Nagyon úgy fest hogy álami gondozásba fogok kerülni menyi esélyem van hogy egy családhoz kerüljek? 14/F most leszek 15 mert szerintem semmi
Próbálj emgjavulni:S
Ha meg mégis odakerülsz,akkor reménykedj...nyílván egyszerre nem fogsz családba kerülni.
Én 9 hónapos koromba kerültem családba(1996-ban) és 1995-ben születtem.Bonyolult procedúra ez,főleg,ha örökbefogadás és nem ilyen nevelőszülői izé..:S
miért fogsz oda kerülni?
nincs senki normális rokon,aki befogadna?
Nem,nem fogsz.Szinte senki nem akar kamaszt.Sajnos ez van.
Én a helyedben próbálnék családba maradni,mégha nem is létezik az a család.
15 évesen vállalhatsz diákmunkát,egyszer anyád elé tolod a papírt,fogalma se lesz mit ír alá.Fizetéskor próbáld rávenni,hogy rögtön menjetek postára,boltba(ajánlg fel neki,hogy utánna bemehet a kocsmába-utánna!)
Elég nagy vagy ahhoz,hogy magadra főzz,moss-sőt a legegyszerűbb,ha kérsz az iskolába ebédet.(szünetek alatt is jár!)
Aztán kollégium szakközépbe.Itt hétvégéken nem muszáj anyádhoz menni,lesz jópár barátod,akikhez mehetsz majd hétvégén(nálunk is voot lány,akit mindig más vitt haza)18 évesen meg már ugye "felnőtt" leszel.Az 3 év.
A falunkban az egyik házaspár most kezdte a nevelőszülőséget és az első gyerek akit kaptak egy 14 éves fiú. Ráadásul saját hibája miatt került gondozásba, eléggé problémás gyerek. Szóval van esélyed.
Nagyon sajnállak, hogy így alakult az életed. Remélem hamar találnak neked egy családot, ahol szeretni fognak!
A mi falunkból egy hónapja vittek el egy 13 éves lányt, ő is nevelőszülőkhöz került. Én az önkormányzaton dolgozom, voltam a gyámügyön, ott azt mondták, a kislány mindenképpen nevelőszülőkhöz kerül, mert most a családba fogadás a leghangsúlyosabb törekvés, vagyis szeretnének minden gyereket családhoz adni, akit csak lehet. A kislány nagyon jó helyre került. Szerintem (az alapján, amit mondtak) jó esélyed van családba kerülni.
Remélem, sikerül, sok szerencsét!
Sajnálom, hogy édesanyád ilyen :(((
Vannak családok, akik sokszor nem is babákra vagy kisgyereket szeretnének :)
szerintem 70% esély van arra hogy nagyon de nagyon nagyon szerető családhoz fogsz kerülni :)
csak jól viselkedj!!
Tényleg úgy van, hogy kiközvetítik a gyerekeket nevelőszülőkhöz. A fóti gyerekvárosban is már alig van gyerek bent lakással. De ez nem örökbefogadás, ez azt jelenti, hogy a nevelőszülő fizetést kap azért, hogy befogad téged.
Pontosan nem tudom. Nevelőszülőhöz biztos, hogy van esélyed kerülni, örökbefogadásra már kevésbé.
Édesanyám a gyermekvédő intézetnél dolgozik, szóval elsőkézből tudom, hogy a törekvés az (felső parancsszóra), hogy minél több gyermeket helyezzenek el családban (és az otthonokat néhány éven belül fel akarják/fogják számolni).
Sajnos nincsenek valami rengetegen a nevelőszülők, de ez attól is függ, hogy melyik megyében élsz. És valóban, a nevelőszülő pénzt kap utánad, amit -elviekben- köteles rád költeni.
A családhoz történő kihelyezés pedig nem úgy zajlik, mint a filmekben, hogy a nevelőszülő végigméri a kínálatot és választ ki téged vagy ilyesmi. Ezt a gyermekvédelmisek koordinálják, ha van olyan család, ahol elhelyezhetnek, akkor oda kerülsz. Az örökbefogadás pedig egy teljesen más kategória.
Sajnos nap mint nap hallok ilyen eseteket, nagyon remélem, hogy kedves emberekhez kerülsz. Viselkedj velük tisztelettudóan, és igyekezz kimászni az édeasanyád árnyékából, vidd többre az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!