Dühös vagyok, már nem bírom elviselni, velem van a baj?
Sógorom már 1 hónapja nálunk lakik. Én úgy tudom, bár nem mondta, hogy nincs sok pénze, amivel nincs is baj, de legalább elvárnám, hogy 1 héten 1x magától felporszívózzon. Ez túl nagy kérés? Látja, hogy cipelek valamit és nem segít, (kismama vagyok) állandóan a telefonját nyomkodja, egy hülye játékot játszik és még enni is úgy eszik, hogy ezt nyomkodja. Teljesen ki vagyok már tőle. Van, hogy evés után nekem kell elpakolni utána, van, hogy a felét elpakolja (ami hűtőbe való)Páromnak sem segít, ő azt mondja, hogy miért szóljon neki, ha magától nem veszi észre, hogy segítségre van szüksége (pl múltkor a kéményt javította és fel-le kellett szálljon a létráról, dolgokat leadni, én segítettem amikor tudtam, bár főztem és takarítottam, de a nehéz dolgokat nem tudtam levenni tőle)
Ha összetakarítok bejön a házba és hiába van neki kirakva papucs nem veszi át, hanem akár sáros cipővel is képes végigmenni a házon, ami engem nagyon dühít. Plusz észrevettem 2x, hogy benn cigizhetett a szobába, amit persze ő letagadott. Vettünk kb 2 hete egy új plüss puffot és valamelyik nap mikor esett az eső a sáros lábát rátette, persze nem láttam, csak hogy már sáros az új plüs oldala....
Olyan, mintha anyósom duruzsolna a fülébe. Egyik hétvégén hazament anyósomékhoz, anyósom mondta a férjemnek, hogy az öccsének fáj a háta. Mit dolgoztattunk vele?! Mondta a férjem, hogy semmit, egy pohár víztől többet nem emelt meg. Most ismét hazament 3 napra és anyósom megint hívott minket, hogy a kisfia nálunk fázott meg.... Azt érzem, hogy nem tisztel és tojik mindenre. Ha szólok valamiért meg van sértődve utána és én vagyok a szar. Túl nagy dolgot várok el?
"Sógorom már 1 hónapja nálunk lakik."
Ha szerinted ez bármilyen kontextben is jelentheti azt, hogy a sógor résztulajdonos, akkor igen komoly bajok vannak a szövegértési készségeddel!
Erre a herére nagy hatással lehetett az "élősködők" c. film.
Érdekes hogy a férjed szó nélkül nézi, hogy téged ugráltat a tesója és egy rossz szava sincs.
"Kertes ház" - hahaha jó kifogás. Anyáméktól évtizedekig hallgattam, hogy "ott a kert, nincs benne semmi" aztán 70 évesen rájöttek, hogy a kert helyett egymással meg a gyerekeikkel kellett volna többet foglalkozni.
A párom rengeteget segít. A ház körül és a kertben már semmit sem enged, hogy csináljak, se hajolni, sem pedig emelni. Minden a nyakába szakadt.
Párom is látja milyen a testvére és ha elmegy pár napra haza szinte pezsgőt bont örömében, hogy végre miénk a ház.
Az egyik válaszolonak a tanácsát ma kipróbálom. Most takarítottam össze a házat és megkérem szépen, hogy vegye le a cipőjét, stb.
Ja és nem félek tőle csak nem akarok bunkó lenni. Mert ha elmondaná a családjának, biztos lehagyná azokat a részeket, hogy miért is szoltam be neki.
Nem, nem ad a közösbe egy fillért sem és nem is dolgozik. Szerintem teljesen beszippantotta ez a hülye játék. Mindenki látja a családjában, hogy baj van, de senki nem mer szólni neki. A férjem már akart szólni, de anyósom leoltotta, hogy ne szóljon bele az öccse dolgába, azt csinál amit akar.
Köszönöm a válaszokat. Muszáj volt már kiirnom magamból :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!