Hány felmenőd élt meg (vagy él) magasabb időskort, tehát 90-en felül, vagy esetleg 100 évig? Ha volt ilyen, hogy bírta szellemileg, fizikailag?
Figyelt kérdés
2021. júl. 16. 15:42
11/35 anonim válasza:
80-on felül minden rokonom megbolondult, demens lett. Férfiak közül csak egy érte meg ezt a kort, a 90-et, ő megmaradt normálisnak.
12/35 anonim válasza:
Akik nem dohányoztak, azok éltek 80-on felül, 5-en elérték a 90-et is. Dohányzók 69-70-es éveikben mind meghaltak, a cigaretta elintézte őket, szívüket, tüdejüket.
13/35 anonim válasza:
A nagymamám 92 évesen halt meg. Szellemileg teljesen ép volt, fizikailag egy esés után lerobbant, de helyrejöhetett volna, viszont feladta. Nem volt hajlandó végigcsinálni a fizikoterápiát, elkönyelte hogy így ő már nem akar élni és kész. És ezt követően nagyon gyorsan romlani kezdett a mentális állapota, pár héten belül meg is halt. A balesete előtt korához képest aktív volt, kertészkedett, templomba járt és sok időt töltött az unokáival, dédunokáival. Aztán ahogy beütött a Covid és úgymond el lett zárva a családtól, ez is nagyon megviselte. A kórházban se lehetett látogatni, nyilván ez is elvette az életkedvét.
14/35 anonim válasza:
12-es én nem dohányzok, a szüleim sem, a testvéreim sem, a családban több mint nem divat. A nagypapám büszke volt rá, hogy soha nem gyújtott rá, még életben lévő munkatársai mai napig mesélik, ha szoba kerül a neve, hogy bárkinek kivette a munkahelyen a cigarettát a kezéből és elnyomta, mert azt vallotta, hogy mindenki mérgezheti magát, ahogy szeretné, de a környezetét nincs joga. 73 éves korában vesztettük el tüdőrákban.
15/35 anonim válasza:
apai nagymama most is él, 91 éves🙂. viszont idősotthonba kellet kerüljön mert elég beteges. de nagyon aranyos, szellemileg jól van hál'istennek. dédnagymama 88 évig élt, annyira nem ismertem (9 voltam mikor elhunyt) de azt tudom hogy ő is elég beteges volt utolsó éveiben..
16/35 anonim válasza:
Egyik dédmamám asszem 93 évesen halt meg. De 90 évesen még kijárt a kertbe kapálni.
18/35 anonim válasza:
Dédapám élt 99 évig. Pont nem érte meg a 100-at. Fizikailag és szellemileg is tűrhető állapotban volt.
19/35 anonim válasza:
Általában azok épülnek le szellemileg, akik egész életükben dolgoznak, főleg kemény fizikai munkát.
20/35 anonim válasza:
Nagypapám 86, nagymamám 88 évesen halt meg. Végig aktív életet éltek, dolgoztak (farm). Nagymamám hirtelen agyvérzést kapott, nagypapám pedig gyakorlatilag egy félresikerült rutin műtét miatt hunyt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!