Hogy lehet feldolgozni ezt a hatalmas fájdalmat? Mit tegyek?
Apukám nagyon anyás volt, mikor anyukája meghalt, teljesen összetört, hasonlóképpen élte meg az elvesztését, mint Te, félt, hogy ő is meg fog halni, onnantól mindent túlreagált, bárki beteg lett, vagy meghalt, hasonlókat kezdett érezni magán, mint ami a másikkal történt. Nagyon nehéz időszak volt, akkor volt 1.5 éves a lányom, ő volt az egyetlen mentsvára, mert az ő mosolya meg bújása mindig elfeledtette kicsit, hogy az anyukáján rágódjon, meg erőt adott neki.
A kisfiadnak egy boldog anyukára van szüksége, hogy egészségesen fejlődjön, ha feszült és szomorú vagy, azt ő is megérzi.
Inkább fordulj Te is pszichológushoz, csak mielőbb értékeld újra az életet, mert az megy tovább, és a mában élj, a babádnak most van szüksége Rád. Apukád fentről figyel titeket, átadta a helyét az új életnek. :)
A családban többen voltak így, akik a kicsi érkezése előtt haltak meg, vagy nem sokkal születése után. Biztos, hogy figyelnek fentről, majd mikor a kicsi mutatja, megnyugtató lesz. :)
Én se hittem, amíg a saját lányom nem mutatta, hogy mit lát, amit én nem látok, megdöbbentő volt. Viszont azóta elhiszem, hogy halálunk után is "élünk", és ők már jó helyen vannak, és visszanéznek ránk. :))
Kedves Kérdező. Őszinte részvétemet nyilvánítom. Én sajnos nem tudok csodaeszközt ajánlani, mindössze egy könyvet javaslok. Talán furcsának fog tűnni, de pont egy olyan könyvet ajánlok, amely a végső dolgokkal foglalkozik. Úgy vélem, hogy minden területtel úgy tud az ember tisztába jönni, ha valamennyi ismeri az adott terület különféle vonatkozásait. A könyvet egy néprajztudós írta, aki foglalkozott ezzel a kimondhatlan, tabuizált területtel:
Kunt Ernő: A halál tükrében, Budapest, Magvető Kiadó,1981
Talán ez kissé más fényben láttatja a dolgokat.
"Kérdező, én is pszichológust ajánlok: ellenben a templomot NEM ."
Én ezt annyival egészíteném ki, hogy nem szakember helyett.
Kérdező!
Keresd fel édesanyád orvosát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!