Rossz vagyok, ha nem segitek a szüleimnak?
Figyelt kérdés
33 éves vagyok, a hugom pedig 10évvel fiatalabb, és még a szüleinkkel él. Nincs szakmája, semmihez sem ért, és nem hajlandó minimálbérért dolgozni. Több lehetősége is lenne a környéken, de őnagysága annyi pénzért nem kel fel az ágyból, a gyári munka nehéz, ilyen képzetséggel pedig nem kapkodnak érte a jólfizető munkahelyek. Anya háztartásbeli, egyedül apa dolgozik, és tartja el a felnőtt lányát. Sajnos nemrég balesetet okozott, és 200ezer forintos kártéritést kell fizessen, amiben a segítségemet kérte. Tőlem kért kölcsön, de visszautasítottam, mondván, hogy jövő hónapban fog születni a fiam, és nem nyúlok a félretett tartalékomhoz. Ekkor pont ideges is voltam, és a fejéhez vágtam, hogy küldje a lányát dolgozni és kérjen tőle, mert éngem soha nem támogatott semmivel.2021. jún. 8. 22:36
21/28 anonim válasza:
Én biztos adnék, mert egy marha vagyok és megsajnálnám apámat.
Viszont ha gyerekszületés előtt állok és ez a kölcsön az akörüli kiadásokat veszélyeztetné, akkor nem tudnék adni, még ha szeretnék sem.
És igen, apád hajtsa el a nőket dolgozni, de a lányát mindenképpen, mert lesznek ebből még gondok!
22/28 anonim válasza:
Amúgy a szomszédomék is ilyenek. Csak az apa és a fia dolgoznak. A feleség soha nem dolgozott, a lánya se 30 évesen.. Aki lett volna pasija, az nem volt neki elég jó, mert gyári munkás volt (pedig eltartotta volna a barom)
Ha meghal az eltartó, apjok, akkor lesz majd szívás az életük. A lány már az anyjához öregedett, olyan mintha testvérek lennének. Ilyen külsővel nem fog magának egy Mész@ros Lölőt se...
A tesóddal is ez lesz, ha így halad.
23/28 anonim válasza:
Én nem adnék, kölcsön sem. Egyrészt, nem látnám biztosítva, hogy megkapom (sajnos még részletekben sem). És van helye ugye nálatok, a kis családodban ennek a pénznek. Másrészt, ha adnál, akkor lényegében nem változna semmi: Hugi ugyanúgy otthon héderezne, anyud ugyanúgy nem dolgozna. Az ilyen embereknek kell valami, ami kibillenti őket a kényelmi helyzetből, sajnos ez van, bármilyen lelketlenül is hangzik.
24/28 anonim válasza:
Jól tetted. Végre valaki, aki képes kijelölni a határait családon belül is.
25/28 anonim válasza:
Ha a húgocskádra volt pénz, erre is lesz..: vagy nem lesz tovább finanszírozva a kishercegnő. Jól tetted hogy nem adtál, főleg újszülött mellett ezer hirtelen kiadás közbejöhet. Én azt mondom, ha már volt egy kedvenc gyerekük, segítsen nekik ilyenkor is az (nem fog)
26/28 anonim válasza:
Szüleimnak én sem szoktam segíteni, a szüleimnek néha igen.
27/28 anonim válasza:
Csak nem nyelvtantanárok? Eddig mindenki értette a kérdést, anélkül, hogy dolgozatnak nézték volna.
28/28 anonim válasza:
A sajat gyereked, a sajat uj csaladod az elso.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!