Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Annyira kilatastalan ez a...

Annyira kilatastalan ez a helyzet, mit tudnek tenni, hogy jobb legyen?

Figyelt kérdés

Par nappal ezelott elvesztettem a huszoneves batyamat. Mindenki ossze van torve, borzaszto igy latni a csaladot. Batyammal nagyon jo volt a kapcsolatom, nagyon sok dolgot eltunk meg egyutt, mint ket jobarat. Felneztem ra. Nem is olyan regen a halalrol kerdeztem, mert nagyon sokszor fordult fel bennem es szerettem volna kibeszelni magambol, es tamaszt kapni. O azt mondta, hogy elvezzem az eletet, es torekedjek a legjobbra, ne hagyjam, hogy barki barmilyen sebet okozzon. Nos, o most kitepte belolem a maradek “szuflet” is.

Szuleim nagyon feltenek, es beleorulnenek ha elveszitenenek engem is. De nem tudok masra gondolni, csak hogy vele lehessek a nyugalom szigeten. Nem neki kellett volna meghalnia, olyan sok lehetoseg allt elotte.

Hogyan tudnam magam jobb utra terelni?

(Ezeket a “keress egy hobbit magadnak” vagy “foglald el magad” meg ezekhez hasonlo dolgok nalam szart sem ertek sosem, vannak hobbijaim, vannak barataim, van szeretet itthon, de megis uresnek erzem magam)

Vilag eletemben hasonlo felfogassal eltem, es ez idovel folyamatosan rosszabbodik.

#halál #hiány #Látszólagmindenrendbenvelem
2021. márc. 29. 21:42
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
70%
Ezeket a napokat csak túl kell élni. Végig kell rajtuk vánszorogni. Semmit nem tudsz csinálni, amitől azonnal jobb lesz. Illetve kibeszélni bárkivel, a szüleiddel, a barátaiddal, egy naplóval, szomorú zenéket hallgatni, szomorú idézeteket olvasni, meg kell élni a fájdalmat. Majd lassan lesz ha nem is jobb, de élhetőbb.
2021. márc. 30. 00:32
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem.

Persze mással is megesett már hasonló trauma, és idő kell ahhoz, hogy ez a seb begyógyuljon, de amikor az ember benne van ebben a helyzetben, az ilyen szavak nem sokat segítenek.

Esetleg érdemes egy kis pszichológiát olvasni, konkrétan arról, milyen stádiumai vannak a gyásznak, hogyan "működik" a gyógyulás, hogy ennek a tudásnak a birtokában kevésbé legyél kiszolgáltatva az érzelmeidnek.

2021. márc. 30. 00:44
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Természetes, ahogyan érzel, és tudom, ezt nehéz elhinni, de az idő segít. Nem fog megszűnni a fájdalmad, viszont átalakul, eltompul és idővel már mosolyogni is tudsz, ha a testvéredre emlékezel.

Ott lesz mögötte a gyász, viszont a régebbi vicces, szép közös emlékek mosolyt csalnak az arcodra - tudom, ezt most nem feltétlen hiszed el.

Miután anya meghalt, én is csak "túléltem". Szr volt, mert közben erősnek kellett maradnom, mert apa szó szerint összeroppant. Ha én nem vagyok, szerintem még aznap megöli magát.

Ami még segített, az írás: (akkor még csak) naplót vezettem, mindent beleírtam, azt is, mikor sötét ürességen kívül semmi mást nem éreztem. Plusz sírtam. Nem sokat, de néha, mikor rámszakadt az egész, akkor igen (apa előtt nem, neki épp elég baja volt amúgy is), és nagynénémmel beszélgettem anyáról. A régi dolgokról, sokat bőgtünk együtt, de használt. :)

20 éve lassan, és igen, hiányzik, rettentően. Nem úgy általánosságban, hiszen élem az életem, viszont ha arra gondolok, hogy pl nem fogja felsegíteni rám az esküvői ruhát, nem ölel át... ilyen apróságok a legszomorúbbak.

2021. márc. 30. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!