A 18 éves gyerekére kellene költeni, amit igazából a kicsire kapunk?
Hozzánk költözött párom 18 éves (de még tanuló, jövőre érettségiző) gyereke.
A párommal van egy közös gyermekünk, utána kapjuk a gyest. Vita volt abból, hogy nem akarok költőpénzt adni ebből a nagynak. Tényleg én vagyok a h.lye, hogy azt a pénzt, amit a kicsire kapunk, csak rá szeretném költeni?
Nem tudom elképzelni az a háztartást, ahol fel van címkézve a pénz.
HA mondjuk beteg lennél, és táppénzt akpnál, akkor azt meg csak a te gyógyszeredre lehet költeni, másra nem?
Hozzánk költözött párom 18 éves (de még tanuló, jövőre érettségiző) gyereke.
De ugye akkor az sem lesz probléma, ha az utána járó családi pótlék, gyerktartás nem megy a közösbe? Mert az innentől kezdve ugye nektek jár.
Nem tudom miféle família vagytok, de ez inkább csak trollkérdés szerintem is. Ha mégsem, akkor nem tudom, hogy most ezen röhögjek vagy sírjak.
Először is miért nem kap egy 18 éves zsebpénzt rendszeresen, hogy kérnie se kelljen? Automatikusan kéne, hogy kapjon. A 8 éves unokaöcsém is kap már egy éve. (Az persze más, ha párod gyereke idejekorán elkölti, még mielőtt kapná a következőt, de feltételezem nem erről van szó...)
Ha tőled kér párod gyereke, akkor adj neki akkor is, ha netán nálad csak a gyes van épp. Aztán majd a párod odaadja neked utólag. Feltételezem külön kasszán vagytok, ezért vagy kiakadva azon, hogy a gyesből kéne adnod. De úgyis visszafizeti neked a párod nyilván, ha adsz a fiának, gond egy szál se.
A párodat sem értem, hogy mire fel van a vita? Miért kell ezt veled megbeszélnie, vitatkozni rajta? Az ő gyereke, neki kell pénzelnie. A gyerekével kapcsolatos kiadásokat neki kell intéznie (meg a gyerek anyjának). Téged nem is kéne belevonnia.
Most 2 dolog jut eszembe, az 1. Hogy a kérdés kamu, ami elég valószínű. A 2., hogy itt a magyarázat miért tartanak egyesek ott ahol, mert nincs pénzkultúrájuk. A táppénzt csak gyógyszerre költöd, ami megmarad azt is ha nem is kell több? A GYES csak gyerekre megy, más nincs fizetve belőle, ahogy ha elfogy mást nem költesz a gyerekre mert a férjed fizetése, ugye nem erre van, erre a GYES van, a gyerek abból eszik, ruházkodik stb... Hogy igazságos legyen, a férjed fizetéséből a nagy gyerekre megy annyi mint a közösre a GYES összege, minden gyerekre szigorúan az utánuk kapott csalàdi, a nagyra a gyerektartás. Mindenki maga keresi meg a pénzét, így azt magàra kapja, így mindenki a megmaradt fizetéséből kifizeti a rezsirészét és a saját élelmiszerét? Érdekesen nézhet nalatok ki a TESCO-s nagybevásárlás borítékokból vagy különböző számlákról? Ki mit eszik meg? A gyereké a joghurt akkor azt az ő pénzéből fizetjuk, tojást mindenki eszik akkor azt 3 kártyáról fizetjük?
Ha kiírunk egy kamukérdést legalább figyeljünk rá hogy reális legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!