Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért olyan elfogadhatatlan a...

Miért olyan elfogadhatatlan a gondolat egyeseknek, hogy egy házas férfi beleszeressen másba is a feleségén kivül?

Figyelt kérdés

Mindig mondják, hogy a szerető csak "arra" kell nekik,ami igaz lehet,de mi van ha tényleg elkezd érezni valamit a másik nő iránt? Itt mindenki csak feketén fehéren lát mindent...Nem tudom értitek-e a kérdést.

Olyan nincs hogy az ember csak egyszer legyen szerelmes az életben. És ha pont egy ellaposodott házasságban éri el a szerelem? Akkor a szerető nem csak "arra" kell...

A lényeg,hogy ne mondjátok mindig minden esetre rá hogy áááá csak lábtörlőnek kellesz neki stb...

2010. aug. 24. 15:24
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
75%

Nem olvastam el a hozzászólásokat, szóval bocsi, ha volt már.

A kérdésre igen egyszerű a válasz, ha igazán szerelmes a szeretőjébe, akkor elválik, gyerekek-ház ide vagy oda. Ez azért igencsak ritka, de van rá példa.

Azoknak a szeretőknek pedig azért irja mindenki, hogy cask lábtörlö, mert az is: X éve hitegeti a férj, aha-persze, szereti biztosan...:)

2010. aug. 24. 19:18
 32/38 anonim ***** válasza:
88%

A férjem is összegabalyodott egy nála 10 évvel fiatalbb lánnyal. Fergeteges szerelem alakult ki, eleinte még titkolta, később már ezzel sem foglalkozott. Majdnem egyévnyi nyűglődés után elköltözött, és legálissá vált a kapcsolatuk. Amennyire beleláttam az életükbe, azt kell mondanom, hogy a szeretőből barátnővé előlépett leány szinte minden ballépést elkövetett, amit egy kapcsolatban el lehet követni. Az én férjem kb két hónapig bírta ezt a kapcsolatot, (pedig odavolt a lányért piszokul) ezután szakítottak. Csakhogy a lány nem tágít, nem érti, hogy miért nem kell, mikor el is költözött itthonról. A férjem már jönne vissza, bánja az egészet. Hiába mondogatja mindenkinek, hogy nálam jobb feleséget sosem találna, csak közben valami bennem is megszakadt. Egyébként azt gondolom, ha a lány nem viselkedett volna úgy, mint egy liba, meg tudta volna tartani a férjemet.

Szóval beleszerethet egy házasságban élő ember a feleségén kívül egy másik emberbe.

2010. aug. 24. 21:21
 33/38 anonim ***** válasza:
100%
21:21 Bocsáss meg,nem akarok sebeket szaggatni,de most mit fogsz tenni,vissza fogadod?
2010. aug. 24. 21:40
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
21:40-Erre én is kíváncsi volnék! Borzasztó lehet úgy indítani újra, hogy igazából már nem bízok a páromban, mert amit egyszer meg tudott tenni, azt máskor is megteheti. Ha a nő nyeregben érzi magát, és diktál a visszakullogottnak, az sem jó. Ha a pasi jön vissza nagy mellénnyel, hogy ugye megbocsájtott, akkor csak nagyszerű férj vagyok én, az se jó. Ha a feleség revansot vesz, mert az neki jár, és csak sértett fél-az veszélyes lehet a jövőt illetően. Mindenképpen olyan korsó ez már, amit összeragasztottak: látszatra ép kancsó, de a funkciója már nem az eredeti, mert nem megbízható, bármikor széteshet. Ergo: az első rossz lépést nem szabadna megtenni. Meg lehet állni. Kevésbé fájdalmas, mint a visszakullogás, visszafogadás.
2010. aug. 25. 08:41
 35/38 A kérdező kommentje:

18:35-nek köszi a hosszú válaszát,kezdem érteni a dolgot. Ezekbe eddig bele sem gondoltam...

persze a többieknek is köszönöm az eddigi válaszokat

de egy kérdés: ha ennyi áldozattal jár egy házasság,gyerek, mint amit a hosszu hozzászóló leirt,miért éri meg a nőknek? Főleg ha tudják,hogy simán végződhet szeretősdivel a dolog?

Bocs,ha hülyéket kérdezek,de még csak 16 vok,nincs ezekben tapasztalatom :D

2010. aug. 25. 15:28
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
Ebből látszik, hogy nem "csak" szerelemből kell házasságot kötni. Becsülni, tisztelni, értéknek kell tartani a másik embert. Közös célok alapján dolgozni: gyermekek tisztességes felnevelése, egzisztencia teremtése. Két független ember, akik nem félembernek érzik magukat, önállóak, céljuk van, hol egyik rendeli magát alá, hol a másik. Az mosogat, vásárol be, főz, aki éppen ráér, és nem érzi áldozatnak.És tudnak uralkodni magukon. Nem éri meg kockáztatni a családi boldogságot egy elcsábulással. De ahány ember, annyi erkölcs,annyiféle értékrend, és annyiféle vérmérséklet. Van, akinek 100 nője is volt életében, és egyre boldogtalanabbnak, egyre kiégettebbnek érzi magát. Másoknak van gyönyörű családja, de soha nem kufircolnak félre a házasságkötés után, mert becsülik a társukat és önmagukat.Ha a főutcán végigmegyek, és az összes fagylaltosnál veszek egy gömb vanília fagyit, boldogabb leszek egy óra elmúltával? Megcsömörlök. De egy adag a kellő időben is adhat elégedettségi érzést. De ha mindkét fél morális felfogásába belefér, hogy kikacsintgatnak,csinálják!De boldogabbak? Gyerekeik biztonságban érzik otthon magukat? Annyi rossz házasságról hallani. A jó házasságban meg nem a szerelem tartja össze a családot, hanem a szeretet, megbecsülés,a másik értékelése, és az az érzés, hogy ketten együtt adjuk a 100 %-ot. Nem hamukázok. 36 éve vagyunk házasok. Két gyermeket neveltünk becsületre. Kísértések lehettek volna, de miért menjünk vendéglőbe, ha otthon is megkapjuk a teljes, és jobb minőségű kiszolgálást. Legfeljebb Szt. Antal fogja a fenti belépéskor mondani, hogy liba voltál lányom egész életedben.
2010. aug. 25. 16:55
 37/38 anonim ***** válasza:
21.21-es vagyok. Többen kérdeztétek, hogy mit fogok tenni. Egyenlőre fogalmam sincs, úgy teszek, mintha nem venném észre a próbálkozásait..Semmiképpen nem akarok rajta revansot venni, nem akarom az orra alá dörgölni, hogy milyen "nagylelkű" vagyok, és azt sem akarom, hogy ő érezze azt, hogy "nagylelkűen" visszajön. Mindenesetre arra rájöttem, hogy képes vagyok egyedül élni, és elboldogultam a problémákkal, amik szembejöttek velem ezidáig.
2010. aug. 25. 20:17
 38/38 anonim ***** válasza:

18:35 vagyok

Hogy miért éri meg a házasság vagy a tényleg tartós együttélés?

Alapból azért, mert a legtöbb ember családot szeretne. Mert lelkileg ezt igényli. Mert gyereket akarnak. És egyedül nyilván nincs család,é s egyedül sokkal nehezebb megfelelő körülményeket biztosítani egy gyereknek. Ritka, hogy egy nő egyedül lakást tud venni, sokszor fenntartani sem könnyű. Egyedül kisbabázni és közben dolgozni, szintén nem egyszerű, sokszor még nagyszülőkkel sem. ilyenek miatt. Azért egy tartós együttélés, vagy házasság (ilyen szempontból ezek nem különböznek) nem úgy indul, hogy egyszer majd vége lesz. a felek nem úgy szállnak be, hogy pár év múlva kiszállok belőle. és bár mindenki tudja, hogy létezik a megcsalás, bízik a párjában, sokszor el sem tudja képzelni, hogy előfordulhat. és ez igy van rendjén. mert ha el tudnák képzelni és ezzel számolnának, akkor ez megmérgezne mindent.

2010. aug. 25. 22:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!