Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak tévhitek a párkapcsolat...

Makkos Hal kérdése:

Vannak tévhitek a párkapcsolatok, megcsalás fogalmai körül?

Figyelt kérdés

Mint nevemből is kitűnik, a férfiak táborához tartozom. Nem akarok bölcselkedni, csupán személyes tapasztalataimról beszámolni. Mint sok társamat engem is megcsal a feleségem.

Egy két kérdést olvasva, legtöbben jól látják a problémát.

Hogy a tévhitekre rátérjek. Nem kell a megcsalásra bizonyítékot keresni. Igenis az ember cselekedetei árulkodóak! Nem kell mindig Önmagunkat hibáztatni! A Női praktikák egyike, hogy azért csaltalak meg, mert nem foglalkoztál velem eleget. Állandóan csak a munka… A munkatársam virággal kedveskedett nőnapkor. Meghívja egy sütire. Stb. Akkor, amikor mindennapi megélhetési gondunk van, szó szerin a kenyérvásárlás is gond. Nem a virágboltok forgalmát szeretném növelni.

Ha egy nőben benne van a hajlam a kicsapongásra meg is teszi. Ezeket az apró „felróható” HIBÁINKAT FOGJA FELHASZNÁLNI, HOGY FELOLDÁST NYERJEN MINDENKI ELŐTT.

Sőt még nyerhet is az ügyön. Az, hogy a lelkünkbe gázol, cseppet sem fogja érdekelni.

Máskor körültekintőbben fog megcsalni, hogy ne bukjon le. És ez a jobbik eset. Mert ha már azzal sem törődik, hogy látjuk, tudjuk-e, hogy megcsal akkor azt a kapcsolatot meg kell szakítani!

Nemrég történt eset. Elő szőr fel sem tűnt, de feleségem egyre felületesebben szeretkezett velem. Mindenki ismeri, essünk túl rajta. Ezekben ugye mondanom se kell sok örömünk nincs. Majd hagyjál már békén, most fáradt vagyok, nincs kedvem hozzá. Persze egyre jobban gerjed férfiasságunk, csak nincs hol levezetni. Próbálkozom egyre elkeseredettebben. Persze ez még dühödtebb ellenállást, belém könyöklést stb. vált ki. No, jó gondolom. Fogcsikorgatva átköltözöm a másik szobába ne érjen ki sértés, kellemes idomai által. Majd hétvégén, mivel egyikünk se dolgozik, bepótoljuk. Már péntek van vége a munkának. Kellemes érzésekkel megyek haza.

Otthon kicsit körbejárom a lakást. Közös ágyunkra tekintve furcsállottam, hogy a lepedő hiányzik az ágyról. Ha csak nincs valami esemény nem szoktuk levenni, kivéve hétvégén, mosás előtt.

Gondoltam utána járok mi történt? Hát a lepedőn sperma volt szétmaszálva.

Első gondolatom az volt, hogy kérdőre vonom.

Máshogy döntöttem. Mikor hazajött mintha mi sem történt volna, szeretkezni próbáltam.

Hiába hivatkoztam arra, hogy egész héten, békén lett hagyva, elutasított. Persze pattanásig voltam feszülve. Ezért kifakadtam. Velem nem akarsz szeretkezni, mert az idegen érdekesebb etc.

Erre Ő micsoda hülyeségeket hordok össze, log a nyelve a sok munkától. Nem maradt más választásom előhoztam a szennyesből a lepedőt. Kérdem a foltra mutatva, ez mi? Mert, hogy velem nem voltál az tuti.

Úgy gondoltam, lépésről lépésre kérdezem ki, meghagyva a kiskaput, kapcsolatunk rendezésére. Elsőre felajánlottam, hogy talán maszturbáltál és ilyen bő folyásod volt?Beszélgetésünk folyamán annyira bemelegedtünk, hogy kétszer egymás után hevesen szeretkeztünk. Másnap mondtam már többször maszturbáltál, de sosem volt ilyen folt. Elismerte, hogy megcsalt. Természetesen csak egyszer. Persze a barátnőjének úgy adta elő, hogy nem törődök vele. Mindig magára hagyom, ráadásul a háztartásban sem segítek. Persze ez a kamu duma.

Ja és ilyenkor jönnek még azok a kamu dumák,” biztosan meg volt rá az oka, elhanyagolta, kocsmázik”.

Nem. Nem kell ahhoz sem részegesnek lennünk, sem elhanyagoltnak stb., hogy megcsaljanak minket.

Párunk beállítottságán, neveltségén, karakterén múlik nagyon sok esetben.

Megcsal vagy sem.

2011. júl. 9. 11:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
59%
Sajnálom, ami veled történt, kétségtelenül gusztustalan dolog volt. Elítélem a megcsalást, de úgy gondolom,hogy mindenért két ember felelős, ami két emberrel történik. Okkal csalt meg. Természetesen ezt ne úgy értsd, hogy fele fele arányban vagytok bűnösök, mert nem így van. Nem akarom védeni a feleséged, távol álljon tőlem, nagyon barátkozni sem szoktam nőkkel, elvált nőkkel meg főleg nem, de a megcsalásra, akár nő, akár férfi követi el, két ember ad okot.
2011. júl. 9. 12:02
 2/20 anonim ***** válasza:
57%

Részben igazad van.

Viszont a másik fél is ugyanúgy hibás. Te is vehetsz neki virágot..

2011. júl. 9. 12:02
 3/20 anonim ***** válasza:
82%

Igen, a megcsalásra nincs mentség, akár férfi, akár nő az illető.

De te is megérdemled, ha ezekután még esélyt adtál neki.

2011. júl. 9. 12:04
 4/20 anonim ***** válasza:
57%

Én nem tudom, hogy mi az igazság, de elmondom ami hirtelen eszembe jutott.

Én párom elhanyagol, de tényleg,. Nem szeretkezik velem,(idén 2-3x ha együtt voltunk) simogatgat, csókolgat, de nem úgy. Csókolózni se annyit, hogy elég legyen. Egész nap dolgozik. Hétvége Neki is ott van, de akkor sem. Virág le van ejtve, van a kertbe vagy a réten bőven!

De, ha megcsalnám soha eszembe nem jutna, hogy azt a hitvesni ágyban tegyem!

Én 22/N , Ő 20/F 5 éve vagyunk együtt, 2 éve élünk együtt.

2011. júl. 9. 12:10
 5/20 anonim ***** válasza:
78%
Pont ugyanazt akartam még hozzáfűzni, mint az utolsó válaszoló, soha nem lennék képes idegent fektetni abba az ágyba, ahol a párommal alszom.
2011. júl. 9. 12:12
 6/20 A kérdező kommentje:

Az eddigi válaszokból úgy tűnik, mindenki valamilyen szinten hibáztat.

Persze a részletek ismerete nélkül is elgondolkodtató.

Pedig pont az vezérelt, hogy NEM FELTÉTLEN KELL HIBÁZNUNK, hogy MEGCSALÁS ÁLDOZATAI LEGYÜNK.

Hogy milyen rendszabályt alakítunk ki, az alapján igazak az állítások.

Ide tartozik a megbocsájtás is.

Temperamentumom diktáltatja, mikor mire, hogy reagáljak.

Lehetne a germán vagy drákói a nevelés.

De lehet, magamra maradnák?

2011. júl. 9. 12:20
 7/20 anonim ***** válasza:
58%
Nem hibáztatlak én, mert ez nem hiba, csak ok okozat, de nem semmiképp sem hiba.
2011. júl. 9. 12:21
 8/20 anonim ***** válasza:

Ezt a hibát nem úgy kell érteni, hogy valamit elrontottál. Lehet, hogy pont a fordítottja! Valamit túl jól csinálsz! Vagy a feleséged egyszerűen csak kíváncsi volt mással milyen a szex, és pont olyan emberrel akadt össze akivel még Nálad is jobban passzol! Szóal ez a megcsalás dolog elég sokoldalú.

Imsrtem olyan srácot akit azért dobott a nője, mert semmibe nem lehetett kötni. Volt szex, volt házimunkába segítés, gyerekrevigyázás, barátnőhöz elengedés, MINDEN! Unatkozott! Azt félrelépett.

A hiba nem hiba, lehet, hogy túl tökéletes. Remélem érthető voltam!

22/N

2011. júl. 9. 12:36
 9/20 anonim ***** válasza:
36%
Veled biztosan jóban lennék utolsó válaszoló, mintha én írtam volna :) Szintén 22/N
2011. júl. 9. 12:38
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kell mindig Önmagunkat hibáztatni!"

Általában két típusú ember van, aki mindenért magát vádolja és aki mindenért másokat hibáztat, objektíven kevesen látják a dolgokat.

De ha már volt szó a nőkről, azért elmondanám a férjem férfi ismeretségi körében eluralkodott nézetet: ha hallanak egy olyan hírt, hogy egy nő megcsalt, vagy elhagyott egy férfit, a részletek ismerete nélkül is megszületik az ítélet: a szemét k..va, biztos semmi nem volt neki elég.

Ha pedig egy férfi csal meg, vagy hagy el egy nőt, rögtön sajnálják, hogy szegény, biztos nem kapott meg otthon mindent.

Ez meg az érme másik oldala.

De itt a fórumon is elég sokan hibáztatják rögtön a megcsalt felet ismeretlenül is, hogy biztos valamit rosszul csinált, pedig ez tényleg nem feltétlenül így van.

2011. júl. 9. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!