18 éves elköltözhet?
HA valaki betöltötte a 18 évét, attól kezdve nagykorú, felnöttnek számít jogilag es ott él, ahol akar.
Viszont a szülö nem kötelez ezután eltartani - csak egy minimális rokontartás, kb havi 10-15 ezer Ft - az, amit esetleg fizetnie kell a gyerekre.
Szóval, ha elköltözöl, arra jogod van, de azt azért nem árt elötte végiggondolni, miböl, hol és hogy fogsz megélni.
Lehet "nem direktben" is csinálni, ha másképp nem megy. Iskolaváltás kollégiumi léttel, külföldi ösztöndíjprogram, 1 év halasztás külföldi gyakorlattal/munkával stb., akkor meg is teremtheted rá az egzisztenciát, hogy utána tartósan elköltözz.
Vagy az érettségire hivatkozva időd nagyrészét eltöltheted a könyvtárban, ha együtt tanulsz valakivel, az is remek kifogás.
Sajnos ismertem én is olyan családi élethelyzeteket, amikor rászorultam ilyesmire, a sulit nem akartam félbehagyni. Szerencsére a családtól távol sokkal jobban tanultam, így felvettek egy jó egyetemre.
Kitartást! Nem tart örökké.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!