Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet feldolgozni ezt a...

Hogy lehet feldolgozni ezt a hatalmas fájdalmat? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ebben a hónapban lesz egy fél éve, hogy váratlanul meghalt apukám 51 évesen és 5 hónapja, hogy megszületett a kisfiam. 3 hét volt a különbség, s csak ennyit kellett volna várnia apunak... :( Rengetegszer elmondta, mennyire várja az első kisunokáját. Mióta apu meghalt, teljesen depressziós lettem. Szoptatok, de egy nap csak kétszer, azt is megnyugvásképp adom neki, mert nem volt elég erős a tejem, hiába próbálkoztam egy hónapig. Azt hittem, ha eltelik egy kis idő, jobb lesz. Anyukámat elvittem pszichiáterhez, ő jobban van, én próbáltam a végsőkig tartani magam, most olyan rosszul lettem, fulladok, szorít a szívem éjszaka, halálfélelmem van, beképzelek minden betegséget magamnak. Félek, hogy meghalok és itthagyom a kisfiam, de nem tudom elhinni, hogy nincs apu megbolondultam teljesen. S nem tudok aludni, mert csak kattog az agyam a miérteken. miért kellett elmennie, stb, felemésztettem magam teljesen. Annyira hiányzik, úgy érzem meghalok!

2021. nov. 2. 21:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
19%
Engedd el. Még nem engedted el, az a baj.
2021. nov. 3. 02:46
 12/28 anonim ***** válasza:
15%
Mindig azt hittem, a gyerek az első mindenkinek, nem a szülő.
2021. nov. 3. 04:23
 13/28 anonim ***** válasza:
89%

Apukám nagyon anyás volt, mikor anyukája meghalt, teljesen összetört, hasonlóképpen élte meg az elvesztését, mint Te, félt, hogy ő is meg fog halni, onnantól mindent túlreagált, bárki beteg lett, vagy meghalt, hasonlókat kezdett érezni magán, mint ami a másikkal történt. Nagyon nehéz időszak volt, akkor volt 1.5 éves a lányom, ő volt az egyetlen mentsvára, mert az ő mosolya meg bújása mindig elfeledtette kicsit, hogy az anyukáján rágódjon, meg erőt adott neki.

A kisfiadnak egy boldog anyukára van szüksége, hogy egészségesen fejlődjön, ha feszült és szomorú vagy, azt ő is megérzi.

Inkább fordulj Te is pszichológushoz, csak mielőbb értékeld újra az életet, mert az megy tovább, és a mában élj, a babádnak most van szüksége Rád. Apukád fentről figyel titeket, átadta a helyét az új életnek. :)

A családban többen voltak így, akik a kicsi érkezése előtt haltak meg, vagy nem sokkal születése után. Biztos, hogy figyelnek fentről, majd mikor a kicsi mutatja, megnyugtató lesz. :)

Én se hittem, amíg a saját lányom nem mutatta, hogy mit lát, amit én nem látok, megdöbbentő volt. Viszont azóta elhiszem, hogy halálunk után is "élünk", és ők már jó helyen vannak, és visszanéznek ránk. :))

2021. nov. 3. 05:15
 14/28 anonim ***** válasza:
84%
11-es: azt írod: engedd el. De ezt hogyan kell? Én is gyászolok valakit, egy hónapja halt meg. Nem tudom, hogyan kell elengedni. Pedig rajta vagyok, kegyetlen nehéz munkákat végzek itthon, hogy meg tudjak nyugodni és egyáltalán, tudjak aludni. Mert van még, akinek szüksége van rám és az élet szép lenne enélkül a szinte elviselhetetlen csapás nélkül.
2021. nov. 3. 06:54
 15/28 anonim ***** válasza:
82%

Kedves Kérdező. Őszinte részvétemet nyilvánítom. Én sajnos nem tudok csodaeszközt ajánlani, mindössze egy könyvet javaslok. Talán furcsának fog tűnni, de pont egy olyan könyvet ajánlok, amely a végső dolgokkal foglalkozik. Úgy vélem, hogy minden területtel úgy tud az ember tisztába jönni, ha valamennyi ismeri az adott terület különféle vonatkozásait. A könyvet egy néprajztudós írta, aki foglalkozott ezzel a kimondhatlan, tabuizált területtel:

Kunt Ernő: A halál tükrében, Budapest, Magvető Kiadó,1981

Talán ez kissé más fényben láttatja a dolgokat.

2021. nov. 3. 07:49
 16/28 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező, én is pszichológust ajánlok: ellenben a templomot NEM . Talán fura ezt egy vallásos embertől hallani, de ha szakember helyett a vallásba menekülsz, az rád, és a gyermekedre is rossz hatással lehet hosszútávon. Ilyenkor hajlamosak az emberek szélsőségessé, elvakulttá válni, mikor a gondjaik, fájdalmuk legyűri őket. Menj pszichológushoz, kérj segítséget: mert ő többet tehet érted, és gyermekedért is mint a pap. Jó ha tudsz beszélgetni arról mi bánt, de ide az már kevés: egy pszichológus meg eszközt tud adni a kezedbe hogy élhető legyen az életed a veszteséged ellenére is, és ezáltal jó anya lehess.
2021. nov. 3. 08:25
 17/28 Andizsuzsi ***** válasza:
21%

"Kérdező, én is pszichológust ajánlok: ellenben a templomot NEM ."

Én ezt annyival egészíteném ki, hogy nem szakember helyett.

Kérdező!

Keresd fel édesanyád orvosát.

2021. nov. 3. 08:40
 18/28 anonim ***** válasza:
28%
"nem szakember helyett." Igazad van, ez így korrekt: hisz ha pszichológus segíti, aligha fordul elvakultan a vallás felé, és nem lesz erőszakos.
2021. nov. 3. 08:44
 19/28 anonim ***** válasza:
24%
#14 úgy értettem, a kérdező olyan, mintha nem tudná elfogadni a halál tényét. Mintha még mindig meg akarná mutatni a gyerekét az apjának, és beleragadt egy örvénylő gondolatmenetbe. Ezt abba kell hagyni. El kell engedni a bűntudatot, az apát. Igenis fejben dől el csomó minden. Fejben döntöttem el, hogy kijövök egy elég mély depresszióból. A kérdező elkényeztetettnek tűnik, mint aki eddig mindent .egkapott az életben, be kell látni, hogy ezt most nem sikerült megkapnia. Sajnálom ha fájnak a szavaim, vagy ha nem jut el. Nem a sértés a célom, hanem a segítségnyújtás.
2021. nov. 3. 11:31
 20/28 anonim ***** válasza:
69%
Ne templomba menj, hanem egy jó pszichológushoz!
2021. nov. 3. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!