Egy rokonomnak oda adtam az autóm, hogy csinaltassa meg. Lett rajta egy sérülés és most levelet kaptam a biztosítótól. Mit csináljak?
Szerintem tiszta a sztori. Leadtad javításra, ők használták az engedélyed nélkül a kocsit. Balesetet okoztak vele, és kicsalták tőled az adatokat, valószínűleg a te nevedben, lejelentették és most fizethetsz.
Kedves rokon... Csak nem tudom, mekkora madárnak néz téged.
A legegyszerűbb és barátibb megoldás, ha közlöd vele, hogy most azonnal fizesse ki a károdat (a balesetet plusz a sárvédőt, ami nyilván a balesetben sérült, nem tudom, hogy nem gyanakodtál rögtön...), te pedig kifizeted a biztosítót. Ha erre nem hajlandó, tehetsz ellene feljelentést, de ha nem tudod bizonyítani, hogy akkor nem volt nálad a kocsi, nehéz dolgod lesz. Gondolom számlát nem adott, szerződést nem írtatok...
A sztori vége az lesz amúgy, hogy te perkálsz, a kedves rokon meg röhög a markába. Érdemes lenne tököt növeszteni, mert nem kicsit hülyére vagy itt véve, gondolom úgy érzi, megteheti veled.
18, kérdező, szerintem a meglepetés ereje jobb.
Nem szólni a rokonnak, hanem a bejelentést tenni, mivel nem okoztál kárt. Nyomozás indul.
Általában ha felkészületlenül éri a rendőri látogatás a kedves rokont, őszintébb lesz.
Nyilván, ha nyomozás indul, bevonják a károsultat is, szembesítésnél meg úgyis kiderül, hogy nem te okoztad a kárt.
Én így járnék el. A rokonnak pedig előzetesben egy szót sem, továbbra is jópofizni, amíg meg nem látogatják, illetve nem kap idézést.
Ha ő kezdene hőbörögni, meg lehet ártatlanul mondani, hogy neked eszedbe sem jutott, hogy köze lenne hozzá, csak bejelentést tettél, mivel jött egy számla a károkozásról, amiben nem voltál benne.
Én ezt tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!