Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Annyira kilatastalan ez a...

Annyira kilatastalan ez a helyzet, mit tudnek tenni, hogy jobb legyen?

Figyelt kérdés

Par nappal ezelott elvesztettem a huszoneves batyamat. Mindenki ossze van torve, borzaszto igy latni a csaladot. Batyammal nagyon jo volt a kapcsolatom, nagyon sok dolgot eltunk meg egyutt, mint ket jobarat. Felneztem ra. Nem is olyan regen a halalrol kerdeztem, mert nagyon sokszor fordult fel bennem es szerettem volna kibeszelni magambol, es tamaszt kapni. O azt mondta, hogy elvezzem az eletet, es torekedjek a legjobbra, ne hagyjam, hogy barki barmilyen sebet okozzon. Nos, o most kitepte belolem a maradek “szuflet” is.

Szuleim nagyon feltenek, es beleorulnenek ha elveszitenenek engem is. De nem tudok masra gondolni, csak hogy vele lehessek a nyugalom szigeten. Nem neki kellett volna meghalnia, olyan sok lehetoseg allt elotte.

Hogyan tudnam magam jobb utra terelni?

(Ezeket a “keress egy hobbit magadnak” vagy “foglald el magad” meg ezekhez hasonlo dolgok nalam szart sem ertek sosem, vannak hobbijaim, vannak barataim, van szeretet itthon, de megis uresnek erzem magam)

Vilag eletemben hasonlo felfogassal eltem, es ez idovel folyamatosan rosszabbodik.

#halál #hiány #Látszólagmindenrendbenvelem
2021. márc. 29. 21:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Jajj Istenem!

Drága pára!

Legyen könnyű neki a föld. 🙏

Szívből sajnálom!

A fájdalom amit érzel, soha sem fog elmúlni.

Megtanulsz vele együtt élni.

Velem is történt egy tragédia nemrég és én is sokat gondolkoztam a halálon.

Hogy bárcsak én mentem volna el...

De hidd el, a világ szép és tele van csodákkal.

Te is az vagy.

Ne okozz fájdalmat a szüleidnek.

Gondolj bele Te mit éreznél a helyükben.

Ne légy önző.

Én sem találom a helyemet a világban.

De nem szeretnék a szeretteimnek fájdalmat okozni.

Légy nagyon erős. Az idő múlásával Te is erősebb leszel.🖤🖤🖤🖤🖤

2021. márc. 29. 22:47
 12/23 A kérdező kommentje:
Es az a durva, hogy a covid miatt minden mas le van szarva, rengeteg aldozata van igy is, virus nelkul.
2021. márc. 29. 22:49
 13/23 A kérdező kommentje:

11#

Neked is sok-sok kitartast, es kivanom a legjobbakat!

Mindenki nagyon vigyazzon magara es szeretteire!

2021. márc. 29. 22:53
 14/23 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Nincs a helyzetedben semmi különös. Ért egy nagyon nagy trauma pár napja. Elvesztetted az életed egyik pillérét. Persze, hogy megvisel. Most gyászolnod kell. Ha nem megy, akkor segíthet benne egy terapeuta. Nem oldja meg helyetted, hanem segít. Teljesen természetes reakció, hogy ilyenkor a másik gyereket féltik a széltől is.

Ismeretségi körömben egy kislány felakasztotta magát, most a nagyobb fiúra még jobban figyelnek (mondjuk épp ez is volt a baj, hogy a kisebbikre nem figyeltek eléggé, nem "hallották meg").

2021. márc. 29. 23:01
 15/23 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nincs a “helyzetemben semmi kulonos”. Tudom, hogy vannak nalam sokkal rosszabb sorsu emberek, sot!

De ideje megtanulni azt, hogy minden ember mas, es maskepp kezeli a mindennapi helyzeteket.

Lehet, hogyha te a helyemben lennel, nagyon sokra vinned. (En is igyekszem!)

Szuleim eddig is nagyon feltettek, ez nem ebbol a helyzetbol alakult ki.

Es mint mondtam, nem most fordult meg a fejemben ez elsonek.

Szerencsere meg mindig tul gyengenek erzem magam hozza, de a gondolat az nem mozdul a fejem “sarkabol”

2021. márc. 29. 23:09
 16/23 anonim ***** válasza:
74%
A pszichológus tényleg jó dolog. Viszont tedd fel magadnak a kérdéseket. A hiány,az a mi önző gondolatunk. Neki már nem rossz semmi,nem fáj neki semmi. Neked fáj,ez a te harcod,te fájdalmad,hogy ő hiányzik neked. Sokan megpróbálnak eleget tenni az elhunyt kérésének. Ha ő azt mondta,legyél mindig vidám,próbáld meg. Gondold,hogy veled van,figyel rád. Én a mai napig beszélek a papámhoz,pedig 2014-ben ment el. Mindig azt hiszem,hogy itt van,és meghallgat,amikor beszélek. Elképesztő űr lehet benned,ha egy hozzád közelálló személyt veszítettél el. Ezt sokan gondolják,hogy nem kellett volna meghalnia,mert sok lehetősége volt. Az én papámnak is még látnia kellett volna az esküvőmet,a dédunokákat stb,de sajnos ez rendeltetett neki. Bárki,bármennyi idősen halna meg,azt gondolnánk,hogy mennyi minden állt előtte. De sajnos nem. Ezen nem változtathatunk. Kitudja,mit hozott volna neki az élet,biztos jó lett volna neki? Tudom,hogy fáj,és hatalmas hiány,persze,hogy vele akarsz lenni. De neked itt van dolgod. Neki pedig véget ért itt. Ha hiszel benne,következőre újra összehoz majd titeket a sors.:) Fel a fejjel,és ne akarj meghalni! Idővel jobb lesz,elmúlik a hiány.
2021. márc. 29. 23:11
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon friss még az egész, ez egy akut trauma. Normális dolog a halálvágy, az "őrült gondolatok" is.

Azonban ha hiszel a túlvilágban és arra gondolsz , hogy üzenne neked onnan, vajon mit szeretne mondani? Te mit mondanál neki ha fordítva lett volna? Ugye nem azt, hogy gyere minél előbb? Hanem hogy élj boldogan, és tedd meg mindazt, amit együtt is akartunk. Ugye?

Biztos, hogy hatalmas szíve volt és ő is nagyon szeret téged. Részvétem a veszteséged miatt, de kérlek ne akar ebből csak úgy felpattanni. Normális, hogy fáj...éld meg, engedd meg magadnak. A többi is jön majd lassan ahogy kell, de most ne várj magadtól túl sokat. Senkinek nem kell bizonyítani semmit. Vigyázz magadra nagyon, és légy türelmes és bátor.

2021. márc. 29. 23:21
 18/23 anonim válasza:
54%

Gondolj Elvisre.Fiatal vagy de talán hallottál róla.Ikertestvére halt meg még az anyaméhben.

Koncertek közben néha megemlítette hogy ez vagy az a dal neki szól.

Érezte a jelenlétét.Állítólag.

Fogd fel ugy hogy van egy égi segítőd ezentúl.

Persze sejtem hogy hova kívánod most az ilyen spirituális szöveget.

2021. márc. 29. 23:26
 19/23 anonim ***** válasza:
51%

Sajnos két dolgot tehetsz, az egyik bunkónak tűnhet,de tanultok belőle és folyadék kihányása esetén egyből mentőt kell hívni, sajnos az már veszélyes és az orvosok sokszor kisistent játszva tojnak a betegre, sajnos én is haláleset kapcsán tanultam meg ezt, azóta ha kell bunkó vagyok a dokikkal.

A másik hogy egyrészt dolgozol mindig valamin és ez célt ad, így nincs időd gondolkozni napközben és emészteni magad.

Ez napközben elnyomja a sötét gondolatokat,de közben mindenképp keress fel egy pszichológust, nekem sokat segített és a legtöbb mostanában skype-on is rendel.

2021. márc. 29. 23:52
 20/23 anonim ***** válasza:
51%
19-es vagyok: Részvétem és tarts ki, mert a szüleid nagyon szeretnek és nekik is annyira szükségük van most segítségre mint neked. Talán családként menjetek terápiára.
2021. márc. 29. 23:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!