Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megengednétek a fiatoknak,...

Megengednétek a fiatoknak, hogy egy roma lányt vegyen feleségül?

Figyelt kérdés
A testvérem (bátyám) akar elvenni egy roma csajt... és a szüleim nem tudják, hogy megengedjék-e... szerintetek?
2010. aug. 31. 12:02
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
51%
Ha rendes ember, akkor nem lenne kifogásom. Csak a korlátolt emberek ítélnek bőrszín alapján.
2010. aug. 31. 12:14
 12/42 anonim ***** válasza:
83%

Nem örülnék neki. Persze nem bántanám a lányt (ha normális, dolgos), ill. a családját sem, ha a fentiek fennállnak rájuk is. De azért nem repkednék örömömben.

De a gyerekeiknek nem lesz majd egyszerű, meg nekik sem.

2010. aug. 31. 12:14
 13/42 anonim ***** válasza:
52%

Hát, egyelőre gyerekem sincs... De azt mondom, ilyen szituációban szerintem nem szólnék bele. Tudom, milyen az, mikor a szülők belebeszélnek mindenbe.

Ellenzem a rasszizmust. Csak azért, mert roma, nem kifogásolnám. Persze más az, ha vannak gáz dolgai (de gáz dolgai persze nem roma embernek is lehetnek), de azt hiszem, akkor se lenne jogom beleszólni a fiam párválasztásába.

2010. aug. 31. 12:16
 14/42 anonim ***** válasza:
61%

Megengednétek-e a fiataloknak, hogy......

..a testvérem akarja.., a szüleim nem tudják.....!

Mit nem tudnak a szüleid????

Kamu a kérdés, de válaszolok:

Ha a testvéred roma lányt akar feleségül venni, akkor tegyem meg, ha szereti. Neked, és a szüleiden nem sok köze lenne hozzá, ha ő így akarja. Kinek kell hozzá engedélyt kérni, ha a testvéred így döntött?!

Legyenek boldogok, ezt kívánom, ha igaz a hír:))

2010. aug. 31. 12:16
 15/42 anonim ***** válasza:
76%
Ha a fiam roma lányt akarna elvenni, nem szolnék bele, az ő döntése, nekem mindenben támogatni kell, mellette állni.Van a magyarság között is olyan, akit nem szívesen látnék a családomban, nem csak a romák között.Ahol élek ott rendes, normális, dolgozó roma emberek vannak, így nekem ezzel a részével semmi bajom nincs.
2010. aug. 31. 12:20
 16/42 anonim ***** válasza:
77%
Ha a testvéred felnőtt ember, nem kell a szüleid engedélye semmihez. Maximum tanácsot adhatnak. Az hogy roma a lány, önmagában nem szabadna, hogy bárkinek probléma legyen. Ha rendes, és jól megvannak, akkor legyenek boldogok! Ha egyéb problémák vannak a leányzóval (aminek megjegyzem semmi köze nincs ahhoz, hogy roma, bárkivel lehetnek komoly gondok, ami miatt nem szívesen látnák a szülők a fiuk mellett), akkor megértem az aggodalmukat, biztosan én is tipródnék, de beleszólásuk akkor sincs. Ez van, ha felnő a gyerek...:)
2010. aug. 31. 12:22
 17/42 anonim ***** válasza:
50%
NEM!
2010. aug. 31. 12:23
 18/42 anonim ***** válasza:
64%

Én nem nézném jó szemmel, ha a fiam egy roma lányt venne el /ha a lányom egy roma fiúhoz menne hozzá.

Egészen más a kultúrájuk, a felfogásuk az életről, a mindenről. Nem szeretném, ha roma/arab/ázsiai/afroamerikai párja lenne a gyerekemnek.

2010. aug. 31. 13:34
 19/42 anonim ***** válasza:
47%
Megengedném, de nagyon kétlem, hogy tudnám szeretni a lányt... Elviselném, főleg ha normális/kedves. De nem tudnék felhőtlenül örülni ennek. De még nincs gyerekem, úgyhogy ez még változhat.
2010. aug. 31. 14:01
 20/42 anonim ***** válasza:
64%

Nem a bőrszín, hanem a viselkedés alapján kell megítélni valakit! Lehet tök jószívű, szorgos nőről van szó!

A testvéred meg ha szereti :)

2010. aug. 31. 14:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!