Rossz vagyok, ha nem segitek a szüleimnak?
Rengeteg nő elvégzi a háztartásbeli munkákat és MELETTE eljár dolgozni. Szerintem édes húgod és drága anyud is nyugodtan tehetné ezt. Ahogy #9 is írta, mi lesz, ha édesapád lerobban és nem lesz képes dolgozni? Ha csak bármi "apróság" történik vele, ne gondoljunk rögtön a legrosszabbra. Mondjuk eltörik valamije és nem fog tudni dolgozni menni? Tartsd el mindannyiukat a saját családod mellett? Mert ha kétszáz ezer forintjuk nincs tartalékba, akkor nincs annyijuk, hogy egy hónapig kihúzzák apuka keresete nélkül.
Akkor majd vedd el az ételt a gyermeked elől, hogy őket eltartsd?
Nálunk is hasonló a helyzet
En is 33 vagyok, húgom igaz 27, de csak 1 éve dolgozik
Eddig minden jött- ment szakmát szerzett, amiért pénzt kapott az államtól.
Otthon lakik, de szerintem még a cigijét is anyámék veszik neki
Én is mindig dolgoztam
Húgomnak sok mindent megvettem, hogy ne kelljen annyit nélkülöznie, mégis egyszer a fejemhez vágta, hogy egész életemben dolgoztam, mégsem tudok felmutatni semmit
Én a helyedben biztosan nem adnék. Az hogy a húgod egy naplopó egyértelmű, de szerintem az is problémás, hog anyukád nem dolgozik. Rengeteg családban mindkét szülő dolgozik, még gyereknevelés és háztartás vezetése mellett is. Dolgozhatna anyukád is, sokan csinálják. Főleg úgy, hogy otthon van dologtalanul egész nap hugica, ha munkát vállalni nem is akar, a háztartásban megcsinálhatna sokmindent (ha meg nem akarja, ki kell dobni)
És lehet a hugicát szidni amiért naplopó, de ez jórészt a szülők felelőssége. Nyilván az ő döntése hogy nem akar dolgozni, de a szülők meg adják alá a lovat.
Akkor apád nevelése csődöt mondott mert mégsme képes eltartani a családját ha bejön egy kis baj.
Odadnám neki a pénzt nehogy már bankhoz ill. kétes alakoktól kérjen. Lényegében hozzájárult, hogy nem egy láblógató senkiházi vagy aki csak várja a sültgalambot. Gyerekként nekem sem adtak sokmindent. Felnőtként jobban támogatnak, de én is őket. Nem tudnám megtagadni a segítséget akár milyenek is voltak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!