Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hasonló tapasztalat "külföldre...

Hasonló tapasztalat "külföldre költözünk kisgyerekkel"?

Figyelt kérdés
Mi januárba költözünk Londonba az egy éves kislányunkkal. Ha van valakinek hasonló tapasztalata, szívesen venném ha leírná ide.
2010. aug. 19. 13:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A fiam Europaban szuletett es 1 eves koraban koltoztunk at az USA-ba. Az apja amerikai, en magyar, de mas orszagokban is eltunk elotte. Mar a gyerekkel 4-szer koltoztunk, mert a ferjem munkaja miatt mindig koltozunk. A gyerek birja a legjobban, meg sem kottyan neki, sot neki ez az egesz izgalmas, gazdagodik tole. Kulontanarhoz ne hordjatok, mert semmi szukseg ra egy egyevesnek...semmi nehezsege nem lesz a beilleszkedessel.
2010. aug. 19. 18:09
 12/16 anonim ***** válasza:
Nálunk a rokonok között volt ilyen helyzet, azóta 13-15évesek a gyerekek és gond nélkül beilleszkedtek, nem tudom neked mennyire fontos de a magyar nyelv fejlesztésére figyelj, mert a kisebbik 1évesen ment Angliába és neki az angol inkább az anyanyelve, mert a magyart csak otthon gyakorolja
2010. aug. 19. 18:32
 13/16 anonim ***** válasza:

Igen, neki az angol lesz az anyanyelve, plána ha még egyáltalán nem beszél. Arra figyeljetek, hogy a magyart is rendesen megtanulja, föleg az írást (már ha ragaszkodtok hozzá), mert a beszéd menni fog, ha ti így beszéltek. (bár nekem ismerös családom Romániából jött, házaspár óvodás gyerekkel, román anyanyelvvel, de ma már otthon is magyarul ebszélnek.

Könnyen lehet ez nálatok is, ha a gyerek hazajön az oviból, talán angolul fog szólni, akkor bizony magyarul válaszolni :)

2010. aug. 19. 18:57
 14/16 anonim ***** válasza:
Mi 2 honapja koltoztunk Hanoiba, Vietnamba. Nem konnyu, de mindent meg lehet oldani. A gyerekek mar majdnem folyekonyan beszelik a nyelvet, e miatt ne aggodj. A nagyobb fiam 5 eves, a kicsi 2 es fel. Nekunk azzal van a legnagyobb gond, hogy a pici tejfeherje erzekeny, es itt nincsenek ugy bevizsgalva a termekek...
2010. aug. 20. 07:00
 15/16 anonim ***** válasza:
En az usaban szulettem (apukam magyar, anyukam svajci) es mindegyik kontinensen eltem mar, sosem volt a nyelvvel problema, az egyeves gyerek eseten pedig szerintem meg nem kerdes a beilleszkedes:)
2010. szept. 20. 23:14
 16/16 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok, ehhez hozza tartozik, hogy eddig 5 ev kivetelevel angol nyelvteruleten eltem (javareszt usa) ezert nekem az elso nyelvem az angol, magyarul is eros akcentussal tudok csak beszelni sajnos:( A francia kiejtesem kicsit jobb, de az se tokeletes. De mikor a nagyszuleimnel vagyok svajcban vagy magyarorszagon akkor mindig jobb lesz egy picit. Erre szamolni kell, hogy a kislanynak az angol lesz az elso nyelve.
2010. szept. 20. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!