Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülökkel nyaralni 18 évesen...

Szülökkel nyaralni 18 évesen ezen a nyáron már 2x? Itthon nem engednek egyedül. Mamámra meg haragszom! Nem akarom h ő vigyázzon rám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok. Szüleim holnap elakarnak utazni németbe, csak szétnézni, autókázni. Azt akarják,hogy én is menjek velük. Az idén már több mint3 hetet töltöttem velük nyaralással. És megkell,hogy mondjam szeretek nyaralni csak már nem velük! Unom őket, vagyis az egész nyaralás velük unalmas nincsenek közös témák, olyan lapos, és szívesebben lennéka bnőimmel itthon, és buliznék, mert folyton kimaradok mindenből.És azért kell velük mennem mert itthon nem mernek egyedül hagyni, mert h bármi bajom lehet egyedül 5 napig a házban, nagy felelősség és nem engedik... mamámmal meg össze vagyok veszve vagyis csak az én részemről .ÉS soha nem akarok neki megbocsájtani, mert olyat tett ami nekem nagyon rosszul esett (ez kb. 1 hónapja volt)(azért a tettéért az egész család elitéli) szóval 2 választásom van, vagy mamám vigyáz rám, és kikell vele béküljek, ami számomra szörnyű lenne, vagy anyámékkal kell mennem utazni. Ti mit választanátok? Vagy Tudtok inkább vlmi 3. megoldást? Mert egyiket sem szeretném e kettő közül.
2010. aug. 26. 14:19
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
27%

Szintem nem az. Szerintem egy 15 éves már pár napig vigyázzon a házra, 18 évesen sokan Angliába vagy Mexikóba költöznek egyedül, és eltartják magukat.

Megnézném én azokat a 18 éveseket. Ezt is gondolom, a tv-ben láttad, de egy ilyen embert nem ismersz.

2010. aug. 26. 14:44
 22/41 anonim ***** válasza:
90%

"Egyébként szerintem normális dolog, hogy féltik 1 hétre egyedül otthon hagyni. "

Szintem nem az. Szerintem egy 15 éves már pár napig vigyázzon a házra, 18 évesen sokan Angliába vagy Mexikóba költöznek egyedül, és eltartják magukat.

BOCS

2010. aug. 26. 14:45
 23/41 anonim ***** válasza:
90%
Beszélj a szüleiddel, hogy adjanak egy esélyt mert megbízhatnak benned.:)
2010. aug. 26. 14:46
 24/41 anonim ***** válasza:
86%

"megnézném én"

Nekem vannak ilyenjeim.Gyermekem és gyermeekeim barátai.

15 évesen 3-4 napig elvolt, ellátta a macskát.

18 évesen jött-ment nyáron, s mi is, felváltva találkoztunk a lakásban, néha egy időben, néha váltva.

Barátaink gyerekei Brazíliában, mexikóban, másik család Angliában, de a 17,5 évest hazaküldték fél év után, inkább ithhon akart járni suliba.Meg a ház miatt is. Jelentkezett egyetere, érettségizett egyedül. Középiskolás oszt. társamat elküldték 16 évesen albérletbe 100km-re egyedül, semmi baja nem volt.Talpraesettebb lett.

43 éves anyuka.

2010. aug. 26. 14:49
 25/41 anonim ***** válasza:
5%

Na a sok okos megint ugat :D

A válaszom pedig az a leányzónak, hogy amig a szüleid eltartanak, addig bizony azt csinálod amit ők mondanak/ megengednek neked. És ennyi. Lehet nekik könyörögni, ha engedik, engedik, ha nem akkor nem.

Csókolom.

2010. aug. 26. 14:50
 26/41 anonim ***** válasza:
hát én akkor is elmennék ha 18 éves vagyok ráadásul németbe
2010. aug. 26. 14:53
 27/41 anonim ***** válasza:
5%

Miért? Nem lehetnek idős szülei? Nekem is idős szüleim vannak, pedig 22 vagyok. És ha nem idősek? Akkor is hallottunk már olyanról, hogy 30 évesen elaludt és többé nem kelt fel, pedig nem volt semmi baja.

Én biztos elmennék. Mit nem adnék érte, ha elmehetnék a szüleimmel nyaralni. Sajnos kiskoromban tudtam csak menni (3-4 évesen)... Ma már sajnos nem. Édesanyám 60, Édesapám 76 éves.. és elváltak. :(

Meg 18 évesen még nem felnőtt..attól még, hogy nagykorú. Otthon eszik, a szülei tartják el... Bármi megtörténhet...

2010. aug. 26. 14:55
 28/41 anonim ***** válasza:
94%

Megértelek! El hiszem,hogy egy 18 éves lánynak már nem az az élmény, hogy együtt nyaralhat a szüleivel. És itt nem arról van szó, nem tudsz miről beszélgetni velük (volt egy válaszoló aki ezt nagyon zokon vette), hanem hogy téged már más érdekel egy nyaralásban. És ez normális!

Én sem mentem már 18 évesen velük. Megkérdezték akarok-e menni, én meg mondtam, hogy ha nem nagy gond itthon maradnék. Persze, féltettek, de anyu mondta, hogy épp itt az ideje, hogy elkezdjenek bízni bennem, hogy elindul az út a felnőttéváláshoz. És nem okoztam csalódást. Persze hívtam barátokat, de nem gyűjtottuk fel a házat, nem üvöltött a zene hajnalig, és szépen kitakarítottam mire hazaértek. Látták, hogy máskor is rám lehet bízni a lakást pár napra. Ülj le velük, és kérdezd meg, hogy mitől féltenek? Betörőtől? Az akkor is jöhet, ha ők éppen nincsenek otthon pár órát! Vagy,ha az a gond, hogy nem bíznak benned, akkor miért nem? A viszont te tudod, hogy tettél-e esetleg olyat, ami miatt nem. Ígérd meg, hogy napi 2x-szer lejelentkezel a nagymamánál (azt a pár perced kibírod), és napont küldesz nekik pár sms-t,hogy mi van otthon! Legyél felnőtt, és értelmesen próbálj meg velük beszélni!

2010. aug. 26. 14:55
 29/41 anonim ***** válasza:
36%

Nem tudom, lehet hogy gáz, de én nem szégyellem a szüleimet, szeretek velük bárhová menni..

Nekem egy pár napos nyaralásom se volt, mert nem engedhetjük meg magunknak, külföldre esélyem se lenne kimenni..

Sokaknak nagy álmuk, hogy külföldön nyaralhassanak a családjukkal....

21/L

2010. aug. 26. 14:58
 30/41 anonim ***** válasza:
76%

Ti hol éltek de most komolyan? A legtöbb gyerek már iskolás korától egyedül jár nyaralni, táborokba és semmi bajuk! Akkor otthon a házában egy 18 éves lánynak mi baja lehetne? Én is sokszor voltam egyedül otthon ha nem akartam mennia hova ők mert éppen nem érdekelt. És nem csak "a macskát láttam el" hanem ugyanúgy éltem tovább az életem...

Az is kissé túlzás hogy mindent úgy kell csinálnia ahogy a szülei mondják... Mégis minek szülte akkor? Cselédnek aki szót fogad?

Az hogy nem érdekes számára a diolog egyáltalán nem azt jelenti hogy cikinek tartja a szüleit. Komolyan nem értem mi olyan felháborító ezen. Arról ő nem tehet ha más nem jár nyaralni.

2010. aug. 26. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!