Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért olyan elfogadhatatlan a...

Miért olyan elfogadhatatlan a gondolat egyeseknek, hogy egy házas férfi beleszeressen másba is a feleségén kivül?

Figyelt kérdés

Mindig mondják, hogy a szerető csak "arra" kell nekik,ami igaz lehet,de mi van ha tényleg elkezd érezni valamit a másik nő iránt? Itt mindenki csak feketén fehéren lát mindent...Nem tudom értitek-e a kérdést.

Olyan nincs hogy az ember csak egyszer legyen szerelmes az életben. És ha pont egy ellaposodott házasságban éri el a szerelem? Akkor a szerető nem csak "arra" kell...

A lényeg,hogy ne mondjátok mindig minden esetre rá hogy áááá csak lábtörlőnek kellesz neki stb...

2010. aug. 24. 15:24
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
46%
145.40 vagyok 16.11-nek: szomorú dolog ez. De a férfi ebben az esetben sem szereti az új nőt, hanem csak a fiatalságát. Egy szextárgy, egy státuszszimbólum neki, semmi több. Nem lennék a fiatal nő helyében, bár én is az vagyok, de nem állnék le egy 40-50 éves családapával semmi pénzért. Hihetetlen nagy féregnek érezném magam, meg az önbecsülésem is lemenne a negatív végtelenbe. Érted, a férfi úgy villog csak vele, mint egy új autóval, de a nőt magát lesz.arja, hiszen bárki megfelelne neki abban az életkorban. Azt, hogy a szeretőket sajnálom, csak arra az esetre írtam, ahol nincs gyerek. Ahol van gyerek, ott a szerető is és a megcsaló is egy undorító féreg, aki egy (vagy több) kisgyerek és egy családanya (vagy egy családapa) életét teljesen tönkrevágja. Amúgy a 15-18 évvel fiatalabb kisqrva is megszívja majd, mert 40-50 éves viszonylag fiatal emberként egy öreg tatát ápolhat majd. Vagy esetleg majd őt is otthagyja a "szerelme" kisgyerekkel, egy még fiatalabbért. Szerintem mindenki visszakapja az élettől egyszer azt, amit a másiknak okozott. A férjed miatt meg ne aggódj, értelmes ember nem cseréli le a párját, csak mert idősebb lett (hiszen ő maga se fiatalodott közben). Az, hogy az ismerőseiteknél ez volt, nem jelenti azt, hogy nálatok is ez lesz. Csak ne aggódj meg idegeskedj miatta, nehogy bevonzd az életedbe.
2010. aug. 24. 16:30
 22/38 anonim ***** válasza:
51%

Nem elfogadhatatlan, megtörténhet. A többség azt nem tudja elfogadni, hogy a férj hülyíti a feleséget is és a szeretőt is, de esze ágában nincs a kettő közül választani, hiszen a feleség semmit nem sejt, a szerető meg eleve úgy kerül a képbe többnyire, hogy elfogadja a szerető státuszt. Ez az egész helyzet az, ami undorító. Előfordulhat, hogy egy kapcsolat már nem működik vagy elmúlik a szerelem és jön más akibe beleszeret a férj de akkor nem félremenni kell, hanem elválni és független emberként megpróbálni a másik nővel, nem pedig úgy bánni a feleséggel mintha nem is lenne ember, nem lennének érzései, büszkesége.

Egyébként azért írják azt a szeretőnek, hogy ő csak "arra" kell, mert többnyire ez a helyzet. Az ilyen kapcsolatok 95%-a úgy ér véget, hogy a szerető megelégeli a második helyet és véget vet a kapcsolatnak. Nagyon-nagyon kis százalékban válik el végül a férj.

2010. aug. 24. 17:09
 23/38 anonim ***** válasza:
91%
Biztos vagyok benne, hogy házas férfi is beleszerethet egy másik nőbe. De némely előttem szólóval ellentétben én nem tartom sem gyávaságnak, sem jellemgyengeségnek, ha valaki a családjával marad, ha megtartóztatja magát, és még csak szeretőnek sem kívánja a nőt. A házasságlevél nem arra való, hogy pár évi puhítás után kitöröljük vele a se.günket. Egy házasság sem csak vonzalomról meg szexről szól, hanem jóval többről. Ja, és valóban csak egy életünk van, de a házastársunknak is.
2010. aug. 24. 17:13
 24/38 anonim ***** válasza:
80%
Azért elfogadhatatlan gondolat, mert aki házas ember, az megesküdött a hűségéről, legyen nő vagy férfi. Sajnálom, hogy ennyire maradi vagyok, de talán ne az legyen már a megbocsátható, és elnézhető, hogy sok férfi/nő tönkreteszi a másik életét. Meg hát elég becstelen ember az aki felesége/férje, talán még gyermekei mellet senki érzésével nem törődve, csupán önző érdekekből titokban csalja párját. Egy házasság a bízalomra épül ,egymás szemében nincsenek titkok, és egymás támaszai egy életen át. Az meg senkinek nem ad semmi féle felmentést, hogy ő megint szerelmes. A férjébe/feleségébe is szerelmes volt mikor elvette, mert nyilván nem azért vette el mert közömbös volt neki. Akkor pedig küzdeni kéne a kapcsolat újra felpezsdítéséért, nem pedig feladni, és azt mondani, bocs én most másba vagyok szerelmes. Egy megbízhatatlan, gerinctelen ember az aki képes megcsalni a másikat.
2010. aug. 24. 17:20
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Ha igazán szerelmes, úgyis elválik, és a nőt is becsüli annyira, hogy nem kényszeríti a titkos szerető szerepébe.
2010. aug. 24. 17:29
 26/38 anonim ***** válasza:
0%

Te egy szerető vagy és nagyon naív.Gondolom a férfi beígérte a csillagos eget is.Persze lehetünk többször is szerelmesek de ne egy házas emberbe.Nincs rossz érzésed hogy mit is gondolhat az a feleség ha kiderül???Még ha sikerül is megszerezni a férfit én azt vallom aki egyszer megtette az megteszi máskor is.

Nehogy már a szeretők legyenek a szentek???!!!Te honnan tudod hogy ellaposodot??A pasi mesélte???

2010. aug. 24. 17:45
 27/38 A kérdező kommentje:

én nem vagyok szerető csak általánosságban tettem fel a kérdést.Jó hogy ilyen sok válasz érkezett. :)

eddig,mivel nagyon fiatal vagyok,azt hittem,a szerelem felmentést ad mindenre. Mármint hogy az számit igazán. Ezek szerint mégsem? :( lehetsz akármilyen szerelmes a szeretődbe,inkább a megszokott utat választod? Maradsz a langyos vizben?Csak mert ott a gyerek,a ház meg kinyalják otthon a segged? És ha később megbánod, hogy elszalasztottad? Nem akkor élünk igazán,ha vállaljuk az érzéseinket és merünk lépni? Milyen élet a gyáva élet?

Ezek csak kérdések,nem kell belemagyarázni h szerető lennék. Csak tényleg érdekel,főleg a férfiak hogy látják!!

2010. aug. 24. 18:00
 28/38 anonim ***** válasza:
Aki nem vállal fel a családja és a barátai előtt az nem szeret igazán, annak csak "arra" kellesz.
2010. aug. 24. 18:02
 29/38 anonim ***** válasza:
Ahol fontosabb a langyos kényelem, ott nincs szerelem.
2010. aug. 24. 18:04
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem arról van szó, Kérdező, hogy a férj marad a langyos vízben. A házasság NEM CSAK a szerelemről és a szexről szól. Képzeld el, hogy férjhez mész. Tele szerelemmel, de félelemmel is. Dolgozol, de már nem tied a fizetésed: közös tervekbe fektettek bele. legyen az lakás, legyen az autó, legyen akármi. lehet, hogy utálod a munkádat, de nem mondasz fel, nem állsz tovább, mert tudod, hogy egy ilyen lépés már nem csak rád van hatással, hanem egy másik ember életére. lemondasz dolgokról, mert a közös tervek előbbrevalók. közösen hitelt vesztek fel, ezzel te is döntesz, hogy 15 millát (mondjuk) vissza fogsz fizetni arányosan. ha egyedül vagy, lehet hogy ezt nem teszed, hanem maradsz szépen albérletben. párod hazajön, elmondja mi bántja, te meghallgatod, támasza vagy, megküzdesz az ő keresztjével is, holott semmi kedved. elviseled a családját, holott nem biztos hogy kedveled őket. mosol, főzöl, takarítasz, ápolod, holott halál fáradt vagy és mindent a halálba kívánsz. de megteszed, mert azt vállaltad a házassággal, hogy a szövetségese leszel és mint ilyen bizonyos szerepet magadra vállalsz. belemész, hogy legyen gyerek... felvállalod, hogy elveszted az alakod, hogy lehetnek eü-i gondjaid, hogy kidobnak a munkahelyedről, hogy attól kezdve lesz plusz egy "terhed", mégha az édes is. elfogadod, hogy kiszolgáltatott leszel, mert gyesen, gyeden lévő kismama nemigen ugrálhat, ha valami nem tetszik. felvállalod, hogy utána nem kapsz munkát, mert kisgyerekkel nem kellesz senkinek. hozol egy csomó áldozatot és gürcölsz A CSALÁDODÉRT! ÉS AZT HISZED, AZT VÁROD, ÚGY GONDOLOD, HOGY A MÁSIK IS EZT TESZI! de nem... ő megcsal. ő átver. ő megszegi azt AZ ÍGÉRETET, HOGY TÁMASZOD LESZ és szeretni fog. titokban találkozgat egy másik nővel, és NEKI ADJA AZT, AMI TÉGED ILLET, pláne azok után, amiket te megtettél. A mosolyát, a gyengédségét, a romantikáját, az izgalmat, a szexuális energiáit, esetleg a pénzét. Azt a pénzt, amit TEVELED EGYÜTT keresett meg. és elvárja, hogy mindehhez TE BIZTOSÍTSD A HÁTTERET (gyerekek nevelése, vacsora, tiszta ing, tiszta lakás, béke).

Ahelyett, hogy arra áldozná az energiáit, hogy az imént említett dolgokat a KETTŐTÖK kapcsolatába csempéssze vissza... ahogy az te elvileg megérdemelnéd!

És amikor kérdőre vonod mit kapsz: nem elég a szex, unalmas, belefáradt... újra fiatalnak érzi magát.

Ennyi??? neki csak ennyit jelentett?? a legtöbb megcsalt félnek ennél sokkal többet.

és az a szerető, aki a házasságot megzavarja, az gyakorlatilag kihasználja a helyzetet. Lehet, hogy igaz (riktán, de lehet), hogy olyan rossz a házassága a pasinak, hogy az elviselhetetlen (nem raknak semmit a feneke alá, nem szeretik, nem törődnek vele), de ezek általában ki szokta amúgy is lépni a házasságból. Azok maradnak benne, akiknek amúgy tök jó a házassága (mint háttérország), csak izgalomra vágynak. És ahelyett, hogy elmennének bándzsidzsámpingolni, helyette ezt csinálja. Sok "nyerő" szerető jön rá, mikor lép a férj, és összeköltöznek, hogy nem volt leányálom a feleségének lenni... látják a hibáit, hogy nem könnyű együttélni.

2010. aug. 24. 18:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!