Milyen betegséged volt (vagy barátodnak, ismerősödnek, családtagodnak), amivel szembenéztél? Mi volt a végkimenetele?
diabetes, petefészek daganatok, ősszel műtik, depresszió, allergia többmindenre, érelmeszesedés, agyi aneurizma, máj-és lépnagyobbodás közepesen súlyos
23/L ;)
anyám lymphomában (+több áttéttel) halt meg, apukám magasvérnyomásos de kézben tartja
Nekem: színtévesztés, meg volt egy komoly balesetem. Ennyi.
Család: senkinek semmi, apukámnak van egy nagyon enyhe veseelégtelensége, de az is csak azért, hogy legyen valami :) Egészséges család vagyunk, nem tudok semmilyen műtétről, vagy komoly betegségről.
17/F
Nem, én 28 éves vagyok, kb. 2 éve volt epilepsziás rohamom, 2 db. Felnőttkori epilepszia is van, sajnos elég összetett ez a betegség. A gyermekkori epilepsziát külön kezelik az orvosok is. Ha kb. 3 évig rohammentes vagy gyógyszer mellett, akkor elvileg abba lehet hagyni a szedését, akkor "gyógyultnak számítasz". Voltam MRI-n, az negatív lett, az EEG viszont pozitív. Sajnos itt derült ki a betegség, sokszor ájulgattam el régebben is, ezek visszavezethetők - csak most fogtam ki egy nagyon jó orvost. Közvetlenül még a 4 év éjszakázás is kiválthatta. Rengeteg összetevője van, ami okozhatja.
Így a rohamfajták is különbözek lehetnek bár általánosságban az a kép él bennünk, hogy az epilepszia mindig rángógörccsel és eszméletvesztéssel jár együtt, a betegség tulajdonképpen változatos tünetekkel járhat. A tünetek, amit rohamoknak is nevezünk gyakran nagyon enyhék, különböző érzetet és viselkedést idéz elő. Bizonyos rohamfajtákban a beteg a roham során egyszerűen csak néhány másodpercig üresen néz valamerre, míg másoknál teljes testre kifejlődő görcsroham alakul ki.
Sajnos az epilepsziát súlyos társadalmi előítéletek övezik, amelynek hátterében főként az információhiány áll.
Utolsó vagyok,
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:37 nek szólt a magyarázat.
édesapámnak rákja volt. nem akarom részletezni, nagyon hosszú lenne, sok volt az áttét, évekig küzdöttünk, de végül meghalt :(
aztán pár évvel később édesanyám is rákos lett. mellrák. de ő időben elment orvoshoz, és meggyógyult hála az égnek!
22:14 vagyok... családban pedig elég gyakori a rák sajnos. Nagymamának, apa nagybátyjának is az volt (nem élték túl, sajnos), most apa unokatesójának van. Egyébként meg nagypapám élettársának is az volt, illetve most volt apa egyik barátjának is (de ő úgy tűnik, legyőzte).
Nagypapámnak meg agyvérzése volt. Nos, ez eléggé kihatott a család életére. Nem is tudom, hogy éve történt, kicsi voltam akkor... azóta él nagypapám úgy, hogy nem mindig van tudatában annak, amit csinál, ezért rendszeresen kell látogatni, és így is rengeteg baj történt már vele, pedig gondozóházban van hétköznap délelőttönként (eljárkál otthonról, szóbaáll idegenekkel, elfelejti, hova megy/hol lakik, elesik egy csomószor, nem veszi be a gyógyszert... neki akart állni a tűzhelyen melegíteni műanyagedényt/a radiátort "szerelni"... az a gond, hogy okosnak képzeli magát, és egy csomó mindenre emlékszik is, de néha teljesen elborul az agya).
Ja, és apa egyik másik barátjának szívproblémái vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!