Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Anya nem...

Mit csináljak? Anya nem csinál semmit. Nem főz nem süt nem takarít, Képes volt felfogadni egy takarítónőt is.

Figyelt kérdés
Felajánlottam hogy ne hívjunk takarító nőt, mert én akarok takarítani ez olyan rossz érzést kelt bennem, mert nem szeretem ha egy másik embert kihasználnak.. Mindig segítek Andinak, mert mindig ő akarja elrakni a fehérneműimet.. És egy kicsit zavar.. Hogy vegyem rá anyát hogy háziasabb legyen?? Köszönöm a válaszokat 17L
2010. aug. 27. 19:44
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
vállalkozása van ott is felvett 2 embert.
2010. aug. 27. 20:36
 32/34 anonim ***** válasza:

szia!

Ismerős szitúáció igaz csak annyiban, hogy hozzánk is jár takarítónő, és meg van kattanva hogy ő rendet rak az asztalomon/szobában. A legutobbi alkalommal sikerült szemtének itéljen egy félkész nyáklapomat, amibe kb. 15e ft értékben volt alkatrész beültetve, valamint 12e ft ért gyárották, és még meg volt sértődve, mikor haza érve közöltem vele hogy akkor most rohadtul neki áll kiturkálni, és hogy ha bármi baja van, akkor a teljes gyártási költség az ő sara, és hogy ha emiatt bukom el ezt a megrendelést, amire a prototipús készült, akkor igen sokáig fog ő ingyen takarítani. Természetesen ez az eset az útán történt hogy 152x elmondtam neki hogy a dolgozó szobámba a lábát nem teheti be, de persze az asszonyal jól megbeszélik minden alkalommal hogy ott is kell takaritani. A másik kedvenc esetem amikor nem voltunk otthon és jőt a gyereke is, mert nem tudta hova rakani adig leültette a gyereket hogy játszon a számítógépen nyugodtan....És utána a bele mondja az arcomban hogy ő ilyet nem csinált ... Most éppen ott tartunk hogy zárom a dolgozó szobát, de ez elég beteges állapot. Visszont kirugni nem lehet, mert a zasszonynak valami 5rangú ismerőse és ja Juditka annyira rendes és kedves, csak én vagyok vele rosszindulatú.

üdv,

2010. aug. 27. 20:57
 33/34 anonim ***** válasza:

Figyi ne rugasd ki a takaritót neki ez egy komoly bevétel.

Anyud lustasága egy másik embernek szerencse.

2010. aug. 27. 21:05
 34/34 anonim ***** válasza:
100%

Akkor szerintem az lenne a megoldás, ha megmondanád, hogy a saját ruháiddal te szeretnél törődni, külön szennyesben tratanád és magad mosnád, teregetnéd. A szobádat is takartsd te.

Ha anyukádnak nincs kedve sütni, főzni, takarítani, akkor találjatok ki más közös programot. Nincs azzal semmi baj, ha nem szeretne takarítani, az anyaság nem eről szól. Ne akard ráerőltetni azt, amihez nincs kedve. Találj ki vele valami oylan közös programot amiben ő is szívesen részt vesz: bevásárlás, autókázás közben is lehet jókat ebszélgetni, mozizhattok, vagy megnéztek otthon egy filmet. Ha nem akar megtanítani főzni, akkor kérd meg, hogy tanítson meg szépen sminkelni, pedikűrözni stb. Ezeket biztos jobban szereti. Úgy látom, jó anyagi helyzetben vagytok, menjetek együtt kozmetikushoz, uszodába, konditerembe stb. Valamelyiket ezek közül biztos ő si szereti.:) Ezek is nagyon jó csajos programok.

Ajánlj neki kompromisszumot: Egyszer azt csináljátok amit ő szeretne, egyszer azt, amit te: sütök egy sütit, aztán egy jó film közben megeszitek. Ez ellen biztos nincs kifogása.

Remélem ezzel segítettem. :)

2010. aug. 27. 22:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!