Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gurulnak dühbe, és...

Miért gurulnak dühbe, és kapnak vérszemet a Gyakoris felhasználók egy hasonló kérdés láttán? (Többi lent.)

Figyelt kérdés

Az olyan jellegű kérdéseket értem ez alatt, amelyekből kiderül, hogy egy 30 év körüli férfit/nőt eltartanak a szülei, nem dolgozik és nincs jövőképe sem. Igaz, otthon besegít a házimunkába, de semmi több. Megfelelő számára ez az állapot, és úgy van vele, hogy lesz még elég ideje dolgozni, minek fáradozzon feleslegesen. (Illetve, lesz, ami lesz.) Nem érti meg az emberiség/élet általános "működését", de legfőképpen nem ért vele egyet, és emiatt már bizonyos személyek szemében rossz/semmirekellő embernek van bélyegezve.

Miért nyílik ki a bicska sokak zsebében hasonló tulajdonságokkal rendelkező emberek láttán/hallatán? Miért nem értik meg, hogy mindenkinek van valami hibája, és az övé ez? Ráadásul, talán még (ha csak részben is) igaza is lehet, főleg, ha olyan körülmények is meghúzódnak a háttérben, minthogy például pszichésen beteg az illető, és mindez erőteljes gátlások ördögi köreként mutatkozik meg életében, hiába áll például gyógykezelés alatt.

Teljesen komolyan gondoltam ezt a kérdést, nem trollkodási szándékkal tettem fel.

2021. ápr. 24. 21:45
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
65%

A szülők mind korrektek, egyiknek sincs mentális betegsége, mind jóindulatú, egyik se nyugdíjas, hanem halálra dolgozza magát értelmes módon, ad a belső világára, fejelszti a saját gondolkodásmódját.

Ellenben a gyerekeik, ha történetesen nem találnak kiutat az életükben, akkor a gyerekeik természtesen mind elmebeteg, agresszív, szüleiket kihasználó aljas férgek.

Én meg persze nem nézem a világot egyoldalúan... Már hogyan is..?! A Föld meg totál sík, mint az agyam.

2021. ápr. 24. 23:19
 32/46 anonim ***** válasza:
44%
Valahol olvastam, hogy Nyugat-Európában egyre gyakoribb, hogy 25-30 évesen lesznek pályakezdők a fiatalok, mert addig húzzák ki az egyetemet. Ez még a jobbik eset, mert ők terveznek dolgozni, csak extra buliéveket "adnak" maguknak, meg körbehátizsákozzák Európát.
2021. ápr. 24. 23:31
 33/46 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem csak ha ilyet HALL (lát, olvas) valaki, attól nem akad ki. Engem az akasztana ki, ha nem fogná fel, hogy nem ismerkedek vele. Az, hogy léteznek ilyenek, hol érdekel? Nem rajtam lóg.
2021. ápr. 25. 00:47
 34/46 anonim ***** válasza:
71%
#33: Szerencsére te ilyen vagy, de a válaszokból látszik hogy sok mindenkinek szúrja a szemét, akkor is ha számára ismeretlenekről van szó.
2021. ápr. 25. 00:48
 35/46 anonim ***** válasza:
64%

Engem 34 évesen is sajnos a szüleim segítenek, mert 17 éves korom óta depressziós és pánikzavaros vagyok.

Szégyellem? Igen, nagyon.

Tudok tenni ellene?

Egyelőre nem, mivel se munka, se pénz.

Nem kívánom ezt senkinek, még az olyan balfaxoknak sem, akik szerint csak lustaságból nem dolgozik valaki.

2021. ápr. 25. 02:08
 36/46 anonim ***** válasza:
89%

"Engem 34 évesen is sajnos a szüleim segítenek, mert 17 éves korom óta depressziós és pánikzavaros vagyok.

Szégyellem? Igen, nagyon.

Tudok tenni ellene?

Egyelőre nem, mivel se munka, se pénz."

Velem is ez volt, de muszáj volt tenni, mert az élet elszáll.

2021. ápr. 25. 02:13
 37/46 anonim ***** válasza:
48%

Tudom, utolsó, a párommal élek albérletben, amit a szüleim fizetnek.

Párom dilgozik, én itthon.

Egyszerűen sokszor attól is rettegek, hogy kimenjek a kisboltba. Szerinted?...De ezt az emberek 99%-a nem érti.

2021. ápr. 25. 02:21
 38/46 anonim ***** válasza:
100%
#35 Lehet segíteni ezeken, ezt ex-pánikbeteg ex-depressziósként mondom. Én magánrendelésre jártam, de be lehet jutni TB-re is, csak többet kell várni. Érdemes most elkezdeni, annyival hamarabb kerülsz sorra + a járvány végével megint keresnek majd munkaerőt egy csomó helyre, onnan el tudsz majd indulni az életben. Kitartás!
2021. ápr. 25. 02:39
 39/46 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező amilyen embert le írtál az beteg nem is kicsit őt kénytelenek eltartani.
2021. ápr. 25. 06:51
 40/46 anonim ***** válasza:
26%
Mindig az egyéni helyzet a mérvadó. A kérdező azt várja, mentsük fel az önző élősködés és kihasználása vádja alól a kérdésben szereplőt, mert ilyen beteg, olyan beteg. Ha jó gazdagok és nem a szülei vérét szívja, akkor kit érdekel, de ha az idős szülők dolgoznak a nyugdíjon túl is megfeszítve, míg ő nem is próbálkozik, hogy hozzájáruljon a saját eltartásához, miközben ha nem értelmi fogyatékos, sőt, ha az, akkor is találna munkát, azt nem tudom jó szemmel nézni. Sajnos több ilyen esetet is láttam a környezetemben, pl egy huszonéves fiú otthagyta az egyetemet, otthon maradt az özvegy anyjánál, aki több állásban dolgozott, mert az elhunyt apa adósságokat hagyott rá. A gyereknek még mi is próbáltunk munkát szerezni, ismerős interjú nélkül fel is vette volna irodába, az anya borzasztóan örült, mert majd megszakadt, a gyerek meg lefinnyogta az állást, hogy az neki nem elég jó, nem ment se oda, se máshova. Az anya nyugdíjba ment, elég alacsony nyugdíjjal, így mellette takarított, azt követően is, hogy daganatot találtak nála. Gyerek ekkor sem kapta össze magát. Anya meghalt. Hogy most mi van a gyerekkel, azt nem tudom, de túlzottan nem sajnálom. Aki ki írta, hogy fordítva is előfordul, teljesen igaza van, az élősködés az élősködés, közöm ugyan nincs hozzá, de nem fogom megtapsolni.
2021. ápr. 25. 08:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!