Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gurulnak dühbe, és...

Miért gurulnak dühbe, és kapnak vérszemet a Gyakoris felhasználók egy hasonló kérdés láttán? (Többi lent.)

Figyelt kérdés

Az olyan jellegű kérdéseket értem ez alatt, amelyekből kiderül, hogy egy 30 év körüli férfit/nőt eltartanak a szülei, nem dolgozik és nincs jövőképe sem. Igaz, otthon besegít a házimunkába, de semmi több. Megfelelő számára ez az állapot, és úgy van vele, hogy lesz még elég ideje dolgozni, minek fáradozzon feleslegesen. (Illetve, lesz, ami lesz.) Nem érti meg az emberiség/élet általános "működését", de legfőképpen nem ért vele egyet, és emiatt már bizonyos személyek szemében rossz/semmirekellő embernek van bélyegezve.

Miért nyílik ki a bicska sokak zsebében hasonló tulajdonságokkal rendelkező emberek láttán/hallatán? Miért nem értik meg, hogy mindenkinek van valami hibája, és az övé ez? Ráadásul, talán még (ha csak részben is) igaza is lehet, főleg, ha olyan körülmények is meghúzódnak a háttérben, minthogy például pszichésen beteg az illető, és mindez erőteljes gátlások ördögi köreként mutatkozik meg életében, hiába áll például gyógykezelés alatt.

Teljesen komolyan gondoltam ezt a kérdést, nem trollkodási szándékkal tettem fel.

2021. ápr. 24. 21:45
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
85%

Illetve, lesz, ami lesz. - EZ a baj. Miért?

1. a szülőknek megjön az esze és úgy döntenek, nem pénzelik többé a nagy csecsemőt - aki mellesleg kihasználja anyjáékat - és x hónap ultimátumot követően kivágják a francba (jogosan)

2. a szülők meghalnak hirtelen

Akkor az egyén megy a híd alá vagy utánuk döglik, mert aki életében nem dolgozott, lószrt nem fog tudni találni.

Semelyik munkáltató nem tapsol örömében, hogy a leendő munkavállalója 30+, nulla tapasztalattal.

Nekem nincs bajom az ilyen emberekkel, mert attól emberileg lehetnek jók, normálisak, viccesek, de a másik oldalról meg irtó szánandók.

2021. ápr. 24. 21:54
 2/46 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem azért, mert akit 18 éves kora óta nem támogattak a szülei, az irigy erre az állapotra, hogy ezt valaki megteheti.

A másik része a dolognak a társadalmi elvárás, az ilyen ember kilóg a sorból.

2021. ápr. 24. 21:55
 3/46 anonim ***** válasza:
45%
mert bicskanyitogató, hogy egyeseknek a belüket is ki kell dolgozni, míg más játssza a királylányt és válogat a nagy semmire.
2021. ápr. 24. 21:59
 4/46 anonim ***** válasza:
87%

#1: Attól függ, hogy milyen munkakör, de azért előfordul, hogy tud találni munkát, főleg hiányszakmákban. Most pl. hiányszakma a pultos, mert ők ősz óta elmentek máshova dolgozni.

Valamit amúgy csak csinált, amit be tud írni az önéletrajzba - nyári munkától kezdve bármi, főleg ha van valamilyen végzettsége, szakmája, van nyelvvizsgája (aktív nyelvtudással), jogosítványa (vezetési tapasztalattal), ezek mind előnyt jelenthetnek, bár kemény kérdésekre kell számítania az állásinterjún. Ha ezek egyike sincs neki, az tényleg nehéz eset. De hallottam már olyanról, akinek még így is sikerült munkát találnia.

2021. ápr. 24. 22:04
 5/46 anonim ***** válasza:
65%
Nyilván, ha akar, talál, de gykorlat nélkül ma már kb wc-t sem pucolhatsz :D Röhej, de sajnos tényleg ez az igazság. :(
2021. ápr. 24. 22:06
 6/46 anonim ***** válasza:
82%
#3: Miért foglalkoztat, hogy más hogy éli az életét? Ettől csak felidegesíti magát az ember. Munka és munka között is van különbség amúgy, van aki reggel 6-ra megy a gyárba 12 órázni, szalag mellé, más meg egész nap elkávézgat az irodában. Van, aki meg örökölt egy valag pénzt és egész életében nem kell dolgoznia.
2021. ápr. 24. 22:07
 7/46 anonim válasza:
74%

A legjobb, ha mondjuk egy egyetemista "gyerek" mer feltenni kérdést, és kiderül, hogy lakást kapott/albérletet fizetnek neki a szülei, nem dolgozik az egyetem mellett napi 20 órát és még nyaralni is magukkal viszik. :D

Na azt a habzó szájú ugatást látnád, Kérdező... :D

2021. ápr. 24. 22:14
 8/46 anonim ***** válasza:
93%

Nekem is segítettek a szüleim, amikor baj volt, szóvalén ezért nem ítélkezem, de azt én sem tűröm, aki minden segítség tetejében undorító módon beszél a szüleivel.

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

2021. ápr. 24. 22:15
 9/46 anonim ***** válasza:
84%
Csak akkor dühítő, ha valaki kárára csinálja. Ha kőgazdag a család, miért ne? De ha apja anyja idős létére dupla műszakot vállal, hogy ő otthon polírozhassa a bohócot, az egy önző és dühítő dolog a gyerek részéről, a szülőkéről meg butaság, de sok van, aki ilyen majomszeretettel függ a gyerekén, és inkább tönkre teszi magát.
2021. ápr. 24. 22:17
 10/46 anonim ***** válasza:
44%
Mert ez nem hiba, hanem szemétség a szülőkkel szemben. Azért.
2021. ápr. 24. 22:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!