Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azt miért nem tudja megérteni...

Azt miért nem tudja megérteni a család hogy én nem akarok sportolni ez akkora baj?

Figyelt kérdés
Nekem ez sajnos csak szenvedés. Azt mondják csak hízok és rá megy az egészségem Ez igaz? Mert nálam sokkal kövérebb emberek vannak én még nem is vagyok annyira kövér csak hiányzik az izomzat rólam. Egyébként érdekes mert gyalogolni pl tudok sokat izom láz nélkül de valamelyik nap csináltam 30 guggolás aztán most menni alig bírok. Na akkor döntöttem el én nekem erre semmi szükségem csak szenvedek tőle. Az sem érdekel ha 50 éves koromban elhunyok. Tényleg ekkora gond hogy nem érdekel? Miért nem értik? F

2021. aug. 20. 10:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
96%
Szia! Most akkor mi a kérdés? A családod azért szeretné, hogy mozogj, mert jót akarnak neked. Valami biztos vagy, amit szeretsz csinálni és ha hízol, akkor valószínűleg az étkezésed sincs rendben (vagy hormonális problémáid vannak). Ha az én gyerekem lennél, én is rágnám a füledet.
2021. aug. 20. 10:58
 12/21 anonim ***** válasza:
29%
A lusta embernek mindig vannak kifogásai.
2021. aug. 20. 11:11
 13/21 anonim ***** válasza:
85%
Jó, és? Akkor ne sportolj, hízz csak és meszesedjenek az ereid.
2021. aug. 20. 11:16
 14/21 anonim ***** válasza:
93%
Nulla kondival és túlsúllyal nyilván nem guggolással kell kezdeni. Olyan embereketől kérj segítségéget, akik évek óta rendszeresen sportolnak. Egyébként jó magam is utáltam még a tesi órákat. Amíg 20évesen elmentem egy kick-box edzésre, ott változott meg minden. Azóta örömmel csinálok minden jellegű mozgást.
2021. aug. 20. 11:19
 15/21 anonim ***** válasza:
30%
Csáó, mit dolgozol (mert ha fizikai munka az segíthet neked valamennyit)? Egyébként te tested, de ha 30 guggols ki fog rajtad, és a természetet sem szereted, nem a legjobb, de hány centi vagy és hány kiló vagy? Továbbá egészségesen étkezel?
2021. aug. 20. 11:30
 16/21 anonim ***** válasza:
21%

Harminc guggolás gondot okoz? Hát elég rossz fizikai állapotban lehetsz, és sajnos igaza van a családodnak: ez nem jó az egészségednek. Ha picit kitartasz-persze ez a te döntésed,- és alacsony ismétlésszámmal tornázol, gyorsan javul a helyzet. Energikusabb lesz az ember (persze lehet hogy ez nem általános, azt mondom amit magamon tapasztaltam) Veled ellentétben és nem szimplán izom-nélküli, de kövér is voltam\vagyok. Na a kövérségből még sajnos szépen van, az izmokon sikerült javítani valamennyit. Elmondanám mit tapasztaltam, pedig úgy kezdtem hogy öt(!) ismétlés legyen meg valamiből, mert az bőven elég volt amilyen gyenge voltam. Most az ötven van meg kényelmesen, és szép lassan igyekszem emelni.

Na de a lényeg: kevésbé fáradékony az ember jobb izom-állapotban, én jobban alszok, kevesebb ételt kívánok, és sokkal jobb kedvem van mióta tornázok. Ez nekem nagyon fontos, mert depresszióval diagnosztizáltak, abból vagyok "kimászóban". A könnyű testmozgást a dokim javasolta. Bónusznak a vérnyomásom se olyan magas mint volt, nem pörög a szívem a semmitől.

Úgyhogy kedves kérdező! Ha van kedved, próbálkozz nagyon alacsony ismétlésszámmal az elején ha tornázni akarsz, és ha érzed a jótékony hatást magadon, lehet beiktatni a napirendbe pár perc tornát. Nagyon klassz appok vannak erre, van hogy hét -tizennégy perc torna jól átmozgat. Az még filmezés közben is belefér :)

2021. aug. 20. 11:45
 17/21 anonim ***** válasza:
16%
Churchill másban volt jó. Napi mozgás meglegyen, az a lényeg. Én sem szeretek sportolni.
2021. aug. 20. 13:09
 18/21 anonim ***** válasza:
94%
Mi is a valós kérdés?
2021. aug. 20. 14:13
 19/21 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem a családod jót akar neked. Megértem, ha nem szereted a sportot, de mégiscsak baj, hogy nem érdekel. Nem az a legfőbb probléma, hogy pl ötven évesen meghalsz, hanem az, hogy esetleg hosszú ideid fogsz élni betegségekkel, fájdalmakkal. Ha nincsenek izmaid, akkor az ízületeid, csontozatod, mindened meg fogja érezni, mert nincs, ami tartsa a súlyt. Tényleg meg kellene találni azt az aktivitást, amit legalább nem utálsz. Én pl azért utálom a sportot, mert unalmas, az agyamat nem foglalja le semmi. Ezért vettem egy lépcsőző gépet, és a tv előtt edzek rajta hetente párszor, meg súlyzózom kézi súlyzókkal. Városban szeretek gyalogolni, ált.megvan a napi 7-10000 lépés.
2021. aug. 20. 14:14
 20/21 anonim ***** válasza:
74%
Az, hogy sokat tudsz gyalogolni izomláz nélkül nem nagy érdem, hisz az nem erőlteti meg úgy az izmokat. De ahogy előttem is írták, igen rossz fizikumtól árulkodik az a nehézkes 30 guggolás. Nem lelombozni akarlak, de ez így van. Ha helyből elutasítod a sportot, anélkül, hogy esélyt adnál annak, hogy megszeresd, a te dolgod. A te tested, a te életed, ha nem törődsz az egészségeddel, csak rajtad múlik, ezt választottad. Sportolni bizony időnként nehéz, kemény, fárasztó dolog tud lenni, de ahogy látod magadon a fejlődést, olyan hétköznapi dolgokban is, mint egy lépcső megmászása megállás, lihegés nélkül, önbizalmat ad, elégedettséggel tölt el. A mozgás endorfint termel, ha tetszik, ha nem, ha szereted az adott mozgásformát, ha nem, és ez jó érzés. Próbálkozz még egy kicsit, hátha mégis találsz valami szimpatikus mozgásformát és meggondolod magad. Nem kell futással kezdeni, sokan nem szeretik, túlsúllyal pedig az ízületekre sincs jó hatással, de egy kis bringa azért belefér ;).
2021. aug. 20. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!