Hány felmenőd élt meg (vagy él) magasabb időskort, tehát 90-en felül, vagy esetleg 100 évig? Ha volt ilyen, hogy bírta szellemileg, fizikailag?
Egyetlen egy, az apai nagymamám. 93 éves koráig élt. Fizikailag és szellemileg is teljesen ép volt egészen az utolsó hónapokig, aztán hirtelen robbant le, félrebeszélt és kb 3-4 hónap után meghalt.
De nagyon érdekes, hidegrázós dolgokat mondott az utolsó heteiben, mintha belelátna egy másik síkba.
Dédnagymamám ma is él, a 95.-et tapossa, mind fizikailag, mind szellemileg teljesen ép. Ha az érdekel mi a titka, nem tudom, mivel nem ismerem túl mélyrehatóan, 3 gyerekéből 1 beszél vele, másik kettő a létezéséről sem vesz tudomást, az elmesélek alapján jogosan, írom ezt annak ellenére, hogy pont az én nagyszülők a kommunikáló gyerek. Imádta a családtagokat egymás ellen fordítani, gyűlölködött es játszmázott, anyukámnak pl. Egész gyerekkorában minden születésnapra, azt a bizonyos tortát sütötte amit nem ehetett meg. Mamámnak(aki a menye) folyamatosan krémeket, elektronikai cikkeket mutogatott amit a másik menyének vett Németországban, csak később derült ki, hogy ő sem kapta meg ezeket, neki is csak mutogatta, hogy a mamám kapta, költözés során bukkantak elő a szekrényből eredeti csomagolásban, inkább eldugta őket mintsem más örüljön neki. A papámat egész gyerekkorában ütötte, ha valami nem ment neki úgy, ahogy ezt elképzelte. Ebből kifolyólag anyukám nem engedett oda nyaralni hozzá, ahogy ot sem engedték oda az o gyerekkorában, de nem érdekelte túlságosan a látogatások során készült fotókat mutogatta az ismerősöknek miközben azt hazudta, hogy 2 hetet ott nyaraltam, közben pedig a szüleim felém sem néztek.
Összeségében nem egy jó ember, így annyit elmondhatok, hogy nem érdem alapján megy a dolog sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!