Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülőként ti megsértődnétek,...

Szülőként ti megsértődnétek, ha a gyereketek a párjával és kisbabával inkább különköltözne mégis?

Figyelt kérdés

26 hetes terhes vagyok, és 18 éves. Nem a legszerencsésebb kombináció, ebben biztos vagyok és nem kérem az utálkozó kommenteket, mert a kérdésem célja nem ez, vagy hogy bárki kioktasson.

A szüleim és a családom, a barátom családja mindenben segítenek és támogatnak minket, ennyire erős csapatot kívánni sem tudnék magam mellé. Mikor ez az egész kiderült és leültünk beszélni a szüleimmel, akkor azt éreztem jobb döntésnek, ha legalább 1, vagy 2 évig még itt laknánk hárman velük. Féltem az ismeretlentől és attól, hogy talán nem bírnám egyedül egész nap egy picivel. Szóval jelenleg itt lakik már a barátom is nálunk. A ház felépítése elég jó, nem zavarjuk egymást. De ahogy halad előre a terhességem, úgy változik az én gondolkodásom is és minél többet olvasok, tanulok a kisbabás életről, egyre kevésbé félek. Néha így is bepánikolok, de ez már inkább örömteli izgalom. Várjuk a közös életünket és már jobb ötletnek tartom, hogy inkább különköltözzünk mi hárman.

Ma már nézegettem pár lakást, egy most ősszel átadásra kerülő helyen van is még kettő olyan, ami teljesen megfelelne a számunkra és még szabad mind a kettő. A többi már vagy elkelt, vagy foglalva van...

A barátom benne lenne a költözésben (bár szeret itt, és a szüleimmel is jóban van). Apukám szerintem támogatna a döntésben, mert ő a különköltözést, mint opciót, az elején is felvetette. Egyedül anyukámtól tartok... Ő már nagyon beleélte magát abba, hogy ismét kisbaba lesz a családban, kb hetente rendel neki valamit, vagy talál ki új dolgot a babaszobába, hogy mi legyen, hogy legyen. Előszedte a régi mesekönyveimet, az első babámat, nagyon sok mindennek utána olvas, kb úgy készül, mintha neki lenne gyereke. Örülök ennek, de emiatt tartok kicsit attól, hogy mit fog szólni.

Ugyanúgy a városban maradnánk amúgy, szóval akár naponta találkozhatunk, nem is az a cél, hogy ne unokázhassanak.

Igazából a kérdésem édesanyákhoz szólna, hogy hasonló helyzetben nekik ez a felvetés rosszul esne, vagy megértőek lennének? (bár tudom, hogy a helyzetünk elég speciális)

Nem akarok hálátlannak sem tűnni, vagy olyannak, aki lerázza őket, de talán jobb lenne hármasban már az elejétől.

2021. júl. 23. 16:30
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:
Nem várok semmit, csupán segítséget a problémámra. Ha nem tetszik a kérdés, akkor inkább ne válaszolj. De a felesleges gyanúsítgatásoknak nincs értelme.
2021. júl. 23. 16:58
 12/50 anonim ***** válasza:
90%
Nekem nem esne rosszul, ez az élet rendje. Nem a Föld másik felére költöztök.
2021. júl. 23. 17:04
 13/50 anonim ***** válasza:
64%

Egy 18 éves lány nem fogalmaz ilyen szépen. Vagy ha igen, az az egyetemen töri a fejét és nem a gyerek szülésen.

Le lehet pontozni nyugodtan.

Az átlag magát családban pedig nem úgy megy, hogy terhes lesz a gyerek, gyorsan vegyünk neki egy újépítésű lakást, és tartsuk is el, hiszen saját jövedelme nem nagyon van, de valószínűleg a lovagnak se sok, mert nem a tehetős üzletemberek szoktak 18 éveseket felcsinálni, majd beköltözni anyósékhoz. Ez az igazság.

2021. júl. 23. 17:21
 14/50 anonim ***** válasza:
97%
*magyar
2021. júl. 23. 17:21
 15/50 A kérdező kommentje:

Én is elég sokáig "egyetemen törtem a fejem", sőt, jövő februárban jelentkezem is. Most is tervben volt, hogy esetleg levelezőn megpróbálom, de túl sok lenne nekem ennyi minden újdonság, felelősség. Ráadásul szerintem a vizsgaidőszak sem akkora buli egy pár hónapos kisbaba mellett.

Nekem is voltak terveim, vannak továbbra is. Nem így terveztem az életem, egyáltalán nem gondolkoztam az anyaságon soha. De ez van, ebből a helyzetből kell kihozzuk a legjobbat. Kesereghetnék, hogy jajj tönkrement az életem, de attól nem lenne sokkal jobb a helyzet és nem is haladnék attól a céljaim felé.

Sajnos az átlag magyar családoknál ez tényleg nem így megy, ebben igazad van.

2021. júl. 23. 17:26
 16/50 anonim ***** válasza:
46%
Nem sèrtődnek meg. Nem ideàlis kisbabàstul nagyszülőkkel együtt elni. Ìgy, hogy ennyire gazdagok vagytom, hogy tudtok külön lakast venni, ne nyomorigjatok egyben.
2021. júl. 23. 17:42
 17/50 anonim ***** válasza:
73%

"Egy 18 éves lány nem fogalmaz ilyen szépen. "

Vannak olyanok, akik tudnak fogalmazni és nem funkcionális analfabéták.

2021. júl. 23. 17:45
 18/50 anonim ***** válasza:
12%
En a helyedben maradnék még a szüleimnél.
2021. júl. 23. 17:50
 19/50 A kérdező kommentje:

Azért nyomorogni most sem nyomorgunk, meg itt pl. a kert sokkal nagyobb. Ott földszintes lakást néztem, van mind a kettőhöz egy kisebb kert, de nem egy nagy valamire kell gondolni.

Itt a ház jobban fel van szerelve, van nekem is külön gardróbom, ott erre szerintem nem lesz hely. De érthető, ez egy többszintes családi ház, az pedig két hálószobás lakás.

Ami vonz és kicsit meg is ijeszt, az a lakással együtt járó szabadság. Hogy csak magunk lennénk mindig.

Az ittlétnek is vannak előnyei ettől függetlenül és szeretünk itt, de azért külön mégis más lenne.

2021. júl. 23. 17:53
 20/50 anonim ***** válasza:
81%
Nem, az az egészséges ha a felnőtt gyerek külön él, a mellett, hogy mindenben maximálisan támogatnám, anyagilag, érzelmileg.
2021. júl. 23. 18:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!