszichiáterhez, ő jobban van, én próbáltam a végsőkig tartani magam, most olyan rosszul lettem, fulladok, szorít a szívem éjszaka, halálfélelmem van, beképzelek minden betegséget magamnak. Félek, hogy meghalok és itthagyom a kisfiam, de nem tudom elhinni, hogy nincs apu megbolondultam teljesen. S nem tudok aludni, mert csak kattog az agyam a miérteken. miért kellett elmennie, stb, felemésztettem magam teljesen. Annyira hiányzik, úgy érzem meghalok!

2021. nov. 2. 21:27
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
88%
11:31-es: Volt depressziósként mondom, hogy iszonyat károsnak tartom, hogy ahol szóba kerül a téma, mindenhol megjelenik egy szuperhős az „úgy döntöttem, hogy jobban leszek, és jobban is lettem, tapsoljatok” szöveggel. Azt nem gondoltam volna, hogy már a gyásszal foglalkozó topikokban is megjelentek. Súlyos helyzetben sehol nem működik a „csak akarj meggyógyulni”, ráadásul azt érezteti az emberrel, hogy ő a hibás, mert nem akarja eléggé. Többen írtuk, hogy kérdezőnek egyértelműen segítségre van szüksége, pszichológusra vagy pszichiáterre mindenképpen, vallásosként emellett a pap is segíthet. Hidd el, hogy sokan tapasztalatból írjuk.
2021. nov. 3. 13:05
 22/28 anonim ***** válasza:
70%
Utolsónak mondom, nagyanyámnak maga a pszichiáter mondta, hogy csak akkor tud meggyógyulni, ha ő is akarja, neki kell elhatároznia, enélkül nem megy. Nem baj, ha nem hisztek nekem, nekem tudom, hogy bevált, és minden alkalommal beválik, volt már sok periódusom. De akkor ne hallgassatok rám, ha nem akartok.
2021. nov. 3. 13:45
 23/28 anonim ***** válasza:
73%
De ott volt mellette a pszichiáter, aki végigsegítette ezen a folyamaton. Nyilván a páciensnek is akarnia kell a gyógyulást, de csak úgy, hogy "na, meggyógyulok" nem megy.
2021. nov. 3. 16:14
 24/28 anonim ***** válasza:
60%
Nagyanyámnak idegösszeomlása volt, úgy szétstresszelte magát, hogy agyérgörcsöt kapott, újra meg kellett tanulnia járni, stb. Azért került pszichiáterhez. A kérdezőnek azért nem ennyire súlyos a helyzete, de felőlem menjen pszichiátehez, ha akar. Én csak hitet akartam neki adni abban, hogy a helyzet önmagunk számára is megoldható. Az elmedoki is végső soron arra próbálja majd meg rávezetni a kérdezőt, hogy engedje el az édesapját.
2021. nov. 3. 16:39
 25/28 anonim ***** válasza:
61%
Miért pontozzák le azokat, akik azt írják,h ne menjen templomba?? Igazuk van! Ide szakember kell! Pszichiáter!!! A templom ezen nem segít!!!!! Templomba esetleg azután menj, ha már jobban van. A problémádon a vallás NEM segít. Menj orvoshoz mielőbb. Sajnálom, ami történt és őszinte részvétem, így ismeretlenül is!
2021. nov. 4. 00:02
 26/28 anonim ***** válasza:
75%
Szegény kisfiad! Próbáld innen nézni a történetet.
2021. nov. 4. 06:41
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Édesapád ha látna onnan fentről, akkor biztosan azt akarná, hogy a kisfiaddal törődj és boldog gyerekkort biztosíts neki.

Sajnos, Édesapádon már nem tudsz segíteni.

Ha ez nem megy egyedül, akkor tényleg fordulj pszichiáterhez/pszichológushoz.

Édesanyád biztosan melletted áll ebben a küzdelemben.

2021. nov. 4. 06:48
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
#25 szerintem senki nem írta, hogy kizárólag templomba menjen, de pszichiáter mellett miért ne kereshetné fel a papot is? Totál ateistaként is azt írom, hogy akinek a templom vigaszt jelenthet, az próbálkozzon meg vele (legalább nem fölöslegesen tartjuk az egyházat). Nyilván a pszichológiai terápia a legfontosabb, de emellé kiegészítőnek ez is jó.
2021. nov. 4. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!