Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak tévhitek a párkapcsolat...

Makkos Hal kérdése:

Vannak tévhitek a párkapcsolatok, megcsalás fogalmai körül?

Figyelt kérdés

Mint nevemből is kitűnik, a férfiak táborához tartozom. Nem akarok bölcselkedni, csupán személyes tapasztalataimról beszámolni. Mint sok társamat engem is megcsal a feleségem.

Egy két kérdést olvasva, legtöbben jól látják a problémát.

Hogy a tévhitekre rátérjek. Nem kell a megcsalásra bizonyítékot keresni. Igenis az ember cselekedetei árulkodóak! Nem kell mindig Önmagunkat hibáztatni! A Női praktikák egyike, hogy azért csaltalak meg, mert nem foglalkoztál velem eleget. Állandóan csak a munka… A munkatársam virággal kedveskedett nőnapkor. Meghívja egy sütire. Stb. Akkor, amikor mindennapi megélhetési gondunk van, szó szerin a kenyérvásárlás is gond. Nem a virágboltok forgalmát szeretném növelni.

Ha egy nőben benne van a hajlam a kicsapongásra meg is teszi. Ezeket az apró „felróható” HIBÁINKAT FOGJA FELHASZNÁLNI, HOGY FELOLDÁST NYERJEN MINDENKI ELŐTT.

Sőt még nyerhet is az ügyön. Az, hogy a lelkünkbe gázol, cseppet sem fogja érdekelni.

Máskor körültekintőbben fog megcsalni, hogy ne bukjon le. És ez a jobbik eset. Mert ha már azzal sem törődik, hogy látjuk, tudjuk-e, hogy megcsal akkor azt a kapcsolatot meg kell szakítani!

Nemrég történt eset. Elő szőr fel sem tűnt, de feleségem egyre felületesebben szeretkezett velem. Mindenki ismeri, essünk túl rajta. Ezekben ugye mondanom se kell sok örömünk nincs. Majd hagyjál már békén, most fáradt vagyok, nincs kedvem hozzá. Persze egyre jobban gerjed férfiasságunk, csak nincs hol levezetni. Próbálkozom egyre elkeseredettebben. Persze ez még dühödtebb ellenállást, belém könyöklést stb. vált ki. No, jó gondolom. Fogcsikorgatva átköltözöm a másik szobába ne érjen ki sértés, kellemes idomai által. Majd hétvégén, mivel egyikünk se dolgozik, bepótoljuk. Már péntek van vége a munkának. Kellemes érzésekkel megyek haza.

Otthon kicsit körbejárom a lakást. Közös ágyunkra tekintve furcsállottam, hogy a lepedő hiányzik az ágyról. Ha csak nincs valami esemény nem szoktuk levenni, kivéve hétvégén, mosás előtt.

Gondoltam utána járok mi történt? Hát a lepedőn sperma volt szétmaszálva.

Első gondolatom az volt, hogy kérdőre vonom.

Máshogy döntöttem. Mikor hazajött mintha mi sem történt volna, szeretkezni próbáltam.

Hiába hivatkoztam arra, hogy egész héten, békén lett hagyva, elutasított. Persze pattanásig voltam feszülve. Ezért kifakadtam. Velem nem akarsz szeretkezni, mert az idegen érdekesebb etc.

Erre Ő micsoda hülyeségeket hordok össze, log a nyelve a sok munkától. Nem maradt más választásom előhoztam a szennyesből a lepedőt. Kérdem a foltra mutatva, ez mi? Mert, hogy velem nem voltál az tuti.

Úgy gondoltam, lépésről lépésre kérdezem ki, meghagyva a kiskaput, kapcsolatunk rendezésére. Elsőre felajánlottam, hogy talán maszturbáltál és ilyen bő folyásod volt?Beszélgetésünk folyamán annyira bemelegedtünk, hogy kétszer egymás után hevesen szeretkeztünk. Másnap mondtam már többször maszturbáltál, de sosem volt ilyen folt. Elismerte, hogy megcsalt. Természetesen csak egyszer. Persze a barátnőjének úgy adta elő, hogy nem törődök vele. Mindig magára hagyom, ráadásul a háztartásban sem segítek. Persze ez a kamu duma.

Ja és ilyenkor jönnek még azok a kamu dumák,” biztosan meg volt rá az oka, elhanyagolta, kocsmázik”.

Nem. Nem kell ahhoz sem részegesnek lennünk, sem elhanyagoltnak stb., hogy megcsaljanak minket.

Párunk beállítottságán, neveltségén, karakterén múlik nagyon sok esetben.

Megcsal vagy sem.

2011. júl. 9. 11:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

persze hogy azt mondod most így megcsalva, hogy "nem feltétlen kell hibázni" ahhoz, hogy a párunk félremenjen... igen, ez általánosságban véve igaz... hiszen vannak olyan személyiségtípusok, akiknek az ég világon mindent, de szó szerint mindent meg lehet adni, mégis ha alkalom adódik, nem tudnak a csábításnak ellenállni...

de valami miért nálad...nálatok...nem ezt érzem...

2011. júl. 9. 15:39
 12/20 anonim ***** válasza:
45%

valóban. igazad van.

már nem egy komoly párkapcsolatom volt, és mégis mindegyikben megcsaltam a párjaimat.

nem ők voltak a hibásak, hanem én. ezt 100%ig tudom magamról, hiszen már több példa is bizonyította.

ezt azzal kompenzálom, hogy mindent megadok neki itthon, nem veszekszek, a lehető legnormálisabban viselkedek, mert tudom, hogy nem érdemli meg, h máshol is kalandozzak, de egyszerűen ilyen vagyok. viszont nem szeretném egyedül leélni az életemet, szükségem van egy biztos pontra, és ugyanígy az izgalomra is.

a mostani szeretőm is hasonló típus. a párjáról egy rossz szót nem mond, az ágyban is minden oké náluk, de valami hiányzik neki. jól egymásra találtunk... :) szóval a szeretőmnek is kell az izgalom, a titkos randik stb.

2011. júl. 9. 19:59
 13/20 A kérdező kommentje:

09.19ó.59-kor érkezett üzenetre reagálva:

Igen erre gondolok én is.

Természetesen az esetemet, mint ahogy egyesek írják, a teljesség ismerete nélkül részben lehet csak megítélni. De pont a Te írásod, amely bizonyítja, részeket is lehet elemezni.

Azt, hogy együttlétünk során, hogyan kommunikálunk. Mire, hogy reagálunk az mind, mind egyéniségünk lenyomatai.

Visszatérve írásodra, szerintem kitűnő a személyiséged. Mert felvállalod, igen hűtlenkedem, de ezért még többet, még jobbat nyújtok szeretteimnek.

Nem pont fordítva. Párom, mint a jóllakott napközis, nem kívánt és lerázott.

2011. júl. 10. 13:56
 14/20 A kérdező kommentje:

09-nap 15:39 hozzászólás utolso mondatát nem értem?

"de valami miért nálad...nálatok...nem ezt érzem...

2011. júl. 10. 14:01
 15/20 anonim ***** válasza:

Na most elmondok két történetet:

Az egyik a kolléganőm esete.Ő még házasság elött szerelmes lett másba,de neveltetése miatt úgymond ráerőltették a házasságot és s mostani férje is azt mondta talán jobb lesz ha összeházasodunk mert lehet akkor belészeret.A férje a világ legaranyosabb embere, mindenben segít és sose veszekednek, mindent meg tudnak beszélni, ezt is.Viszont a lány késztetést érez ariránt h.megcsalja aférjét,mert lehet rendes ember és szereti,de sose volt belé szerelmes.Most nem tette meg,de a házasság elött megtette.

A másik az az én párom.Én is kedves vagyok vele és az ágyban mindent megteszek ami tőlem telik.De tudom, hogy ő az ő fantáziájában nagyon ott van a hármas dolog illetve nagyon felizgul a nagy mellektől.Na nekem ez nincs, igaz ezt is szépnek találja,de tudom a szive mélyén arra vágyik h. plasztikázott szép feszes cicim legyen.Azt nem tudom h. megcsalt e,de tudom ha megcsalt akkor csak a szex miatt és csak ezért a két hiányérzet miatt.Szóval lehet nem vagy hibás és a feleséged szeret csak van valami amit te nem tudsz megadni.Ezt meg kell beszélni és cselekedni kell, hisz bevallotta hogy megcsalt akkor tessék megbeszélni, hogy miért.Ha nem tudod elfogadni vagy nem tudsz ezzel együtt élni akkor el kell válni, ha pedig meg tudsz bocsájtani abban a tudatban, hogy lehet megteszi máskor is akkor élj vele,de ne ród fel rá, hisz te vállaltad h. vele maradsz ebben a tudatban, hogy megcsalt

2011. júl. 13. 11:45
 16/20 anonim ***** válasza:

én akármennyit szenvedek, néha totál kiborulok a párom mellett, mégsem csalom meg és max a szakítás gondolatáig jutottam el egy párszor, de megcsalni nem bírnám.

nem bírnék másnap a szemébe nézni, és élni a tudattal, hogy valamit elrontottam, ami soha vissza nem hozható.

szóval szerintem ez gondolkodás/jellem kérdése

anno tiniként viszont nem egyszer félreléptem és csak bosszú jelleggel.

így felnőttként totál határozott elképzelésem van már erről.

gusztustalan komoly kapcsolatban ilyet tenni.

szóval én is úgy vélem, akármivel bánt a másik a megcsalásra semmi nem mentség!

2011. júl. 13. 12:30
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem mindig mind2 fél a hibás! Ezt csak ma divat mondani, mentségnek is jó. Az én esetem: nő vagyok, a férjem egyszerűen megunt. Állítólag unalmas és visszafogott voltam az ágyban(ami 12 évig jó volt, aztán egyszer csak nem, és szerintem nem igaz), ezért kellett más után nézni. Aztán elszólta magát...: Neki mindegy, csak új legyen. Kiderült, megunt, már nem voltam vonzó neki (pedig az alakomat sokan megirigyelnék, és visszautasítani sem szoktam, legfeljebb néha kedvet kellett csinálni hozzá). Egyszerűen újdonság kellett, mindegy milyen, mindegy mit csinál, csak MÁS legyen. És itt NEM én vagyok a hibás.
2011. júl. 13. 14:44
 18/20 anonim ***** válasza:
Utolsóval és kérdezővel egyetértek.
2011. júl. 13. 19:35
 19/20 anonim ***** válasza:

"NEM FELTÉTLEN KELL HIBÁZNUNK, hogy MEGCSALÁS ÁLDOZATAI LEGYÜNK."

Ó dehogynem. Most hadd fejtsem ki én is amit gondolok.

Ahogy előttem írta valaki, kétféle ember van: aki magában keresi a hibát és aki a másikban. És elárulhatom: kettejük közül az profitál jobban (akár abból is ha megcsalják) amelyik önmagában keresi a választ a miértre. Mert ezáltal olyan felismerésekre fog jutni amelyek való igaz hogy fájdalmasak lesznek DE általuk tanulhat az egészből (és nem arra gondolok hogy pl. "minden nő önző, gátlástalan"). Szóval ne akard kizárólag a másikat okolni a történtekért, mert akkor az égvilágon semmit nem fogsz tanulni belőle és az együtt töltött X év elvesztegetett idő lesz pont azért mert nem tanultál az egészből!

Pl. számomra (szintén férfiként) felfoghatatlan hogy amikor megláttad a lepedőt rajta a "témával" miért nem vontad kérdőre, miért csináltál úgy mintha minden OK lenne. Féltél hogy mi lesz a válasz? Pedig ezeknek a válaszoknak elébe kell menni, nem megvárni míg hirtelen kitör az emberből, mert abból csak ajtócsapkodás meg tányérdobálás lesz. Amúgy meg a válaszokkal kapcsolatban: ha lehiggadtál megkérdezhetnéd tőle hogy akivel megcsalt miben volt jobb nálad. Kérd meg hogy mondja el mégpedig őszintén, te pedig hallgasd végig figyelmesen és bármilyen választ kapsz NE kapd fel a vizet! Hanem gondolkodj el azon hogy van e alapja annak amit mondott a barátnőd. Mégpedig őszintén, ha kell fájdalmasan őszintén.

2011. júl. 13. 20:01
 20/20 anonim ***** válasza:
94%

"kétféle ember van: aki magában keresi a hibát és aki a másikban"

milyen igaz.

aki megcsalja a másikat, szerintem ezer kifogást tud találni miért tette és rendszerint a másikat hibáztatja, akár tudattalanul is, mert gyakran viselkedik így a lelkiismeret.

maga a szó jelentése is magába foglalja

megcsalás - csalás - hazugság, átverés-e a másiknak

semmi nem vonatkozik arra, hogy a másik megérdemli e, vagy nem, de nem ezzel kellene a másikat tanítani, hogy valami a megcsalónak nem tetszett, ezért félrelép és még a másikat mardossa a lelkiismeret.

nem ebből kell tanulni.

nem úgy kell élni, hogy azért legyek jó és kedves, hogy ne csaljanak meg....

ez totál nagy baromság!

tehát megcsalásra nincs mentség.

2011. júl. 14. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!