Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Anya nem...

Mit csináljak? Anya nem csinál semmit. Nem főz nem süt nem takarít, Képes volt felfogadni egy takarítónőt is.

Figyelt kérdés
Felajánlottam hogy ne hívjunk takarító nőt, mert én akarok takarítani ez olyan rossz érzést kelt bennem, mert nem szeretem ha egy másik embert kihasználnak.. Mindig segítek Andinak, mert mindig ő akarja elrakni a fehérneműimet.. És egy kicsit zavar.. Hogy vegyem rá anyát hogy háziasabb legyen?? Köszönöm a válaszokat 17L
2010. aug. 27. 19:44
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
*rendes
2010. aug. 27. 20:00
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyukád fizet a takarító nőnek akkor nem használja ki. Az asszony, meg lehet, hogy örül, hogy van egy kis plusz jövedelme. Ha megalázónak érezné, nem csinálná. Gondolom tisztességesen végzi a munkáját. Lehet, hogy a megélhetése múlik rajta. Ha elkülditek, mihez kezd? Főzni meg megtanulhatsz, ha házias ízekre vágysz. Ideje is megtanulnod. A főzésbe is bele lehet fásulni. Nem vagyunk egyformák.
2010. aug. 27. 20:01
 13/34 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos vannak ilyen nők, de nem tudod megváltoztatni.Az szerintem velünk születik, h mennyire szeretjük a házimunkát.Én szeretek takarítani(pedig nem azt láttam otthon)és főzni, sütni imádok, de eddig sajnos nem volt kinek.Majd ha nagyobb lesz a lányom...
2010. aug. 27. 20:03
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Anyád még jó tesz a takarítónővel, mert ad neki pénzt, de az azért nem szép dolog, hogy nem hagyja pihenni.

Azért a takarítónő sem egy robot.

Bár ha nem akarna 8 órát dolgozni, akkor meg fogná magát, azt mondaná, hogy csak 4 órát ér rá, csak akkor kevesebbet keresne nyilván.

2010. aug. 27. 20:05
 15/34 anonim ***** válasza:
72%
Én csak azt tudom mondani, hogy próbálj meg inkább örülni neki. Az enyém sem csinál semmit, gyakran dolgozni sem megy. Megint napok óta részegen fetreng.
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Vannak háziasabb és kevésbé házias nők is, ezt tudomásul kell venni. Nem születik minden nő háziasszonynak, konyhatündérnek, attól még lehet nagyon jó másban, és lehet értékes ember, sőt jó anya is, hogy nem talál élvezetet ezekben a dolgokban. Másnak az anyja meg az állandó takarításmániával megy az idegeire, őt meg azért pocskondiázza a családja. Állandó kritika helyett nem lehetne elfogadni és szeretni egymást???

A házimunka közös feladat, azaz nem a nő dolga, hanem mindenkinek ki kell venni belőle a részét. Ha nincs otthon kimosva vagy elmosogatva, az ugyanúgy hibája apukádnak is (ha csak nem dolgozik sokkal többet, mint anyukád) és Neked is, ha van, fiútestvérednek is, mint anyukádnak.

Én semmi rosszat nem látok abban, hogy ha anyagilag megteheti, a saját pénzén (vagy a házimunkából a részét ki nem vevő,és tegyük fel, kb. ugyanannyit dolgozó apukád pénzén, vagy közös pénzen - de nem a Tieden :) ) felvett egy háztartási alkalmazottat. Nekem is jobban tetszene az a megoldás, hogy a családtagok egyenlően megosztják a házimunkát, de ha ezt valami miatt nem lehet, jogában áll segítséget fogadni, és az így felszabaduló időt valami hasznosabbra, élvezetesebbre fordítani. Attól, hogy feleség és anya, még nem házicseléd, joga van a kikapcsolódásra, és ha ezt így tudja megoldani, semmi baj nincs vele.

Ha megfizeti az alkalmazottat (és nem beszél vele lekezelően), nem kihasználás, az érintett nő biztosan örül, hogy kiegészítő munkához jutott, ha nem Nálatok dolgozna, máshol végezne hasonlót.

29/N

17/34 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy ettől a te helyzeted nem oldódik meg, de talán jobban érzed magad :), ha látod, hogy másnál is így van. Annyi különbséggel, hogy nálunk nincs takarítónő, ha én (vagy néha apukám) nem takarítunk vagy főzünk, akkor tulajdonképpen semmi nem történik itthon. Holott anyukám itthon van, bőven lenne rá ideje. 24 éves vagyok, de konkrétan nem emlékszem, mikor sütött utoljára sütit (valamikor alsós áltsulis lehettem, akkor is max piskótát..)

Szóval azt javaslom, ha eddig nem változott semmi, törődj bele, így is fog maradni. És örülj, hogy van takarítónőtök, és mint ahogy előttem is írták, nincs ő kihasználva, fizetést kap a munkájáért, mint bárki, aki dolgozik.

2010. aug. 27. 20:06
 18/34 anonim ***** válasza:
90%
olvasgatom a hozzászólásokat, és tök gáz világban élünk. nekem is 16 a lányom, de mindent megtennék érte, bármit megsütök megfőzök neki amit szeretne. és nem tudnám elviselni, ha neki kéne takarítania. örülök, mikor kitakarít magától kérés nélkül, de hogy úgy kelljen élnie mint sajna pár embernek közületek, hát nem tudom, szerintem gáz. sajnálom azokat akinek ilyen anyukája van:(
2010. aug. 27. 20:12
 19/34 anonim ***** válasza:
mond neki, h adja neked a pénzt te majd takarytassz
2010. aug. 27. 20:13
 20/34 anonim ***** válasza:
most mondjátok meg miért írtam y-nal a takarítasszt??XD
2010. aug. 27. 20:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!