Igaz, hogy sokkal nehezebb azzal lezárni egy kapcsoaltot, akivel együtt is éltünk, viszont együttélésnél sokkal hamarabb elmúlt a szerelmi köd fázisa?
Tegyük fel, hogy adott egy kapcsolat, ami megérett a szakításra :
Azt szokták mondani, ha pl. évig együttélté valakivel, azt sokkal sokkal nehezebb elengedni, mint akivel pl.5 évig jártál. Viszont akivel 5 évig együttéltél, azzal sokkal hamarabb átaalkul a szerelem é elmúlik a lila köd, mint akivel nem éltél együtt.
Akkor miért sokkal könnyebb elengedni azt, akivel "csak" jártál, ha egyszer sokkal tovább megmaradt vele a lila köd és 5 év után is sokkal több újdonság van benne, mint abban, akikvel együtt élsz.
Azt értem, hogy akivel együtt éltél, nagyon szorosan az életed része lett, de akkor is, ilyenkor minden folyamat felgyorsul, a "jó" és a "rossz" is , és a "rossz" hamarabb eljön. Akkor miért nem könnyebb őt elengedni, mint azt, akivel nem élsz együtt ?
UtolsÓ: nincs kapcsolatom vagy szemlyes kérdésem (biztos ezért van sok időm filozofálni), tényleg csak kíváncsi vagyok. Ezért összehasonlítok két fiktív kapcsolatot, amik csakis az együttélésben különböznek egymástól, amúgy gyanolyan "stinten " vannak. Nem muszáj 5 év, lehet pl. 2 is.
Én amúgy inkább azt gondolom, hogy egyiket ezért, másikat azért nhezebb elengedni, nem ?
Egyébként őszinte leszek : a baráti körömben akik sok ideje járnak, én azokon a legtöbb esetben valahogy nem nagyon látom a szeretetet meg az elmélyülést, inkább a
kisebb vitákat meg a szobatársi viszonyt meg hogy menjünk a Tescó-ba meg hogy mennyi volt a dinnye kilója é. De persze nem látok bele.
(Tudom, h vannak kivételek, meg előbb-utóbb mindenki családot alapít, de a legtöbb kapcsolat véget ér.)
Szóval valahogy akik együttélnek, legtöbbet nekem túl hétköznapi dolgokról (vásárlás, kaja, mikor kelünk,mosogatunk, ..stb.) beszélgetnek, .
"akik együttélnek, legtöbbet nekem túl hétköznapi dolgokról (vásárlás, kaja, mikor kelünk,mosogatunk, ..stb.) beszélgetnek" - naná! szemérmesség, intimitás, meghittség nem fér össze a nyilvánossággal:)!
Tehát előtted, mint kívülálló (barát) előtt nem beszélik meg a legbensőségesebb dolgaikat. Ez így van jól.
Persze abban igazad van, hogy oltári kevés az olyan kapcsolat, amire az ember azt mondaná, hogy "igazi, őszinte, mély, minőségi". De törkedni érdemes rá! (Azzal, akivel esélyét látjuk.)
Ok.
De ez szerintem igenis fontos szempont, hogy ritkább az iylen irigylésreméltó együttélés.
Nem is beszélve arról, hogy szinte mindenki vágyik a lángolásra is,gondolom, ezért sok a szakítás 1-2 vagy akár 7-8 év után is.
De a kiinduló kérdés pont a nem működő kapcsolatokra vonatkozott.
Arra voltam kíváncsi, miért nehezebb a nem működő együttélésből kimásszni , mint a véget ért szerelmes együttjárós kapcsolatból.
Tényleg annyira hiányozna az embernek, ha véget érne a MikormgyünkaTesco-ba című mindnnapi rutin ?
Tehát kimondottan a már nem működő együttélésekre gondoltam, hogy miért ülnek akár éveket is az emberek azon, hogy szakítsanak vagy sem.
Miért nem lépünk ki a tescos-bevásárlós-kapcsolatból? Csupa gyarló magyarázata van ennek! Először is, a megszokás nagy úr! Aztán, mert nehezen mozdulunk ("tehetetlenségi erő:)"), nehezen változtatunk. Mert félünk, hogy mi lesz velünk, ha egyedül leszünk, ráadásul senki nem ad biztosítékot, hogy a következő kapcsolat jobb lesz, ha lesz... (Inkább az uncsi biztonság, mint az ismeretlen, bizonytalan jövő, ami vagy tartogat új és jobb kapcsolatot, vagy nem. És akkor mit szólnak a barátok, rokonok, a környezet?! Kivel megyek moziba???)
És sorolhatnám a végtelenségig, hogy mi minden tartja vissza az embereket, hogy kilépjenek egy nem működő kapcsolatból. És ezek még a banális kategóriába tartozó indokok, vannak sokkal nyomósabbak, mégsem lépnek a felek.
Persze, aki mer, az nyer:)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!