Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A fiatalok tiszteljék az...

A fiatalok tiszteljék az időseket, de az idősek mért nem tisztelik a fiatalokat? Kíváncsi vagyok a véleményetekre írjatok sokan

Figyelt kérdés

Rövid sztori: buszon ülsz és ismerősöd leszáll pisilni, vissza ér, de nem tud rögtön felszállni a sor miatt. Jön a néni h még idősebb anyja üljön oda melléd(parancs volt a még idősebbnek) szólsz h ne haragudjon de az ismerősöd itt ül mivel látod hogy hátul még sok hely van, erre a fiatalabb elkezd oltani h nem akarsz öreg mellé ülni azért nem szabad a hely.

Sokszor látom az utcán h az idősek fel vannak háborodva olyan dolgokért ami abból adódik, hogy nem tisztelik a fiatalokat, de a fiatalok mért tiszteljék az öregeket, ha csak az rosszat kapják tőlük, sok a bunkó az tény, de vannak normális illemtudó fiatalok is akiket az öregek szintén nem tisztelnek.

Mért tiszteljek valakit ha az engem nem tisztel?

2010. aug. 30. 17:41
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
Na az utolsó három hsz az eklatáns példa a tisztelet hiányának!!!
2010. aug. 30. 19:43
 32/47 anonim ***** válasza:
Mármint 19:31,33,37
2010. aug. 30. 19:44
 33/47 anonim ***** válasza:
Ez frappáns végszó volt! (Imádom ezt a zenét...)
2010. aug. 30. 19:45
 34/47 A kérdező kommentje:

Látom nem vagyok egyedül a véleménnyemmel, sajnos nekem nem csak buszos sztorim van van gyógyszertáras is

Apámmal délelőtt összefutottam a gyógyszertárba, megkérdezte milyen gyógyszer mit váltsunk ki, mit ne.

Néni áll mögöttünk szabályosan a fenekemet súrolta köhögtem fújtam az orrom, erre megkérdezi a nő h mi ide várunk mert ha nem álljunk ki sorból.....

pedig ő nyugdíjas volt és egészséges...

Én ezek után nem tudom tisztelni a koruk miatt az embereket..

És egy gyerek is le tud rakni dolgokat az asztalra, és egy gyerekbe több szeretet és kedvesség van mint vén öregasszonyba.

2010. aug. 30. 19:59
 35/47 anonim ***** válasza:

Időstől fiataltól, kortól függetlenül örök érvényű igazság, hogy az emberek előítéletesek!!

L/18

2010. aug. 30. 20:35
 36/47 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem is van több sztorim idősebb emberekkel, de a legtöbbje rossz. Kedvencem az, amikor diákként utaztam a buszon, rendszerint a busz közepén az ajtó mellett, mert ott könnyebben le lehetett szállni. Nem volt tömött a busz, amikor egy nénike az ölembe vágta magát, mert ő fáradt. Kértem, hogy szálljon le rólam, de nem. Alig tudtam kikecmeregni alóla. Sokan néztek nagy szemmel rá.

A tisztelet nem korhoz kötött. Minden embert megillet.

2010. aug. 30. 20:58
 37/47 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem az lenne az első, hogy akivel életedben először találkozol, legyen az fiatal, középkorú vagy idős, tiszteld. Nem ordítok le egy tizenévest csak azért, mert fiatal, és nem tetszik, ahogy rám néz. :) De nem jelentem ki azt sem, hogy az öregek rosszindulatúak. Van ilyen, nem igaz, hogy mindenki méltó a tiszteletre (nekem is buszos sztori jutott eszembe: idős néni felszáll, elkezd ordítani, hogy le akar ülni, de nem mindegy ám, hogy hova, mert ő nem mászik fel egy lépcsőfokon a székhez - ami egyébként érthető. Amilyen stílusban beszélt a többi utassal, leszállíttattam volna). Akik méltók arra, hogy tiszteljék őket, azok úgy is viselkednek, és őket kevésbé vesszük észre, mert nem zavarják meg az életünket.

Mindig az a feltűnőbb, akinek a viselkedése negatív megítélés alá esik. Én is mindig azoknak a tanítványoknak a nevét neveztem meg először, akik a legkevésbé "eminensek" voltak. :)

2010. aug. 30. 22:06
 38/47 anonim ***** válasza:

Ezt én is rühellem... mikor elvárják, hogy tiszteljem az időseket, csak azért mert idősek, és ők meg semmilyen tekintettel nincsenek felénk... az öregség nem jog, hanem állapot-és az a gond, hogy ezzel azok, akik életükben nem tettek semmit (csak másoknak keresztbe max.), kiállhatatlanok, simán semmibe veszik a szabályokat és a normákat, csak mert azt hiszik, nekik mindent szabad. Nem egyszer volt már olyan, amikor szinte nem engedtek leszállni a buszról vagy a metróról, mert "milyen neveletlen taknyos vagyok, hogy nem várom meg, amíg felszállnak", meg csomószor betolakodtak a sorba előbbre postán vagy boltban, csak mert joguk van hozzá, mert idősek. Meg amikor egy rendszerváltás előtti időkhöz szokott eladó nyanya gúnyosan kioktat egy smink márkaboltban, csak mert feltételezni mertem, hogy ismeri a termékek neveit... nem tudom, némelyek miért hiszik azt, hogy csak mert x évvel előbb születtek, sokkal többet tudnak, Meg hogy miért feltételezik minden fiatalról, hogy vandálkodik, lop és piál...

Persze az éremnek ott a másik oldala is, tudom, hogy mennyi kőbunkó fiatal van...

21/L

2010. aug. 30. 22:08
 39/47 A kérdező kommentje:
pont ez az h azt hiszik h mindenki bunkó drogospiás, közbe meg a józan gondolkodású fiatalok is azért ilyenek az öregekkel mert ők nem adják azt meg amit követelnek másoktól
2010. aug. 30. 22:37
 40/47 jujube ***** válasza:

egy ilyen dologgal kapcsolatban erdemes mar most a rugalmassagot megtanulnod.

a helyhez mindenkinek ugyanolyan joga van, aki elobb odaer, elfoglalja, a tobbi udvariassag kerdese..

legyel inkabb te udvarias, es valtoztass ha teheted.. miert ne?

Szemelyeskedni, meg vegkepp el kell kerulni ket idegen kozott, ki honnan tudja, hogy a masik mit akar-szeret, es mi koze hozza?

semmi..:)

2010. aug. 31. 03:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!