Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány felmenőd élt meg (vagy...

Hány felmenőd élt meg (vagy él) magasabb időskort, tehát 90-en felül, vagy esetleg 100 évig? Ha volt ilyen, hogy bírta szellemileg, fizikailag?

Figyelt kérdés
2021. júl. 16. 15:42
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Dédimamám 104 évesen halt meg, 2014-ben. Szellemileg ép volt, fizikailag sem volt semmi baja. Szép csendesen elaludt. Nagyon szép kort megélt, és tudtuk, hogy örökké nem élhet, de nagyon szíven ütött akkor mindenkit a családban.

Nagypapám 80, nagymamám 75 (az ő anyukája volt a dédi). Mindketten fizikailag és szellemileg is kitűnő állapotban vannak. Tavalyig a szőlőt is művelte a papa, nem engedte át senkinek addig, végül ő mondta nagybátyámnak, hogy most már átengedi.

Apai nagyanyám 81 évesen halt meg 20 éve. Testvére 2 éve 91 évesen.

2021. júl. 16. 17:24
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Apai nagyszüleim: nagymamám 75 évesen, infarktusban, nagypapám 68 évesen, agyvérzés miatt.

Anyai nagyszüleim: nagymamám 81 évesen, rákos volt, nagypapám nagyon fiatalon, anyukám még 2 éves volt. Elvitték munkaszolgálatra, ott vérhast kapott.

Anyukám 68 évesen rákban halt meg, apukám tavaly, 81 évesen szintén rákban. Halálukig teljesen ép elmével bírtak.

2021. júl. 16. 17:46
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamám 96 évesen halt meg. Viszonylag jó állapotban volt.
2021. júl. 16. 18:05
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Nagypapa 90 évesen halt meg. Az utolsó félévben kezdődött nála a demencia.
2021. júl. 16. 18:14
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Egyik dedim 92 evesen hunyt el, halvanyan emlekszem csak ra, de mindvegig eszenel volt, de mar jarokerettel setalt, az o ferje a dedapam nem tudom pontosan hany eves volt, amikor elment, de os is 85-90 kozott.

Masik dedim 96 evet elt, az utolso 2 evben kezdett egyre gyengebb lenni, elesett tobbszor, volt egy vall torese is, de az agy szelen meg tornaztattaa labait, jarokerettel elmaszkalt a hazban, aztan a vegen, kb fel ev, mar pelenkazni kellett, altatoval aludt, es bekepzelt mindefelet, hogy a mama meg akarja mergezni es hasonlok, egyre kevesebbszer volt tiszta a tudata, majd egyik este elaludt.

2021. júl. 16. 18:22
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

Apai nagyapám 92 évet élt, végig korának megfelelő jó általános állapotban, pedig hadifogoly volt és “közepes” mértékben dohányzott. Időskori elgyengülésben, nem szív- vagy tüdőbetegségben.

Apai nagyanyám fiatalon a háború áldozata lett- nem tudjuk meddig élt volna.

Anyai nagyapám 87 évesen gyomorpolip, gyomorvérzés, anyai nagyanyám 85 évesen cukorbetegség szövődményeiben.

Az édesapám daganatos betegségben 61 évesen (valamennyit dohányzott életében, de később elhagyta, nyirokrákban halt meg), édesanyám 56 évesen szintén daganatos betegségben (emésztőszervrendszeri, de cukorbeteg is volt).

Én 43 éves vagyok, egyelőre OK minden.

A kisfiam talán genetikailag szerencsésebb lehet.

Az édesapja egy másik (általuk, a felsőbbrendű-nek gondolt :)- Európából elmaradottnak titulált) kontinensen született, nőtt fel, tanult- felnőttként jött ide.

Most kérdeztem: ő családjában nem emlékszik dédszülőig visszamenőleg senkire, aki minimum a 88-90 évet ne érte volna meg.

A mélyszegénység, alacsony higiéné miatti megbetegedések náluk sem játszottak- ellenben kilométerek ezreire éltek pl egy Csernobiltól, lényegesen alacsonyabb a környezetszennyezés, ipari szennyezés ott, ahol élnek- a munkájuk is kevésbé “urbanizált” volt. Táplálkozásban is sokkal inkább “bio és minimalista” életmódjuk volt- egyszerűen a felmenő 2-3 generációban náluk nincsenek a klasszikus krónikus betegségekből (pl cukorbetegség, vérnyomás, mozgásszervi, visszér meg ilyenek). A gyerekem apai felmenői “simán öregségben”, elszenderedve hunytak el jellemzően.

A kisfiam apai nagyapja jelenleg 83 éves, nagyanyja 78- nagyszerű egészségnek örvendenek, fittek stb.

Az én szüleim meg majd 20 éve halottak...

Szóval a mai modern kor, környezetterhelés és a “munkahelyi/megélhetési” stressz is odatesz azért...

2021. júl. 16. 18:27
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

Dédnagyanyám most 94, ha jól tudom. 92 biztos megvan, de szerintem 94. Nem tartom vele a kapcsolatot, szóval csak anyámon keresztül tudom, hogy még fix, hogy él.

Tudtommal dédnagyanyám anyja is 90 körüli, vagy feletti életet tudhatott magáénak. Anyagi ágon az élet hosszútávú. Apai ágon szerintem senki nem élte meg a 90-et, átlagos életkor a 80 plusz valamennyi, de apám a szíve miatt minden bizonnyal a hatvanat se éri meg.

2021. júl. 16. 18:38
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Egy 92 éves. Sok a genetikai baj a családban, illetve alkesz mindenki. Fogalmunk sincs, hohy a dédi hogy bírta eddig.
2021. júl. 16. 18:43
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

Dédnagypapám 90 évig élt.

Nagypapám pár héttel a 98.születesnapja előtt halt meg az utolsó hónapjaiban gyengült el fizikailag szellemileg tiszta volt.

2021. júl. 16. 19:22
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok ilyenről
2021. júl. 16. 19:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!