Aki egyetem miatt elkerült a szüleitől, hogyan élte meg? Mennyire gyorsan tudta felfogni az új helyzetet? Koleszba vagy Albérletbe ment? Könnyen talált az új városban barátokat?
Az ELTE lenne a célom,azon belül pedig a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar :)
De fogalmam sincs,hogy kollégiumot,vagy albérletet hol találnék.
23:05:
mindenki mást visel nehezen. Én pl. nagyon nehezen ismerkedem és rosszul voltam a gondolattól is, hogy muszáj idegenek közé mennem, muszáj segítséget kérnem tőlük, stb. stb. Van akinek persze ez segítség.
Remélem már meggyógyultál!
Én úgy emlékszem vissza az első napokra, ahogy annyi teendőm volt, hogy nem is jutott időm azon keseregni, hogy jaj, elkerültem otthonról. Nem voltam/vagyok túl barátkozós típus, de azért annyi kíváncsiság szorult belém, hogy érdekelt, kik vesznek körül, így 2 hét múlva már együtt szereztük be a tankönyveket, szerveztünk közös kirándulásokat. Vásároltam egy várostérképet (Egerbe jártam) és bejártam a várost, hogy legyen helyismeretem. Hidd el, ami az első három napban még ijesztő és idegen, az 1-2 hét múlva már ismerős lesz.
Budapestről meg annyit, hogy ezek felnagyított rémhírek. Biztos, hogy megtörténnek ilyen dolgok, de nem ez a jellemző. Ez egy nagyváros, ahol az egyetemek meg a kolik vannak, ott ilyesmik nem nagyon történnek, a külvárosban, meg a lepukkant részeken meg nem fogsz megfordulni. Kis odafigyeléssel túl lehet élni, ez a 10 éves tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!