Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért olyan elfogadhatatlan a...

Miért olyan elfogadhatatlan a gondolat egyeseknek, hogy egy házas férfi beleszeressen másba is a feleségén kivül?

Figyelt kérdés

Mindig mondják, hogy a szerető csak "arra" kell nekik,ami igaz lehet,de mi van ha tényleg elkezd érezni valamit a másik nő iránt? Itt mindenki csak feketén fehéren lát mindent...Nem tudom értitek-e a kérdést.

Olyan nincs hogy az ember csak egyszer legyen szerelmes az életben. És ha pont egy ellaposodott házasságban éri el a szerelem? Akkor a szerető nem csak "arra" kell...

A lényeg,hogy ne mondjátok mindig minden esetre rá hogy áááá csak lábtörlőnek kellesz neki stb...

2010. aug. 24. 15:24
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy van ilyen is. Mi arra mondjuk, hogy ritka, hogy ott is hagyná a családját érte. Mert már tudja, hogy egy fellángolás és véget ér és ugyanolyan lesz az újjal is, mint a régivel. Persze, hogy van kivétel, de ott lépnek is a felek.

Mondom az én példámat: szeretők voltunk egy férfival, még szerettük is egymást tényleg, becsípve azt is megbeszéltük, hogy akár az egész életünket leélnénk együtt. Ő pedig teherbe ejtette az élettársát. Ennyi. És vége lett. Mert igaz, hogy szeretett, de vele volt évek óta, ő ismerte minden szokását, közös a ház, vele tudta, hogy úgymond nem "zsákbamacskát" kap. Utólag örülök is, hogy így alakult, mert akkor most én nem lennék azzal, akivel tényleg boldog vagyok :)

2010. aug. 24. 15:36
 12/38 anonim ***** válasza:
81%
Nekem azért elfogadhatatlan,mert ha meg is történik,ok,elhiszem hogy megtörténik.De legyen már gerince a férjnek,és váljon el,ne pedig félrekef*lgessen.Abban semmi elítélendő nincs,ha szerelmes lesz.Abban viszont van,hogy mind a két nőt megalázza,a feleséget azzal,hogy csalja,a szeretőt azzal,hogy hülyíti,ahelyett hogy elhagyná a feleséget(azt se könnyű elviselni)és elvenné az új szerelmét.Aki csak félrekef*l,annak bizony csak lábtörlőnek kellesz,cica.
2010. aug. 24. 15:37
 13/38 anonim ***** válasza:
60%

Az életünkben vannak szereplők. Az emberek, akikkel találkozunk, a családunk, barátaink, munkatársak. Ezek közül találunk valakit, akibe beleszeretünk. És akkor valóban szerelmesek vagyunk.

De folyamatosan megismerünk új embereket, új szereplők lépnek az életünkbe, és találunk valakit, akit ugyanúgy szeretünk, mint a párunkat régebben.

Azért házasodik valaki, mert úgy érzi, mást nem tudna jobban szeretni. Pedig igazából csak nem találkozott olyannal.

2010. aug. 24. 15:39
 14/38 anonim ***** válasza:
87%
Szerető vagy? Figyelj, egy illúziót ringatsz. A "pasid" nem szeret, még ha ezt is hazudja. Ha szeretne, korrekt viszonyokat teremtene. Tehát, vagy elválna a feleségétől, vagy szakítana veled, hiszen ha szeret, azt akarja, hogy neked a legjobb legyen, és nem akarna megalázni. Ha tudja, hogy nem tudja megadni neked, amire vágysz (magyarul a korrekt párkapcsolatot), akkor inkább otthagyna, minthogy kihasználjon (már ha tényleg szeretne). Ezt most nem rosszindulatból írom, és gondolom úgysem fogod elhinni, hiszen valószínűleg nagyon szerelmes vagy, és elhiszed a tipikus beh.ülyítő sablonszöveget. Amúgy én nem ítélem el a szeretőket, hanem sajnálom őket, hiszen ők is (majdnem) ugyanakkora áldozatok, mint a megcsalt fél. Egy önhitt, önimádó, felfuvalkodott h.ülye manipulációjának áldozatai. Én abban a mondásban hiszek, hogy szerelmi háromszögben mindig az a hibás, akiből egy van. És ez kortól, nemtől, társadalmi helyzettől függetlenül igaz.
2010. aug. 24. 15:40
 15/38 anonim ***** válasza:
81%
15.40 folyt.: amúgy egyszer én is nagyon szerelmes lettem egy élettársi viszonyban élő férfiba. Majdnem szerető lettem én is. De az utolsó pillanatban bevillant a rózsaszín köd közepette, hogy de bizony, csak lábtörlőnek kellek neki. Így végülis nem lettem szerető. Nekem megmaradt az önbecsülésem, a pasinak meg a szánalmas látszatkapcsolata. De megértelek amúgy, tényleg. A legrosszabb az, amikor elhiszi egy darabig az ember, hogy igaz, amit gondol (mármint, hogy szereti a férfi), nem hisz senkinek, aztán később, amikor rájön, hogy mennyire h.ülye volt, legszívesebben elsüllyedne szégyenében.
2010. aug. 24. 15:48
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
Mert a szeretők inkább rejtőzködnek és nem nyilatkoznak, a házasságban lévők pedig a maguk igazát próbálják védeni, tehát itt ők, valamint a még tapasztalatlanok vannak többen. Pedig az élet valóban nem fekete-fehér, ráadásul szerencsés esetben hosszú, tehát bármi megtörténhet, csak ezt fiatalon még kevesen tudják elképzelni.
2010. aug. 24. 15:50
 17/38 anonim ***** válasza:
81%
Úgy tudom, újabban ki is került a házassági fogadalomból, hogy hű leszek, meg holtomiglan. Furcsa dolog ez. Két ember általában akkor házasodik, ha a szerelmen túl éreznek a másik iránt felelősséget, tiszteletet, szövetséget kötnek. Aztán jönnek a hétköznapok.És vannak, akik a problémákat megoldják, megbeszélik, de kitartanak egymás mellett. Mások belátják, hogy annál nagyobb a köztük lévő különbség, hogy együtt maradjanak. Elválnak, s keresnek újat. Van, akik erkölcsi normájába belefér, hogy félrekufircolnak, otthon játsszák a makulátlant.Ez utóbbit én nem tudom elfogadni. Ha valaki átveri a párját ilyen titokzatos szerelemmel, akkor miben lehet benne megbízni másban?És ha a bizalom elveszett, minden elveszett. Oké. Az emberre rájön néha a bolondóra, jó lenne szabadon, mint amikor független volt. De ha megtetszik egy cipő, akkor leveszem a polcról, és az enyém? Vannak szabályok, normák. Én biztos nem tudnám átverni a párom, hogy mellette mással hetyegek.De az biztos, hogy sok pasi hivatkozik a rossz feleségére, sanyarú sorsára, de el nem válna semmi pénzért.Az ilyen nem szerelmes a barátnőbe, csak ösztönember.És sunyi. Ha megtudnám a páromról, azonnal elválnék tőle. A házasság a feltétlen bizalmon és őszinteségen alapul, s csak úgy működhet jól. Szerintem.
2010. aug. 24. 15:52
 18/38 anonim ***** válasza:
68%
15.40 vagyok: az is eszembe jutott még, hogy az ilyen emberben (akár férfi, akár nő), nem lehet megbízni. Mert oké, még ha ott is hagyja a párját/férjét/feleségét érted, honnan tudod, hogy x év múlva nem teszi meg ugyanazt veled is? Azaz nem ver át és csal meg téged is majd, mint anno az előző párjával tette? A megcsalás alapvetően moralitás kérdése, hiszen minden kapcsolat ellaposodik előbb-utóbb valamennyire. Egy ilyen emberre nem érdemes időt pazarolni, mert alkalmatlan a korrekt kapcsolatra. Sunyi ösztönember, ahogy az előttem író nagyon jól megfogalmazta.
2010. aug. 24. 15:59
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg van remény,nem is kicsi,hogy elhagyja a feleségét.Az én ismerősi körömben sorozatban jöttek az új nők,szeretők,és a férjek farokfelvágva rohantak az új nő karjaiba,20 év házasság,gyerekek,nem számított semmi,a szerető jött,látott,és győzőtt.Válás,új élet,és a "korosodó" volt férjek büszkén sétálgatnak kézenfogva a 15-18 évvel fiatalabb nőikkel,sajnos baráti körünkben is most már a sokadik ilyen következett be.Kezdek félni..
2010. aug. 24. 16:11
 20/38 anonim ***** válasza:
83%
Ha gyerek is van ,akkor gáz már, szerintem!Én úgy gondolom ,ha elromlik az autóm ,nem cserélem le egyből ,hanem megpróbálom megszerelni,és ha javíthatatlan akkor csere!Az a baj sok férfi ahelyett ,hogy megbeszélné a gondokat ,problémákat ,lelép!
2010. aug. 24. 16:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!