Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gurulnak dühbe, és...

Miért gurulnak dühbe, és kapnak vérszemet a Gyakoris felhasználók egy hasonló kérdés láttán? (Többi lent.)

Figyelt kérdés

Az olyan jellegű kérdéseket értem ez alatt, amelyekből kiderül, hogy egy 30 év körüli férfit/nőt eltartanak a szülei, nem dolgozik és nincs jövőképe sem. Igaz, otthon besegít a házimunkába, de semmi több. Megfelelő számára ez az állapot, és úgy van vele, hogy lesz még elég ideje dolgozni, minek fáradozzon feleslegesen. (Illetve, lesz, ami lesz.) Nem érti meg az emberiség/élet általános "működését", de legfőképpen nem ért vele egyet, és emiatt már bizonyos személyek szemében rossz/semmirekellő embernek van bélyegezve.

Miért nyílik ki a bicska sokak zsebében hasonló tulajdonságokkal rendelkező emberek láttán/hallatán? Miért nem értik meg, hogy mindenkinek van valami hibája, és az övé ez? Ráadásul, talán még (ha csak részben is) igaza is lehet, főleg, ha olyan körülmények is meghúzódnak a háttérben, minthogy például pszichésen beteg az illető, és mindez erőteljes gátlások ördögi köreként mutatkozik meg életében, hiába áll például gyógykezelés alatt.

Teljesen komolyan gondoltam ezt a kérdést, nem trollkodási szándékkal tettem fel.

2021. ápr. 24. 21:45
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
47%

És mégis ki segít??? A sok okos árulja már el 😂.

Szóval? Kíváncsi vagyok. Hallgatlak...

2021. ápr. 25. 14:14
 42/46 anonim ***** válasza:
74%

"Egyszerűen sokszor attól is rettegek, hogy kimenjek a kisboltba. Szerinted?...De ezt az emberek 99%-a nem érti."

Én ezt megértem, 3 nappal azelőtt izgultam, hogy le kellett mennem a boltba. Telefonálás előtt néha ittam kicsit, hogy ne ájuljak el.

Nálam az nehezen érthető, hogy párja hogy lehet így valakinek. Nem ellened beszélek, csak nekem milliószor egyszerűbb volt megtanulni bemenni egy boltba, és semleges lenni az emberekkel, eladókkal, mint érzelmileg és testileg megnyílni egy embernek.

2021. ápr. 25. 14:20
 43/46 anonim ***** válasza:
35%
Mondjuk senkinek semmi köze hozzá, de akkor az a 30 éves ne nyavalyogjon, hogy üres az élete, mert nem csinál semmit.
2021. ápr. 26. 16:03
 44/46 anonim ***** válasza:
100%
Mindig volt párom, ez is egy stresszfaktor nálam (mi lesz, ha már nem leszek szép). Igazából ezt egy külső szemlélő, aki nincs és nem is volt ilyen állapotban, soha nem fogja megérteni. És tudjátok mit? Én sem érteném meg. Ez ebben a legszomorúbb. Tisztában vagy a helyzettel, de egyszerűen, mintha le lennél bénulva...de nem lehet elmagyarázni valakinek, aki nem élte át. A szüleim most is támogatnak és mellettem állnak (amiért mindennél jobban hálás vagyok), de még ők sem értik, hiába szenvedték át velem ezt éveken keresztül. Akkor hogy várhatnám el valakitől, aki csak itt olvassa? Ezzel szerintem a kérdező is így van.
2021. máj. 1. 01:09
 45/46 anonim ***** válasza:
U.i.: nem nyavajgok, hogy üres az életem, hiszen nem is az. De, mint írtam, egy "kívülálló" ezt soha nem fogja megérteni és ez így is van jól, mert nem kívánom ezt senkinek. Ettől függetlenül szerencsére a legtöbben szeretnek, én is tudok vidám lenni (sőt 😊), de vannak "sötétebb" időszakaim, amikor kb. az ágyból nem tudok kikelni.
2021. máj. 1. 01:24
 46/46 anonim ***** válasza:
45. Az olyanokra értettem, akik naponta panaszkodnak, hogy nincs egy barátjuk sem és értelmetlen az életük. Persze, úgy alakítja az életét, ahogy akarja, de ha 30 évesen nem hajlandó a változásra, akkor semmi értelme, hogy mindig elsírjon egy sort, hogy neki mennyire rossz.
2021. máj. 1. 10:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!