Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » GYes-en lévő anyukának nem...

GYes-en lévő anyukának nem kell segítség? Minden otthoni munka és elintézni való és a gyerekekkel való mindenféle teendő csak az ő dolga, mert ő nem dolgozik hivatalosan?

Figyelt kérdés
Nektek segít a párotok?Mit lehet tenni, ha a férjünk csak dolgozik dolgozik, majd pihen és pihen, eszik , eszik és alig törődik velünk?HOnnan tudtam volna hogy ilyen lesz?
2010. aug. 19. 17:35
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem elvárható egy apukától, hogy segítsen, de nagyon sok kismama túlzásba viszi a dolgot!!!!!!

Pl. van egy ismerősöm, aki alig csinál valamit mondván ő csak a gyerekkel kell hogy foglalkozzon, de igazán azt sem csinálja. Mióta megvan a gyerek, valakinek folyton ott kell lennie vele (a férje már alig járhat dolgozni), aki takarít, körülötte ugrál!!! És utána előadja a férjének, hogy mennyit dolgozott. Persze, műkörmöshöz, fodrászhoz és szoláriumba ráér eljárni a 2 hónapos baba mellett.

Én miután szültem, totál egyedül voltam, senki nem volt a segítségemre. Vittem a háztartást, gondoskodtam a babáról, és pár hónap múlva visszamentem dolgozni, szóval meg lehet oldani. :)

2010. aug. 19. 21:48
 22/35 anonim ***** válasza:
62%
Hogy a kérdésre is válaszoljon valaki:DE IGEN,KELL.:)
2010. aug. 19. 22:43
 23/35 anonim ***** válasza:

"Szóval nem dicsőitsük szerintem a múltat, mert az sokkal könnyebb volt mindenkinek."

Szerintem régen is nagyok voltak a különbségek, és ma talán még nagyobbak. (Ehhez példa: amit a családomról írtam az első oldalon.) Akik könnyebb helyzetben vannak, azok is sajnáltatják magukat, nem ismerik el a nehezebb helyzetben lévő helyzetét, emiatt a különbségek. Az is igaz, hogy vannak, akik mindenben a negatív oldalát látját, és akik pozitívak, ez is befolyásolja még, ki hogyan éli meg.

A családom, amellett, hogy eddig senkire se lehetett számítani, úgy viselkednek, mintha ők is ezt csinálták volna. (Helyette még ők sértődtek meg, hogy fél éves gyerekkel, még szoptattam, gerincproblémával nem rohantam intézni a temetést 50 km-ről azonnal, vagy nem segítettem hasonló szituban szórólapokat beszórni, hogy a tesóm karrierjét segítsem.)

Anyu (aki évente 1-szer jön kedve szerint, tavaly pl. karácsony után) 2 napot bírt ki itt egy huzamban, csak mert bezártnak érezte magát, ahol se bolt, semmi... Ekkor felrémlett benne, hogy talán nem is olyan könnyű, persze ez azóta elfelejtve.

Tudom, hogy vannak nálam sokkal rosszab helyzetben is, és kedves Kérdező, szerintem a Tiéd sem könnyű. Nálad is vannak rosszabb és jobb helyzetűek is.

Eszedbe jutott-e, Kérdező, amikor a most 10 évesed 1 évesen "sokat" aludt, mennyivel nehezebb volt a helyzete azoknak, akiké keveset aludt? Csak azt nem bírom, akik ilyenkor egy lapra sorolják magukat a keveset alvó gyerek anyukájával. mert van, aki elismeri, de itt legtöbben sajnos nem.

18.19

2010. aug. 19. 23:31
 24/35 A kérdező kommentje:
Sajnálom akinek máp hónapos korában bölcsibe kell adnia a gyerekét.Én ezt nem értem.Miért kell?Miért nem szopik még?Miért nem anyukájához bújik.Engem 6 hetesen bölcsibe adtak, lehet azért mélyen bennem van, de irtózom a bölcsitől.Most kezd szbatiszta lenni a fiam, ha meost bölcsibe menne miden napirend, szokás borulna.Most kezd el új szavakat tanulni tőlünk, mindez nagyon jó érzés.Sajnálom én nem megyek vissza a kórházba éjszakázni, tizenkét órázni, hogy ne is lássam a gyerekem, még ha könnyebb is lenne, hisz pihenőnapjaimon is bölcsiben lenne.Viszont ha hétvégén éjsazkáznék, nem lenne bölcsiben és éjszaka után nem lehetne aludnom, ami szerintem senkitől sem elvárható.Ja nem élnek a szüleim már 9 és 23 éves korom óta.:-((
2010. aug. 20. 10:14
 25/35 A kérdező kommentje:

Nem jutott eszembe, milyen lehet a helyzete azoknak akiknek keveset alszik a gyerekük, mert akkor még nem volt számítógépünk és eléggé elszigetelten éltünk, nem találkoztam ilyen panaszokkal.Mindig mondták, hogy nagyon jó kislányom van, sosem volt vele semmi probléma.azt is figyelembe kell venni azoknak, akik egy kalap alá vesznek mindent, hogy más az első és más a sokadik gyerek.Az első megvan, ha alszik, anyuka is alhat.A hramadik megvan, az első lefekszik, a második épp sírdogál, a harmadik épp éhes, szóval 24 órás szolgálat lehet.Nem tudom hogy lehet egy munkát összehasonlítani egy 24 órás szolgálattal.Visszasírom én azokat az időket, mikor csak a munka és a háztartás volt a dolgom.Reggelei férjecskének az ágyba, feneke ki...va:-)))Aztán gyerek után mindez csökkent-férj nem értette a dolgot.Ezt most annak írom, aki azt hiszi nagyobb dolog terhesen tevékenykedni, mint gyerek mellett.

Szóval előzővel értek egyet, hogy ne vegyünk már egy kalap alá mindenkit.Pl brházban mennyivel kevesebb gond van mint egy kertes házban, stb, stb,

Nagy dolog a terhesség, szent és szép, de utána jön a szolgálat.

2010. aug. 20. 10:19
 26/35 A kérdező kommentje:
MÉG EGYSZER FELTESZEM A KÉRDÉST.ELVÁRHATÓ EGY GYESEN LÉVŐ ANYUKÁTÓL, HOGY A KISBABÁVAL CSINÁLJA MEG AZ ÖSSZES HÁZ KÖRÜLI MUNKÁT, INTÉZZE EL A HIVATALOS ÜGYEKET, AZ ORVOSHOZ VELE MENJEN ÉS MINDENT MINT EGY EGYEDÜLÁLLÓ?ja és a férj kocsival, anyuka, baba biciklivel:-)))
2010. aug. 20. 10:21
 27/35 A kérdező kommentje:

Ha valaki melózott, a gyed, családi pótlék, férj keresete nem elegendő?Nem lehet kicsit visszafogni a költekezést, kevesebbel beérni?Nem akarok senkit sem bántani.nyukámat sem értem miért ment vissza dolgozni, megélt volna a gyedből.Most már nem is fogom megtudni, mert meghalt, hogy miért adott bölcsibe.Nem tudott szoptatni azt tudom, de miért nem volt velem?

Hitel van a házon?Én nem veszek magamnak szinte semmit, gallyat gyűjtünk a kemencébe fűteni, a lányom szerencsére kap a nagyszüleitől ruhákat, mi meg munkahelyi támogatást kaptunk iskolakezdéshez, szóval mindene megvan.A kajára nagyon odafigyelünk.Megvárom míg akciós a tej=120 ft és nem 220-ért veszem.Megvárom míg akciós a hús és nagy tételben ott a mélyhűtőben.Gyümölcs, zöldség van bőven, csináljuk a kertet.kenyeret sütöm télen.Csirkék vannak, stb.Megvarrom ha valami elszakad, átalakítom, stb, nem látszik rajta.Nem lehet megoldani hogy otthon legyen egy pár hónapos kisbabával egy anyuka?Miért ilyen igazségtalan a világ?

2010. aug. 20. 10:31
 28/35 A kérdező kommentje:
Még eszembe jutott az, hogy az első terhesség milyen szép volt.Táppénzen voltam:-)))hánytam éjszakánként, de nappal és éjjel egyben lehúztam 14 óra alvást.Úgy hánytam ahogy akartam, úgy fetrengtem ahogy akartam, mellette a házimunka, férj mondjuk Németben-szülés után is-kevesebb gond:-)))nagyon nyugodt terhességem volt.Leszámítva talán az alkoholista anyukámat aki akkor még élt, de inkább volt élő halott.Agylágyulást kapott, mikor 23 éves voltam mamám halála után-azóta számolom hogy teljes árva vagyok, pedig 29 voltam mikor meghalt.Tehát segítség nem sok, de anyósom azért átjött a pici születése után és hozott kaját legalább, néha elmosogatott, mert műtöttek is és nagyon fájt a helye.Nem császár-más-egy drain volt a hüvelyben.Szóval mégis azt mondhatom hogy sokkal nyugodtabb az első baba várása mint annak, akinek mondjuk két pici ugrálja végig a hányingeres, alvós, nagy pocakos terhességét.le a kalappal előttük.
2010. aug. 20. 13:23
 29/35 anonim ***** válasza:

Na én többek között ezért nem megyek férjhez és nem szülök.:) Na jó ez félig vicc volt mielőtt bárki nekem támad :) Bár ezek a dolgok nem hozzák meg a kedvem...

Egyébként azt nem értem,miért kell a pasinak enni adni? Nem gyerek már. Ha éhes,egyen.Ezt a felfogást sosem értettem,minek kinyalni egy pasi seggét látjátok mi lesz belőle,nem becsüli meg.:S

Csináljátok azt hogy egy hétig tényleg nem csináltok semmit otthon a gyerek ellátásán kivül,akkor is nagy lesz e a szája. És bekeményitenék. Ha ez nem válik be,keresnék egy másik pasit. Aki tiszteli a munkám és nem várja el hogy csak én gürizzek.

Egyébként én 8 éve élek párkapcsolatban,de életemben ha 3-szor főztem neki valamit sokat mondok. És velem van és szeret. Nem nyalom a seggét,igaz mindketten otthon lakunk még,de szóval semmi olyat nem csinálok amit általában az együttélésnél családnál vannak,mégis velem van és szeret!! Talán mert nem csinálok magamból mártirt.

Ezzel most nem beszólni akartam csak érzékeltetni hogy másképp is lehet csinálni a dolgokat. És ez igy mindkettőnknek megfelel. Őt az anyja szolgálja ki otthon,mindent megkap,én meg albiban élek egy barátnőmmel és magam ura vagyok.

Jó nincs gyerekem ez igaz,de ha lenne is,én tuti visszaköltöznék anyámhoz ha ilyen pasim lenne aki házicselédnek néz :S

2010. aug. 20. 14:34
 30/35 A kérdező kommentje:
Igazad van, később bővebben:-)))
2010. aug. 20. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!