Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Manapság vajon a hosszabb...

Manapság vajon a hosszabb (legalább 1 év) párkapcsolatok mekkora része indul szerelemből?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok, tapasztaltok ? Nem a pár hetes v. hónapos kapcsolatok érdekelnének, hanem a hosszabbak. Vajon a szerelem mennyire szokott feltétele lenni egy párkapcsolatnak, ami azért más alapokon nyugszik (biztonság, tolerancia, bizalom, együttműködés ..stb. ), racionális döntések kérdése.
2010. aug. 31. 12:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A párommal 3,5éve vagyunk együtt.Nem szerelemmel indult de elég hamar kialakult.Egy kapcsolathoz nekem kell a szerelem is(persze ha hosszabb nem feltétlen azonnal).Van akinek elég csak ha "szereti" az embert de nekem nem.Úgy voltunk vele ha kialakul kialakul ha nem nem egyszerűen jól éreztük magunkat együtt és ennyi.Aztán 2-3hónapon belül mind a kettőnk szerelmes lett és azóta is együtt.
2010. aug. 31. 13:08
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A mienk szerelemből indult, szerelem is maradt és marad is, remélem. (Majdnem egy év, nem sok racionális volt benne, mindenki ellenezte, én (nő) vagyok az időseb, és nem egy évvel - és láss csodát, össze se lehet hasonlítani, hogy az előző kapcsolataim hogy néztek ki majdnem egy év után, meg ez milyen!)

Senkinek nem ajánlom, hogy bármi más okból kapcsolatra lépjen. Az a kapcsolat, ami nem igaz (és kölcsönös!) szerelemből indult, könnyen törik, és még könnyebben ellaposodik. Inkább megéri várni. Nem irreális elvárásokra gondolok (pl. gazdag, menő, filmsztár külsejű és alább nem adom), meg nem is arra, hogy semmit ne tolerálj (pl.apróságokat) - de a szerelmed hibái vagy nem lesznek hibák, vagy ha ő is szeret téged, kisebb dolgokban változni fog. (Ahogyan Te is.)

De ha olyannal vagy együtt,akit ne szeretsz igazán, a tűrőképességed a minimum lesz, és mindketten szenvedni fogtok.

A szerelmet egyedül akkor kell felülírnia a józan észnek, ha a szerelmed tárgya bántalmazó, vagy akár csak nem tisztel Téged, és mellette kevesebb vagy.

29/N

2010. aug. 31. 13:11
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
jav. idősebb (Miért nem lehet itt utólag szerkeszteni a hozzászólásokat?)
2010. aug. 31. 13:12
 4/11 anonim ***** válasza:

részemről szerelem volt.Eleinte csak net,sms.250km re voltunk egymástól.gyermek korunk óta ismertük egymást.Felettem járt 1 évvel az ált.suliba.Mind a ketten 24 évesek voltunk.Én egy válás közepén, egyedül egy kisgyerekkel.Párom vette fel velem a kapcsolatot.egy hétig csak sms volt aztán haza jött,találkoztunk.Én már az sms időszakba is "beleszerettem".Számomra ő volt az igazi nagy Ő.(pedig ált.suliba utáltam:)

Ő eleinte azt mondta nem szerelmes belém(sokat csalódott),fájt de elfogadtam mert szerettem.Aztán jött a válás aznap este jött hozzánk és bevalodta mikor 2 voltunk hogy szerelmes belém.Azt hittem csak azért mondja mert fél hogy elhagyom.De azóta is együtt vagyunk.Most költözünk a saját közös lakásunkba.A mi szerelmünk nem az a húúúú milyen nagy lángon égő szerelem hanem az a szép csendes mély szerelem.

26/N

2010. aug. 31. 13:12
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem szerelemnek indult, az lett. 8 év. És szerintem még meg van a szerelem, persze nem az a lángoló.

De fontos, hogy az ember érezze, hogy szeretve van.

2010. aug. 31. 13:19
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi 1 éve 1 hónapja vagyunk együtt és azóta is élünk együtt. Elsö látásra szerelemmel indult és az is maradt:) ezalatt megházasodtunk és 2 héten belül születik a közös kislányunk.

22/L

2010. aug. 31. 13:22
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A miénk nem szerelemből indult, sőt én még csak észre sem vettem, pedig ott volt az orrom előtt :)

Azután persze mindkettőnk szemére rászállt a rózsaszín köd, és persze ez egy idő után elmúlik, de sokkal értékesebb és szebb dolgok maradtak meg. Ennek már 6 éve

2010. aug. 31. 13:22
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Részemről sem szerelemmel indult, de 1-2 hónap alatt kialakult. Ez az eddigi legszebb és legmélyebb kapcsolatom, mert nem fellángolással és tűzzel indult, amikor a rózsaszín ködtől se lát, se hall az ember egy ideig. A hibáival együtt szerettem meg, miután valamennyire kiismertem. 3 éve vagyunk együtt, van egy kisbabánk és tervezgetjük az esküvőt.

27/N

2010. aug. 31. 13:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Nálam mindegyik. Minek legyek egy olyan emberrel akit nem szeretek? Nekem a párkapcsolat nem egy üzlet, bizalom, együttműködés, tolerancia nálam meg a szerelemből jön.... Majd ráér pár 10 év múlva elmúlni a szerelemnek...
2010. aug. 31. 13:34
 10/11 anonim ***** válasza:
6 évvel ezelött kezdődött és szerelem volt első látásra és még most is az vagyok onnan tudom hogy az mert ha ránézek összeszorul a gyomrom mint az elején.Szereintem elöbb a szerelem kell és utána a többi.
2010. aug. 31. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!