Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túl sokat várok el, és csak...

Túl sokat várok el, és csak az újdonság varázsa hajt? Hülyeség lenne lelépnem? Szakítsunk?

Figyelt kérdés

Van egy párom, már egy éve az élettársam is. Négy éve vagyunk együtt. Már az összejövetelünk is viharos volt, ő eléggé sokat játszott, kockult, ami mára megváltozott. Mostmár sokkal társaságibb, mindenhol ott van, mindenhol ismerik. Az év végére szeretne egy önálló céget összehozni a haverjával. A kapcsolatunk picit laposnak mondható, bár mostanság vettem észre változást. Sokszor kiborítja, ha hisztizem, ilyenkor eljár a keze, mondván, hogy észhez akar téríteni. Március körül viszonyt folytatott az egyik csoporttárs nőjével, aminek egy részletét megtaláltam az msn beszélgetései között. Állítólag semmi több nem történt egy randin kívül, ami szerinte nem volt randi, csak kávéztak, és nőnapi bonbont kapott a csaj. Utána próbáltuk helyrehozni a kapcsolatunkat, én sokat változtam barátnőm szerint is. Én még mindig hiányolom a romantikát, és az érintéseket a kapcsolatunkból, ami nem napi szinten megy. Általában akkor érint meg, ha szeretkezünk, ami nagyon szenvedélyes tud lenni. Egyébként általában én bújok hozzá, ő tűri, ha jobb napjai vannak, akkor megölelget, de ez nem mindennapos. Ha nem vagyunk épp együtt, akkor gyakran van msn-en, és ott beszélgetünk. Hívni nem gyakran hív, általában én hívom, ha épp nem vagyunk együtt, és beszélgetni szeretnék. Példának okért, tegnap és azelőtt elég rossz kedve volt, mert nem vagyok túl jól, el van dugulva az orrom, és ő nem tudott aludni, mert a fürdőszobában fújtam az orrom, és arra felébredt, és fáradt volt másnap. Épp ezért elég rideg volt. Ma már másabb, ha épp nem a gépet bújja, akkor egész jókat nevetgélünk.

Igen ám, de pár hónapja van egy srác az életemben, akivel még soha nem találkoztam, csak interneten ismerem. Ő szinte soha nem keres, ritkán jön fel msn-re, de ha én keresem, akkor mindig itt van, és olyan jól elbeszélgetünk, mint eddig csak barátnőmmel tettem. Pár hete elmondtam neki, hogy beleszerettem, ő is belém, de a kapcsolatom korlátoz. Én nem tudom mit tegyek. Ez a srác mondta, hogy rá számíthatok, ha szakítanék párommal, de addig csak barátként tekint rám. Ettől függetlenül iszonyatosan jól elvagyunk, szinte mindenben egyezünk, egyformán vélekedünk dolgokról. Ő is sokat játszik, de amikor egyszer szó volt róla, hogy párom játszani akart, én filmet nézni vele, ezért felpofozott. Erre a srác mondta, hogy ő inkább filmet nézne, mert a játék nem olyan fontos.

Bizonytalan vagyok. Mert a páromat is szeretem, de ezt a másik srácot is. Viszont nem tudom, hogy a másik srác akkor is ilyen lenne, ha már szabad lennék? Mert számomra fontos, hogy naponta beszéljek a szeretett személlyel. Párommal is jól érzem magam, csak amikor szemétkedik, akkor általában én vagyok a célszemély, amivel nagyon meg tud bántani, és nem kér bocsánatot sem. A srácot tegnap óta nem tudtam elérni, ma írtam neki egy sms-t,hogy nagyon aggódom, és ha le is akar rázni legalább életjelet adjon, hogy jól van. Nem sokkal később felhívott, hogy ne haragudjak, de tegnap rossz napja volt, és a telefonját is a melóhelyén hagyta. Talán könnyebb lenne, ha találkoznék ezzel a sráccal, de ő az ország másik végén lakik, ott tanul, és mivel nyáron dolgozik, így csak szeptemberben tudunk találkozni, ha beindul neki a suli.

Én 21 vagyok, ők 22. Mi a véleményetek erről?

Annyit még hozzátennék, hogy párom elmondása szerint rájött, hogy nálam jobbat úgysem találna, és nem csalna meg. Viszont ő jobb szeret egymás mellett élni békében, mint együtt. Ezalatt azt érti, hogy nem gond, ha flörtölgetünk másokkal, ha nincs több belőle. Mert pl én is szexibbnek érzem magam, de egy pasi flörtöl velem, és attól boldogabb leszek, amitől ő is az lesz.

Szerinte ez azt jelenti, hogy külön is boldogok vagyunk, de amikor együtt vagyunk, akkor még boldogabbak. Az együttélés pedig azt, hogy ha külön vagyunk hiányzunk egymásnak, és akkor vagyunk boldogok, ha együtt vagyunk. Én erről nem tudom mit gondoljak.

Abban biztos vagyok, hogy nagyon hiányozna a párom, akárhányszor arra gondolok, hogy szakítunk sírok, de ez a srác is hiányzik, vágyom arra, hogy beszéljek vele. Nem tudom, hogy az lenne-e a legjobb döntés, ha elhagynám, és csak azért érzek így a srác iránt, mert elmúlt a kapcsolatunkból a pezsgés, amit pedig tudnánk javítani, bár párom ezt a kérésemet sem veszi túl komolyan.

Szerintetek mit tegyek? Ti mit tennétek?

2010. aug. 26. 15:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

naív vagy még nagyon, és nincs önbecsülésed. Aki megengedi, hogy kezet emeljenek rá, az semmibe veszi önmagát.

Persze, hogy lépj tovább, fiatal vagy még, tartsd magad valamire, ha rossz természetű vagy változz, de ilyen pasikkal ne maradj együtt soha! 30 körül leszel felnőtt, a legszebb évei a fiatalságnak, és te addigra már egy ellaposodott sz@r kapcsolatban akarsz élni,vagy miért vagy még vele?

Infós volt barátom úgy csalt meg, hogy oscar díjat érdemelne az alakításaiért, ahogy átvert. Semmit nem lehet abból elhinni amit arról a csajról beadott neked.

Elég ha megkérdezed magadtól, hogy 10 év múlva is együtt akarsz lenni vele, szülnél neki, hogy a gyerekeidet is verhesse? 2 pillanatig sem gondolkoznék...

Az, hogy a másikkal mi lesz, kitudja, de lépj tovább, ahányszor csak úgy érzed, nem az igazi a dolog

2010. aug. 26. 15:30
 12/23 A kérdező kommentje:

A gyereket biztos nem verné, szerintem azért ilyen velem is, mert az apja is ilyen az anyjával, és ő ezt látta egész gyerekkorában.

És mielőtt azt mondanátok, hogy védem, nem védem, csak leírom hogy mit gondolok, és mi fut át az agyamon a válaszok olvasása során. Ugyanígy megvédeném a srácot is, ha róla merülne fel kérdés.

Egyébként úgy érzem, emiatt a srác miatt tudnék szakítani, ha gyakrabban keresne, és nem lenne olyan messze. De leginkább akkor, ha tudnám, hogy gyakrabban érdeklődne felőlem, ha a barátnője lennék.

2010. aug. 26. 15:40
 13/23 anonim ***** válasza:
Csöbörből vödörbe kerülnél, Kiscsillag. Miért kell neten ismerkedni és kockákat felszedni? Valamiért mindig ugyanolyan pasikat vonzol be... ezen gondolkoztál már? én mindkettőt hagynám a fenébe. az én párom php programozó, de nem fecsérli az idejét játékra. hetente 30 percet, ha játszik, azt is olyankor, amikor én alszom.. akkor vonul el hogy ő most leül játszani. este inkább együtt vagyunk, vagy programot csinálunk, vagy ha kell, dolgozik. A jelenlegi pasid egy SZENNY. és a másik sem lesz különb, ha esténként megint egyedül leszel. Szociofóbok mindketten, nem teljesen épek. Miért nem keresel magadnak egy NORMÁLIS pasit, aki nem a gép előtt ül, nem virtuálisak a barátai, van érzelmi intelligenciája és nem üt meg? Istenem... miért vagy ilyen buta?!
2010. aug. 26. 15:41
 14/23 anonim ***** válasza:
Azt meg ne mondd már, hogy a gyereket nem fogja megütni! Honnan tudod??? azt gondoltad volna, hogy téged verni fog? mégis milyen anya leszel, ha engeded, hogy a gyerek előtt,a gyerekkel egy fedél alatt igy bánjon veled? te is legyártasz majd egy nőverő idiótát és azzal fogja őt is a barátnője mentegetni, hogy "nem tehet róla, ezt látta otthon"??!! GONDOLKOZZÁL MÁR!
2010. aug. 26. 15:44
 15/23 A kérdező kommentje:
Na pl most vesztem össze párommal, mert konfigurál egy beszélgetőprogit, én megkérdeztem a címét, mert akkor most én is felkapcsolódom. Erre ő mondta, hogy csak azért kérdezem, mert azt hiszem, hogy a haverjaival akar játszani. Én közöltem vele, hogy csak azért, az meg se fordul a fejébe, hogy vele is beszélni akarok. Utána kérdeztem pár dolgot, ami kell ahhoz, hogy csatlakozni bírjak. Erre mondta, hogy nyugodjak már le, mert innen k.urvára nem látszik, majd szól, ha egyáltalán működik. -.-
2010. aug. 26. 15:44
 16/23 anonim ***** válasza:

A pasid egy idióta kocka, ráadásul már 22 éves korára idegbeteg.

Azért üt meg, mert azt látta az apjától? Hát szép! És ő nem sajnálja amúgy az édesanyját, hogy ennyire "tiszteletben tartja" az apjától tanult viselkedést?

Még te keresed a kedvét? Ne viccelj már- ahelyett, hogy minden mozdulatát áhitattal csodálod és próbálsz kedveskedni neki (amit mogorvasággal netán veréssel viszonoz), menj el inkább valahová egyedül: fagyizni, fétálni, kutyás tétáltatni vagy akárhová!

Különben nem kell feltétlenül választanod a két pasi közül. Nem csak az a távoli "szerelem" érthet meg téged, és pasi nélkül is lehet élni!

2010. aug. 26. 15:51
 17/23 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudj, de 12 éves a szinted. Aki ilyen agyatlan, az meg is érdemli, hogy így bánjanak vele. Csak legalább gyereket ne vállalj, ne nyomoríts életeket.
2010. aug. 26. 15:55
 18/23 anonim ***** válasza:

"Csak néha ver meg.." Úúúristen, menekülj! Nem hallottál még a családon belüli erőszakról, nőkről, akiknek már nincs lehetőségük elmenekülni, mert fenyegetve vannak.. "a rendőrség nem tehet semmit".. különféle szervezetek, alapítványok alakulnak erre a célra.. Te meg "meghúzod magad", és a kedvében jársz? Használd már ki, hogy van lehetőséged lelépni!

Tudomtudom, "ez nem olyan", mert nem vágott még falhoz, és biztosan a bordádat se rugdosná szét.

Nem érzed úgy, hogy találnál jobbat nála? Aki csak simán nem emel rád kezet, ennél már az is jobb!!

Ráadásul 21 éves vagy! Épphogy túl vagy a tinikoron, és te máris leragadnál egy pasinál??? Én 25 vagyok, überf@sza a kapcsolatom, a barátom egy tündér, intelligens kultúrlény, és volt már csomó pasim, mégis beijedek a gondolattól, hogy nem lesz másik. (Persze lehetséges, hogy lesz, nem kérte meg a kezem, csak a gondolat, érted.)

Ráadásul ő az első! Tényleg nem akarsz többé másikat?

Ha nem bántott volna soha, akkor is ezt mondanám. Tudom, hogy szeretedd e ez így nem jó. Nem érzed?

Nincs kedved kipróbálni, milyen ha egy pasi kedves, és nem bántaná soha a kedvesét? Rengeteg normális pasi van! Akiknek pl. vannak barátai, van élete, nem csak kizárólag játszik. Te nem akarsz ismerkedni valós körülmények közt, offline emberekkel? Jó dolog az!

Hogy az új pasijelölttel mi legyen, azt te tudod. Abba nem láthatunk még bele. Ha neked ez egy kiútnak számít ebből a szarból, akkor hajrá. A lényeg, hogy ez a faszi, ami most van, ez gáz. Hogy képes valaki bántani a "szerelmét"?? Wááá.... És hogy bképes valaki ennyire megalázkodni? Szerintem kezdd el újjáépíteni az egódat, mert már most sem lehet belőle túl sok.

2010. aug. 26. 16:36
 19/23 A kérdező kommentje:

Eddig azért maradtam vele, mert mondta, hogy változik, és hittem neki. Illetve ha megbántott inkább túlléptem rajta, mert elhittem, hogy én vagyok a hibás, és hallgattam, mert ha játszottam a sértődöttet, ő meg bújt volna, akkor is én voltam a rossz, hogy megint hisztizem, és ott hagyott.

Úgy gondoltam, hogy ez egy normális kapcsolat, hisz egy kapcsolatban kompromisszumokat kell kötni.

Ez az új srác kb annyira kocka, hogy kidolgozza a belét, hogy legyen pénze, majd gépeket szerel, és utána még játszik pár órát, majd alszik. Szerintem leginkább csak azért játszik, mert nincs senki, akivel jól ellenne.

Félek szakítani, mert a legjobb barátnőm is egy másik városban tanul, itt pedig szinte csak ő van, olyan barátok nincsenek, akikkel eljárhatnék, mert én nem szeretek bulizni, és itt mindenki csak bulizik szinte. Vele lakom, őt várom este msn-re, ha nincs velem, szóval 4 év alatt a részemmé vált, és félek, hogy rosszul döntök.

Ultimátumot adtam neki hétvégén. Mostmár kiállok magamért, és ha nem változik, akkor kénytelen leszek lépni.

Várok még válaszokat.

2010. aug. 26. 17:48
 20/23 anonim ***** válasza:
Ezaz, bátraké a szerencse! Persze, hogy a részeddé vált 4 év alatt. Mégis mennek szét akpcsolatok több áv után is.. Ez ilyen dolog. Kell majd némi idő, hogy kitöltődjön valamivel az a részed, ami addig ő volt, de ez esetben szerintem megérné. Ha nem szeretsz az esti órákban társaságban iszogatni, beszélgetni, táncolni, akkor keress valami hobbit, szórakozást, akár iratkozz be valamire, biztos van valami ami érdekel..
2010. aug. 27. 00:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!