Hogyan lehet valakit (szülőt) leszoktatni az eszeveszett pénzköltésről?
neked nem mindegy? xd
mondjuk lehet beteg pl én azert költök úgy és "haborodtam" fel.
Az az ő dolga, hogy mit csinál a saját pénzével, a durva szerintem az, hogy tőled is ilyen sokat elkér. Nyílván ott élsz, dolgozol, ezért valamennyire jogos, hogy bele kell adnod a közösbe, de szerintem nem ennyit.
Beszéljetek meg egy fix összeget, pl a rezsi harmadát (mivel hárman vagytok), vegyél magadnak egy hűtőt és álld a saját étkezésed. Tudatosítsd benne, hogy tégen nem érdekel a szegély, megfelel a régi szekrény és szőnyeg, más céljaid vannak (és nem feltétlen így képzeled el a további életedet).
Bár azt nem teljesen értem, hogy a fizetésed megmaradó részével mit csinálsz, ha most nincs semmid... Vannak olyan munkahelyek, ahol adnak szállást, vagy lassan lemegy korona és mehetsz külföldre is dolgozni, ahol pár hónap után össze tudsz bőven szedni annyit, hogy egy szobát bérelj.
Szerintem teged komolyan itt a kocsi hianya zavar a legjobban, amit anyad nem vesz meg neked a koltekezesei miatt :DD
Bocs, de alberletre nincs penzed, viszont azt irod, hogyha egyedul elnel, mar lenne autod. Azt akkor igy hogy? :D
Az autoba tankolni is kell am, vannak koltsegei, nem eleg csak egyszer megvenni. Addig ne is legyen, amig nem tudod fenntartani.
Teljesen átérzem, sajnos az én szüleim is ilyenek. Anno a nővérem munka mellett otthon élt, és akkor tőle is sok pénzt kértek. De a választás lehetősége mindig ott van neked is.. én eljöttem Pestre, lediplomaztam és itt élek albérletben és gyűjtök saját ingatlanra épp.
25/F
24 évesen ne anyád pénzet osztogasd hanem a tiedet. Azt a házat festeti amiben te is laksz,az eszkozoket a te ruhaid mosasara szaritqsara is hasznalja.. de ha ugy erzed egyedul ugyesebb vagy hajrá. Lehet felesleges szerinted, de ő fizeti.
Szoktal bevasarolni, tisztaban vagy az arakkal? Fedezi amit adsz a koltsegeiset? Vagy csak hoborogsz h nincs kocsid?
"de szerinte "megilleti" őt valamennyi, van mikor fele, van mikor több a lakhatásért, meg kajáért." Már elnezest de tok alap hogy ennyi idosen kereso emberkent nem ingyen zabalsz otthon. ott laksz, van munkad, arrol nem anyad tehet hogy a te fizud sz.r. az övét meg had költse új bútorra ha akarja.
Tenyleg az a bajod hogy nem neked vesz kocsit, ez annyira latszik.
Vegyel kulon hutot, es vasarolj magadnak.
Lehet mas elkepzelesed a haztartasrol csak tudod, ha ekkora ellentetek vannak nem kell otthon lakni. Nem gonoszkodasbol irom, de tenyleg felesleges nyuzni egymast, meg kulon talan lenne elkeozelesed az onnfenntartasrol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!