Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gurulnak dühbe, és...

Miért gurulnak dühbe, és kapnak vérszemet a Gyakoris felhasználók egy hasonló kérdés láttán? (Többi lent.)

Figyelt kérdés

Az olyan jellegű kérdéseket értem ez alatt, amelyekből kiderül, hogy egy 30 év körüli férfit/nőt eltartanak a szülei, nem dolgozik és nincs jövőképe sem. Igaz, otthon besegít a házimunkába, de semmi több. Megfelelő számára ez az állapot, és úgy van vele, hogy lesz még elég ideje dolgozni, minek fáradozzon feleslegesen. (Illetve, lesz, ami lesz.) Nem érti meg az emberiség/élet általános "működését", de legfőképpen nem ért vele egyet, és emiatt már bizonyos személyek szemében rossz/semmirekellő embernek van bélyegezve.

Miért nyílik ki a bicska sokak zsebében hasonló tulajdonságokkal rendelkező emberek láttán/hallatán? Miért nem értik meg, hogy mindenkinek van valami hibája, és az övé ez? Ráadásul, talán még (ha csak részben is) igaza is lehet, főleg, ha olyan körülmények is meghúzódnak a háttérben, minthogy például pszichésen beteg az illető, és mindez erőteljes gátlások ördögi köreként mutatkozik meg életében, hiába áll például gyógykezelés alatt.

Teljesen komolyan gondoltam ezt a kérdést, nem trollkodási szándékkal tettem fel.

2021. ápr. 24. 21:45
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
39%

mert a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás a jellemző

vagy törődjenek a saját dolgukkal vagy örüljenek hogy másnak jobb az élete is, de ehhez meg kellene érni lelkileg.

csak nézd meg az oltáseleneseket meg a vírustagadókat ugyanez a szint. Mentálisan nagy a baj nagy a baj sokak fejével..

2021. ápr. 24. 23:04
 22/46 anonim ***** válasza:
84%

(20-as voltam) az 1-es ponthoz:

Amit mondani akartam, hogy fix munkahely nélkül is el lehet kezdeni pénzt keresni. Megtanulja, hogy kell weboldalakat összedobni, csinál párat referenciaként, majd bevállal egyszerű munkákat.

2021. ápr. 24. 23:05
 23/46 anonim ***** válasza:
85%

Igen, irigy vagyok tényleg...komolyan, aki ilyet ír, felfogja milyen lehet egy ilyen családtag???

Hogy a 30 feletti testvérem kihasználja az idős szüleimet, beleszarik mindenbe, tőlem lopott is, és persze majd valószínű ha szüleink nem lesznek, én fogok vele szívni.

Hogy olyan munkahelyeket szereztünk neki, amikről más álmodik, de ő leszarta és ezzel engem is és a szüleimet is kínos helyzetbe hozott?

És nem, nem, az ilyen emberek zöme k-rvára nem segít be otthon semmibe. Ez csak duma.

Nagyon bírom, amikor azt ítélik el, aki élné a normálisan az életét, mert biztosan IRIGY meg minek szól bele?...miközben éveket éltem le úgy rettegve, szorongva, hogy mi lesz tesóm új húzása, amivel lenyúlja a szüleimet, mikor hív ismét zokogva a beteg anyám, hogy ő ezt nem bírja tovább, de hát a gyereke, nem dobhatja ki.

És a rokonok folyamatos duruzsolását, hogy miért nem teszek én valamit a testvéremmel? Meg hogy ugye majd gondom lesz rá mindig, hiszen a testvéri szeretet...

Akik itt irigyeznek, meg tolják ezt az álszent dumát (mi közöd az életéhez) a közelében sem voltak még ilyen helyzetnek. Ez egy tragikus szar és engem is meg a szüleimet is magával ránt.

Gondolom most majd jön a dühödt ikszezés, lepontozás, azoknak kívánom, hogy csak egy napra tapasztalják meg milyen egy ilyen családtag (nem lakom otthon).

2021. ápr. 24. 23:09
 24/46 anonim ***** válasza:
41%
21 A gyakorisok kétharmada oltásszkeptikus, mindjárt csúnyán le fognak pontozni. :D
2021. ápr. 24. 23:10
 25/46 anonim ***** válasza:
37%

"mert a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás a jellemző"

Én csak azt szeretném, hogy ne lássam azt ,hogy anyámék tönkremnennek ebbe az egészbe (és én is). Ja persze dögöljön meg a szomszéd tehene...bakker emebrek mi van veletek???

2021. ápr. 24. 23:10
 26/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat (is).

23:02

A szóban forgó személy egyébként autista és paranoid skizofrén, + szorongásos zavaros.

2021. ápr. 24. 23:12
 27/46 anonim ***** válasza:
60%
ha nem tudod mit jelent a kifejezés minek szólsz hozzá? attól hogy másnak jó az élete a tied rosszabb lesz? nem! de örülhetnél mások boldogságának csak arra képtelen vagy. Megrekedtél a kárörvendés meg ha nekem rossz másnak legyen még szarabb hozzáállásnál.
2021. ápr. 24. 23:13
 28/46 anonim ***** válasza:
38%
de amúgy nem meglepő az oldal 2/3-a rettegő és autista
2021. ápr. 24. 23:14
 29/46 anonim ***** válasza:
37%
"És nem, nem az irigység dühít. Hanem a szülők helyzete. Hogy az ilyenek röhögnek a markukba, miközben az egyre idősebb, betegesebb szülő meg gürcöl. Rohadtul allergiás vagyok rá ha valaki kihasználja az öregeket" Köszönöm. Ezt hívják empátiának. Én írtam, hogy a testvérem "olyan".
2021. ápr. 24. 23:15
 30/46 A kérdező kommentje:

23:09

Ez az ember más, mint a Te testvéred. Nem lop, nem csal, nem hazudik, nem beszél csúnyán a szüleivel, hanem tiszteli őket annak ellenére, hogy ilyen az életmódja. A házimunkába is besegít.

2021. ápr. 24. 23:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!