Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A fiatalok tiszteljék az...

A fiatalok tiszteljék az időseket, de az idősek mért nem tisztelik a fiatalokat? Kíváncsi vagyok a véleményetekre írjatok sokan

Figyelt kérdés

Rövid sztori: buszon ülsz és ismerősöd leszáll pisilni, vissza ér, de nem tud rögtön felszállni a sor miatt. Jön a néni h még idősebb anyja üljön oda melléd(parancs volt a még idősebbnek) szólsz h ne haragudjon de az ismerősöd itt ül mivel látod hogy hátul még sok hely van, erre a fiatalabb elkezd oltani h nem akarsz öreg mellé ülni azért nem szabad a hely.

Sokszor látom az utcán h az idősek fel vannak háborodva olyan dolgokért ami abból adódik, hogy nem tisztelik a fiatalokat, de a fiatalok mért tiszteljék az öregeket, ha csak az rosszat kapják tőlük, sok a bunkó az tény, de vannak normális illemtudó fiatalok is akiket az öregek szintén nem tisztelnek.

Mért tiszteljek valakit ha az engem nem tisztel?

2010. aug. 30. 17:41
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
92%

Egyet értek azokkal akik azt mondják,a kor nem elég ahoz,hogy tisztelnünk kelljen valakit.Igen én is tisztelet mutatok azok felé akik felém is és akik még nem bizonyították,hogy nem érdemlik ki.

Én tavaly nyáron elájultam a távolsági buszon.Körülöttem csak idős nénik ültek.Elhiszem,hogy fáj a lábuk,hátuk stb,de azért illett volna annyit megkérdezni nem ülnék-e le.

Ahelyett egy huszonéves fiu jött oda és legyezgetett a sapkájával amíg be nem értünk a végállomásra.Addig ott gugoltam.

Tapasztalom,sokszor,hogy egymással sem viselkednek tul szépen az idős emberek.

Talán közre játszik,hogy ők már nem olyan türelmesek mint a fiatalok.

Nameg pont emiatt a berögződött dolog miatt,hogy az"időseket tisztelni kell".Az persze nincs mellékelve,hogy a fiatalokat le kell nézni,de sokan így értelmezik:S

Abban sem értek egyet,hogy a kérdező ne lenne annyira értékes ember mint egy idős.Lehet épp Ő tesz majd a jövőben olyasmit amiért tiszteletet érdemel.Vagy már most is tett.

Ó és még valami.Ledolgozta az életét.És?Mindannyiunk le fogja(aki valamire is való).Nem másért,magunkért.Én nem várok tiszteletet azért mert megkeresem magamnak és a családomnak a pénzt.

Az már más ha esetleg adakozok:)

2010. aug. 30. 18:24
 22/47 anonim válasza:
100%

Osztozok a korábban elhangzott véleménnyel, miszerint nem gondolom, hogy valakit csakis kizárólag a kora miatt tisztelni kéne.

Az pedig, hogy egy gyerek nem tesz le semmit az asztalra? Szerintem ez egy nagyképű, undorító vélemény. Nyilván nem fogja megváltani a világot, de a saját lehetőségeihez mérten igenis letehet, letesz valamit az asztalra.

Úgy gondolom, hogy mindenkinek meg kell adni egy alapvető tiszteletet, azért mert ember. Azonban az a véleményem, hogy valakit csakis a tettei, cselekedetei alapján lehet megítélni, ha valakit nem ismerek, nem fogok iránta az alapvető tiszteletnél többet tanusítani, ugyanis nem ismerem sem őt, sem a történetét, tetteit.

2010. aug. 30. 18:28
 23/47 anonim ***** válasza:
55%

18:15 A tisztelet nem más, mint "csodálat érzése valaki iránt a tulajdonságai, tudása vagy hozzáértése miatt."

Nos te nem tudod a fogalmakat és más akarsz kioktatni?

"A csodálat érzése valaki iránt a tulajdonságai, tudása vagy hozzáértése" na ezekért a dolgokért a személy becsben tartjuk, és elismerjük őt!

A tisztelet pedig, pl az egy kedves megszólítás az elején (most ugye az öreg néni részéről kellett volna legyen) pl: leányom leülhetek melléd, mert a társaságot jobban szeretem, minthogy egyedül üljek.

Az is tisztelet, hogy más helyre ül le, mivel van elég és nem cseszteti a fiatal lányt.

És továbbá tisztelet az, hogy a válaszára udvariasan felel, attól függetlenül, hogy tetszik neki vagy sem.

2010. aug. 30. 18:36
 24/47 anonim ***** válasza:
72%
helyesebben, udvariasabban reagál.
2010. aug. 30. 18:37
 25/47 anonim ***** válasza:
80%

Én sokat csalódtam idős emberekben.Édesanyám Idősek Klubbjában dolgozott,rengeteget voltam nála,mindíg sokat beszélgettem az idős nénikkel-bácsikkal,és jó volt 1000 éves sztorikat hallgatni.Ez egy hely.De volt rá példa,hogy nagy pocakkal álltam a buszmegállóba,nénike mellettem,nagy hegyes végű esernyővel böködte a hasam,hogy álljak arrébb(hozzáteszem annyian álltunk egymás mellett,hogy levegőt sem kaptam).Másik buszos esetem: (ez is kismamaként)Szintén tömegnyomor,de már a buszon,néni le szállt volna,(3 megállóval előbb az ajtóban állt)nem tudtam megmozdulni,hogy arrébb mehessen,erre azt mondta,hogy jó lenne,ha behúznám a nagy hasam,én meg csak annyit tudtam kérdezni?hogy gyerekkel együtt hogyan?????Megjegyzem,világ életemben vékony testalkatú voltam.HHa én idős leszek,tutira meg fogom várni,míg felnyomorog a buszra az ifjúság,mert ha utolsóként is szállnék fel a buszra,valaki úgyis átadná a helyét nekem.Még egy utolsó terhes sztori,Tesco-ban vásároltunk,míg a párom az autóba pakolta a sok cuccot,én gondoltam,hogy bekapok egy friss kiflit.Nem vettem észre,hogy mellettem parkoló autó,kifelé tolat,letekert ablakkal,ő nem szólt,hogy mennyek arrébb,én meg tényleg nem vettem észre,és NEKIMENT KOCSIVAL A HASAMNAK,ekkor kb.30 hetes terhes lehettem.A papának csak az volt a szerencséje,hogy gyorsan elhúzott,mielőtt a párom kapcsolt,mert megölte volna.Én meg csak annyit tudtam neki kiabálni,hogy babát várok,gyerekem lesz!!!!!!

Tehát ezek a legdurvább sztoriajim az öregekkel kapcsolatban.De az biztos,hogy nem lehet általánosítani,fiatalok között is vannak rendesek és szemetek,öregek között,feketék,és kínaiak között is.

2010. aug. 30. 18:55
 26/47 anonim válasza:
72%

Egyetértek az előttem elhangzottakkal.

Nekem is van pár sztorim, de inkább a pozitívat mesélek. Vannak nagyon kedves idős nénik (bácsikat nem tudom). 4 évig távolsági busszal utaztam iskolába. most már helyjáratra kell szállnom. Ha olyan idős embert látok aki szimpatikusnak tűnik annak átadom a helyen. Átadtam egy nénikének és megköszönte, aztán mondta hogy milyen kedves vagyok hogy átadtam a helyem, és még leszállásnál is megköszönte. Ez jó érzés.

Olyat is láttam már hogy idősebb bácsi adta át a helyet idős, de nála fiatalabb néninek.

Volt olyan h. terhes nőnek nem volt képes senki átadni a helyet. Én messzebb ültem, de mikor legközelebb volt rá lehetőségem átadtam. Szerintem veszélyes buszon állni, főleg helyi járaton. Bármi megtörténhet és szarul érintene ha nem adnám át a helyet olyannak aki szerintem "megérdemli"

Volt olyan, hogy reggel tömve volt a busz, azt hiszem akkor volt máv sztrájk is vagy csak szimplán hétfő volt. MAmikák alig fértek fel a buszra, de csak fel nyomták magukat hiába alig fértek. Aztán jó hangosan elkezdték osztani a fiatalokat, hogy miért ezzel a busszal járnak van iskolajárat stb...(jah volt...). Azelőtt a busz előtt ment el nem sokkal az "iskolajárat". 2 busz volt reggel mind 2 más irányból ment arra, sztem érthető mi mért nem azzal megyünk. De visszatérve osztottak mindenkit, hogy milyenek a fiatalok stb. Szerencsétlenségemre pont mellém kerültek, mivel eléggé elől ültem... és mellettem folytatták ezeket a csodás szövegeket. Csak azért adtam át neki a helyet, hogy befogja a száját. még 10 percig kellett volna hallgatnom a fülsüketítő rikácsolást...

2010. aug. 30. 19:11
 27/47 anonim ***** válasza:
21%

18:36

Mielőtt beszélsz, tanulj az okosabbaktól. Attól, hogy neked más fogalom van a szótáradban egyes fogalmakról, attól még lehetnél szerényebb:

[link]

2010. aug. 30. 19:31
 28/47 anonim ***** válasza:
5%
hát a wiki az egy nagy nulla, én az igazam mellett kiállok, és te sem vagy más ha így átkoppintod ide, és nem a saját véleményed írod le.
2010. aug. 30. 19:33
 29/47 anonim ***** válasza:
21%
Arról nem én tehetek, ha az eddigi életedben egy fogalmat nem a valódi jelentésével párosítottál... Abból szokott lenni a probléma, hogy evidenciákat egyesek saját szájízük szerint értelmeznek és ezt még fennen hangoztatják is...
2010. aug. 30. 19:37
 30/47 anonim ***** válasza:
2010. aug. 30. 19:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!