Esküvőre vagyok hivatalos, mit tehetnék?
Igazából a véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy ti mit tennétek a helyemben.
Az unokatestvérem esküvőjére vagyok hivatalos és úgy döntöttem, csak a templomi és polgári esküvőre megyek el, az utána levő éttermi részre nem, mivel nem akarok tömegben lenni maszk nélkül. Asztmás és magas vérnyomásos vagyok és elég sok az allergiám is.
A családom nem nagyon veszi komolyan a vírust, tehát félek, hogy akarják majd, hogy levegyem a maszkot a fotózás miatt, de én pedig nem szeretném levenni. Nem akarom, hogy szivassanak, de nem is akarok maszk nélkül ülni közöttük, mert hallottam, hogy mondják, hogy nem fogják hordani majd a templomban sem a maszkot. Elég rossz a kapcsolatom a családommal, tudom, hogy szivatnának emiatt, de én pedig félek. Sok rokon jön haza külföldről is és rengeteg lesz az idegen. Ti mit tennétek a helyemben?
Nem igazán értem, hogy miért nem oltattad még be magad (persze ha kiskorú vagy, akkor igen). De én voltam úgy esküvőn és már több programon is, hogy csak rajtam volt maszk. Attól még, hogy más hülye, nekem nem kell annak lenni. Valamennyire amúgy véd téged is, nem véletlenül javasolták a sebészmaszk hordását eddig is immunhiányos embereknek, daganatos betegeknek stb. De ha szerzel egy FFP2-es vagy még jobb maszkot, az tényleg jól fog védeni téged is.
Viszont a fotózás alatt, főleg ha kültéren van, nyugodtan leveheted. Kültéren, hacsak szemtől-szembe nem beszélgetsz valakivel, nem igazán tudsz megfertőződni. Ahhoz ugyanis be kell gyűjtened egy elég komoly vírusdózist, ami ennyi idő alatt nem lesz meg. Zárt térben felgyűlhet a vírus-aeroszol a levegőben, ott nem csak a szemtől szemben állás veszélyes, de szabad téren ez nem fog összejönni.
"krónikus betegként regisztráltam, elmentem az oltópontra, ahol közölte az orvos, hogy nem olt be, várjam meg, míg a háziorvos értesít, mert ő nincs tisztában minden gyógyszeremmel, stb. Ennyit arról, hogy bárkit beoltanak."
Velem az ellenkezője volt, több krónikus betegségem van, és a háziorvos a kínait ajánlgatta. Ez elbizonytalanított, hogy lehet, mégsem számítok krónikus betegnek? Majd külön elmentem a Pfizerre, ott elkezdtem sorolni mindent, meg hogy a kínait kaptam volna, és kiakadt az orvos, hogy "magának autoimmun betegségre miért a kínait ajánlgatják?"
Kérdező, én az egészre nem mennék el, covid mentes időszakban sem. Ilyen családdal minek tartani a kapcsolatot?
"Esküvőre vagyok hivatalos, mit tehetnék?"
Öblögess 2 óránként egy kisüvegből Oral B szájvízzel. Az elöli a vírust.
Követtem a linkeket, megvannak mögötte a nívós tudományos közlemények is.
Használj allergodil orrsprayt. A pécsiek mellett az USA-ban is igazolták az antihisztaminok vírusellenes hatását.
És amennyire lehet, tartsd a távolságot. Főleg beszélgetés közben. Legyen nálad maszk a zsebben és kapd fel, ha valaki nagyon nyomul. Legyen kisüveg kézfertőtlenítőd.
Kis mennyiségű vírustól nem fogsz megbetegedni, csak egy bizonyos dózis felett.
Kérjél időpontot Pfizerre háziorvos által(vagy a betegséges spéci dokijának ajánlásával) aztán uzsgyi irány az oltás. Csináltass egy mókás esküvői maszkot és problem solved :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!